We horen het woord energetisch vaak om ons heen. Vaak weten we niet precies wat energetisch nou betekent; iets wat met energie te maken heeft. Maar wat is dan die energie, en wat is energetisch? Energetische waarde betekent niets minder dan de mate waarin energie wordt afgegeven.

Continue energetische stroom

Energetisch heeft betrekking op arbeid en energie; het is een stelsel waarin energie vrij kan stromen. Energie is de basis waarop het universum en dus ook onze wereld, bestaat. De wereld bestaat uit energie, atomen en moleculen, die zich manifesteren op een laag trillingsniveau. Mensen die hooggevoelig zijn, kunnen energetische waarden waarnemen. Zoals bijvoorbeeld een energieveld: een aura, het energetisch veld dat om ieder lichaam (zowel van mensen, dieren, planten als ogenschijnlijk levenloze dingen heen zit. In een energetisch lichaam gebeurt van alles; energie is tenslotte iets dat continu stroomt.

Alles is energetisch

Een energetisch lichaam is met het blote oog dan wel onzichtbaar, toch zijn er manieren om deze waar te nemen. Waarnemen is niet alleen zien, maar ook voelen, horen, proeven en ruiken. Omdat energie altijd in beweging is, kun je dit in je fysieke lichaam heel goed voelen. Zo is een borrelende buik, een kriebel in je onderbuik, de neiging om te hoesten, hoofdpijn, je hartslag, je ademhaling allemaal energie.

Energetisch

Holistisch: energetische balans

Als je energetisch uit balans bent, is dat ook allemaal voelbaar. Dat kan zich lichamelijk uiten (bijvoorbeeld door pijn), emotioneel (verdriet) of mentaal (piekeren). Soms kom je zelf weer in balans, maar soms heb je daar begeleiding bij nodig. Een energetisch therapeut, coach of bijvoorbeeld Reiki-therapeut werkt met energie (energetisch) en kan je helpen om energetisch, maar ook mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel weer in balans te komen. Dit is een holistische benadering.

Vooral mensen die hooggevoelig zijn, kunnen last hebben van energetische storingen. Dit komt omdat zij zo gevoelig zijn voor alles wat er binnen hun omgeving gebeurt. Zichtbaar, maar ook niet zichtbaar. Zo kan een ruimte energetisch negatief beladen zijn.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Hooggevoeligheid en energetisch

Een hooggevoelig persoon pikt die sfeer feilloos op. Ook de stemming van iemand kan door een hooggevoelig persoon snel worden opgepikt. Doordat er soms sprake is van energetische vermenging , dus het door elkaar lopen van verschillende energieën, kun je als hooggevoelig persoon energetisch uit balans raken. Je weet dan niet meer welke energie van jou of die van je partner of omgeving is.

Je kunt jezelf (laten) trainen om bewuster te worden van die energetische waarnemingen. Je leert dan om daar op een andere manier mee om te gaan. Zo kun je energetische therapie volgen bij een energetisch therapeut, zoals een holistisch therapeut of Reiki-therapeut. Deze therapie-vormen werken allemaal vanuit een holistische visie, gebaseerd op vijf niveaus:

Energetisch

  • mentaal
  • fysiek
  • emotioneel
  • spiritueel
  • energetisch

 

Gebruikmakend van de altijd stromende energie kom je weer in balans met jezelf.

In balans komen met energetische therapie leer je bij ZoMa Opleidingen. De opleiding Holistisch Therapeut, Reiki Trainer en de Reiki cursussen zijn alle gebaseerd op het gebruik maken van universele energie.