Home / Algemeen / Energetische healing: de weg naar innerlijke heling

Energetische healing: de weg naar innerlijke heling

In een wereld die constant in beweging is, staan we vaak voor de uitdaging om de balans te vinden in onszelf: tussen lichaam, geest én ziel. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Als je niet oppast en meegaat in de sleur drukte van het dagelijks leven, liggen stress, negatieve emoties en allerlei lichamelijke kwaaltjes al snel op de loer. En dat is zonde, want ze kunnen je (spirituele) pad flink belemmeren en je ervan weerhouden je volledige potentieel te leven. De sleutel is dus om in balans proberen te blijven. Hoe je dat doet?

In balans blijven

Juist in die momenten van onbalans kan een energetische healing helpen om weer in balans te komen met jezelf. Energetisch healen heeft namelijk veel invloed op je welzijn en het energieveld om jou heen.

Welke energetische healings (ofwel: energetische therapie) bestaan er allemaal en hoe kunnen deze je helpen naar innerlijke rust en heling? We duiken in de wereld van energetisch healen.

Het magie van energetische healing

Energetische healing is niets nieuws of hips, maar juist een eeuwenoude genezingsmethode die de kracht van energie en intentie gebruikt om balans te herstellen in het lichaam, de geest en de ziel. Een energetische healing is gebaseerd op het geloof dat er meer is dan alleen de fysieke aspecten van ons bestaan.

We worden namelijk allemaal omringd door een energetisch veld (jouw aura) dat dé sleutel zou zijn naar geluk en welzijn. Welke soorten van energetisch healen zijn er en hoe vind je de juiste energetische healer?

Chakra healing

Energie, chakra’s en balans

Er bestaan veel verschillende soorten vormen van energetische therapie. Vaak staan in energetische healings de zeven chakra’s centraal. Dat is het energiecentra in ons lichaam dat correspondeert met allerlei verschillende aspecten van ons (wel)zijn.

Elke chakra heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en kan uit balans raken als gevolg van fysieke of emotionele stress. Zo is er een hartchakra of de keelchakra die geblokkeerd kunnen zijn en je belemmeren in het dagelijks leven. In dat geval kan je een heuse chakra healing doen, die de diepere betekenis van de blokkade ontdekt en óók opheft.

Energetische behandeling

Energetische healing is dus een energetische behandeling die zich richt op het herstellen van de harmonie binnen de zeven chakra’s en het opheffen van eventuele energieblokkades (ofwel geblokkeerde energie) in jouw lichaam. Dat kun je doen door middel van een chakra healing, maar ook met andere vormen van energetische healing.

Healing vrouw

Verschillende vormen van energetische healing

Energetische healing kan je doen verschillende vormen, elk met zijn eigen voordelen, technieken en benaderingen. Een paar bekende voorbeelden:

 • Reiki: een Japanse vorm van energetische healing waarbij de healer universele levensenergie doorgeeft om te zorgen voor genezing.
 • Kristaltherapie: het gebruik van stenen en kristallen om energieblokkades op te heffen en het lichaam in balans te brengen.
 • Acupunctuur: het inbrengen van naalden op specifieke punten (in je energiebanen) op het lichaam om de energiestroom te herstellen.
 • Chakra healing: het in evenwicht brengen van de zeven belangrijkste energiecentra in het lichaam om gezondheid en emotionele stabiliteit te bevorderen.
 • Magnetische velden en aura healing: het beïnvloeden van het energetische veld om de balans te herstellen en negatieve energieën te verminderen.
Energetische healing

De voordelen van energetische healing

Waarom zou je jezelf openstellen voor energetische healing? De voordelen van een energetische healing kunnen een heus genezend vermogen hebben in allerlei facetten van je welzijn. Een energetische therapie kan komen met één of meerdere van deze voordelen:

 • Stressvermindering: energetische healing kan zorgen voor ontspanning, stress verminderen en bovendien je algemene gevoel van welzijn verbeteren.
 • Emotionele balans: door het in balans brengen van je energiecentra kun je emotionele blokkades opheffen en meer harmonie ervaren in je emoties.
 • Fysieke genezing: het kan ook ondersteuning bieden bij fysieke aandoeningen en zorgen voor fysieke genezing door de energiestroom in het lichaam weer te herstellen.
 • Spirituele groei: energetische healing kan je spirituele ontwikkeling stimuleren en je helpen om diepere inzichten te krijgen over jezelf en eigenlijk het hele universum. Je verschuift immers van een onbewust niveau naar een meer bewust niveau.
 • Versterking van intuïtie: het kan je intuïtieve vermogens vergroten, waardoor je beter keuzes kunt maken die bij jou passen.
Energetische healing met kristallen

De weg naar innerlijke genezing

Energetische healing is overigens niet enkel een proces van genezing, maar ook van transformatie. Het zorgt voor het proces innerlijke genezing, heling en groei. Het stelt je in staat om oude wonden te helen, negatieve patronen los te laten en te evolueren naar een hoger niveau van bewustzijn.

Het kan een diepgaand proces zijn dat emotionele reacties kan oproepen terwijl je door oude pijn en blokkades heen werkt. Bovendien wakker je het genezend vermogen van je eigen lichaam aan, waar je dankbaar gebruik van kan en mag maken. Je lichaam is immers een intelligent systeem, waarin je de energie weer vrij kunt laten stromen.

Een energetische healing vinden die bij jou past

Alleen, hoe vind je nou een fijne energetische therapie en healer die bij jou past?

 • Onderzoek: lees je in over de verschillende vormen van energetische healing en kies een vorm van energetische therapie die het beste bij je past.
 • Vind een healer: zoek een gecertificeerde healer die jou kan begeleiden in de sessies.
 • Zelfbeoefening: er bestaan ook allerlei zelfhelende technieken die je kunt proberen, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en het werken met kristallen.
 • Bewustzijn: ontwikkel bewustzijn over je eigen energie, emoties en gedachten. Zelfbewustzijn is de eerste stap naar verandering.
 • Geduld: energetische healing is een proces dat tijd en oefening vereist. Wees geduldig met jezelf terwijl je op deze reis bent.

Energetische healing: nooit genoeg zelfzorg

Een energetische healing sessie kan een mooi cadeau zijn aan jezelf. Zie het als een manier van zelfzorg, zelfliefde en zelfontdekking die bijdraagt aan duurzame, innerlijke genezing. Zo kom je steeds dichterbij een leven vol liefde, kracht en bewustzijn.

Ben jij klaar voor innerlijke heling? De cursus Healing kan je daarbij opweg helpen.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog