Home / Aartsengel Gabriël

Aartsengel Gabriël

We hebben allemaal een Goddelijke bestemming in het leven. In andere woorden: we hebben een levensdoel. Aartsengel Gabriël helpt je om te ontdekken wat die van jou is. Dat doet hij door je te ondersteunen bij het bevrijden van jouw oude gewoonten en patronen. Gabriël vraagt je in dit proces om eerlijk te zijn naar jezelf en om, ondanks de diepe angst en verwarring die je hiertoe misschien voelt, je neiging om hieraan toe te geven te weerstaan. Hoe? Door zijn energie aan te roepen en te handelen naar de boodschappen die hij je influistert!

Alles is energie, ook Aartsengel Gabriël

Alles hier op aarde bestaat uit energie: mensen, auto’s, bomen, water etc. Letterlijk alles. Energie vergaat nooit en blijft dus altijd voortleven. Dit betekent dat we, ondanks dat iemand er in fysieke vorm niet meer is, toch kunnen communiceren met deze persoon.

Aartsengel Gabriël

Door zijn/haar naam te noemen, komt diens energie in onze aanwezigheid. Zo kunnen we ook contact leggen met Aartsengel Gabriël en hem om hulp vragen wanneer we geconfronteerd worden met een diepe, misschien irrationele angst. Ook Aartsengel Gabriël is een vorm van energie.

Hoe we uit verbinding raken

Aartsengel Gabriël is de beschermengel van je innerlijke wijsheid. Ze brengt je hiermee in contact door je in staat te stellen jezelf los te koppelen van je angsten. Zijn Goddelijke liefde brengt namelijk genade voor je wezen waardoor je je kunt ontspannen. De verwarring zal plaats maken voor mentale helderheid. Het is namelijk door de mentale verwarring dat we uit verbinding raken met onze ware essentie, onze eigen innerlijke leraar: het oneindige bewustzijn dat we zijn. Door die verbinding kwijt te raken kunnen we niet meer helder denken, voelen, horen, zien en weten. We verliezen onszelf in de wirwar van gevoelens, gedachten en fysieke sensaties. Daardoor raken we uit verbinding met ons hart en komen we in het doolhof van onze ratio. We verliezen energie en laten ons wegleiden van onze Goddelijke bestemming.

Kom weer in verbinding met de hulp van Aartsengel Gabriël

Dat dit gebeurt, heeft veelal te maken met een slechte gronding tot helemaal niet gegrond zijn. Wanneer je Gabriël aanroept op zo’n moment, zal hij je daarom allereerst helpen om te aarden, zodat je weer echt met beide voeten op de grond en in jezelf aanwezig kunt zijn. Want als wij goed geaard zijn, blijven we onbewogen wanneer angst ons leven binnen komt wandelen. Aarden kan echter lastig zijn; bijvoorbeeld omdat het leven hier op aarde ons niet altijd even gunstig is geweest. We hebben dingen meegemaakt waardoor we hier onbewust misschien helemaal niet willen zijn. Gabriël helpt je om tot de wortel van jouw reden van ontaarding te komen, zodat je hier weer volledig kunt Zijn. Hiervoor is het belangrijk om bewust te aarden en tegelijkertijd onze relatie met de materiële wereld waar we in leven, te herstellen.

Om je hierbij te helpen neemt Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen, je mee in deze meditatie om via een metafoor (oceaan) alles te omarmen wat er is zodat je (weer) onvoorwaardelijk van jezelf kan houden en weer gegrond terugkomt in jouw kern. Zak je mee in die essentie?

Gabriël brengt liefde in de kleine dingen

Gabriël inspireert je om deze relatie en de mate waarin je geaard bent, te herstellen door liefde te brengen in de kleine dingen. Dit betekent dat je liefde brengt in alles wat je doet. Hoe klein ook. Merk het verschil maar eens op als je je huis schoonmaakt met liefde, zelfs die ene deurknop. Wanneer je klaar bent, zal je merken dat de energie om je heen heel anders aanvoelt dan wanneer je dit met tegenzin een beetje vlug doet. Jouw huis is namelijk een representatie van jouw binnenwereld. Als jij met de energie van woede, frustratie of angst je huis schoonmaakt, zal die energie zowel in je huis als in je lichaam blijven hangen. Want onthoud: energie vergaat niet, die blijft aanwezig. Gelukkig kunnen we energie transformeren. Hoe? Door voordat je gaat schoonmaken iets te gaan doen waar je blij van wordt. Dan verbind je je direct met de energie van vreugde en liefde. En kan jij de lager vibrerende energieën wegpoetsen!

Gabriël zegt: zorg goed voor jezelf

Ook inspireert Gabriël je om zorg te dragen voor jezelf. Hij leert je bijvoorbeeld dat het voor jou belangrijk is om op tijd naar bed te gaan, een voedzame maaltijd voor jezelf te bereiden of in bad te gaan met heerlijk geurend badschuim en kaarsjes. Vaak nemen we hier niet de tijd voor.

Gabriël-300x300

Er is altijd wel iets dat nog gedaan moet worden of een ander die onze hulp nodig heeft etc. Maar Aartsengel Gabriël zegt: als jij de liefde en zorg niet eerst in jezelf steekt, kun je deze ook niet overdragen op iets of iemand anders. En als je deze niet wilt/kunt ontvangen van anderen en in plaats daarvan alleen maar geeft, raakt jouw eigen innerlijke energiebron opgebrand.

Dan ben je verder van huis, van je essentie, en dus ook van het vervullen van je spirituele bestemming.

Neem aartsengel Gabriëls advies ter harte

Alleen wanneer onze eigen innerlijke energiebron rijkelijk gevuld is – zegt Gabriël – kunnen we floreren en andere mensen onze service verlenen. Dan kunnen we onze creativiteit aanboren, het leven gaan creëren waar we altijd van hebben gedroomd en ons levensdoel gaan leven. Neem daarom het advies van Aartsengel Gabriël ter harte en verwen en voed jezelf. Daar zullen jij en je omgeving de vruchten van gaan plukken. Synchroniciteit zal dan niet uit kunnen blijven!

Wil jij ook meer weten over gidsen, spirituele helpers en aartsengelen zoals Gabriël? Dan is de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen iets voor jou! Deze tweejarige opleiding op hbo-niveau brengt je weer thuis bij jezelf, waar je licht, liefdevol en volop bewust kunt leven. In één van de eerste lessen leer je al hoe je contact kunt maken met aartsengelen, de onmisbare gidsen op jouw spirituele pad.

Nieuwsgierig? Kom dan eens langs op een open avond, info bijeenkomst of boek een proefles!