Home / Algemeen / Wat is mediumschap en multidimensionaliteit?

Wat is mediumschap en multidimensionaliteit?

Je hebt vast weleens van een medium of mediumschap gehoord. Mediumschap is een eeuwenoud fenomeen waarbij een medium als een heus kanaal fungeert tussen onze fysieke leven (en wereld) en de geestelijke wereld. Zó werkt mediumschap en multidimensionaliteit.

Dat betekent ook dat mediums boodschappen van entiteiten kunnen ontvangen en kunnen communiceren met overleden dierbaren. Wat is mediumschap precies? En hoe werkt het? We duiken in de wondere wereld van mediumschap en multidimensionaliteit.

Mediumschap en multidimensionaliteit

Mediumschap en multidimensionaliteit zijn fascinerende onderwerpen die ons helpen om ons bewustzijn en onze intuïtie te ontwikkelen en helpen bij een breder perspectief krijgen op onze plek in de wereld.

In eerste instantie is het belangrijk te weten dat een medium een kanaal is: een middel waardoor entiteiten en informatie stroomt. Het bijzondere? Door de juiste training en begeleiding kan iedereen het vermogen ontwikkelen om een medium te zijn en de boodschappen van overleden geliefden en andere entiteiten te ontvangen en door te geven.

Spirituel woman medium

Waarom mediumschap?

Mediumschap en multidimensionaliteit bieden de mogelijkheid om te communiceren met entiteiten buiten ons fysieke bereik. Door een zuiver kanaal te zijn, gebruik te maken van intuïtie, multidimensionaal waarnemen en af te stemmen op hogere energieën, kunnen mediums toegang krijgen tot informatie en inzichten die onze kijk én begrip van de werkelijkheid vergroten. Hoe zit dat met multidimensionaliteit?

Waarom multidimensionaliteit?

Multidimensionaliteit gaat nog een stapje verder. Het houdt namelijk in dat er verschillende dimensies zijn die je kunt waarnemen en dat je jouw bewustzijn naar deze dimensies kunt verplaatsen om een breder perspectief te krijgen.

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het gaat er eigenlijk om dat je jouw bewustzijn uitzet en jezelf openstelt om dingen te voelen en te observeren die buiten je fysieke lichaam vallen, maar in de spirituele wereld.

In de praktijk kan dat bijvoorbeeld betekenen dat je de energie van mensen of objecten in je omgeving kan waarnemen en interpreteren.

Multidimensionaal bewustzijn

Dan multidimensionaal bewustzijn: dat gaat nóg een stapje verder. Multidimensionaal bewustzijn gaat over het vermogen om de complexiteit en onderlinge verbondenheid van alle dingen te begrijpen en onze (beperkte) percepties van de wereld om ons heen te overstijgen. Waarom dat essentieel kan zijn?

Ons gewone bewustzijn richt zich namelijk op fysieke zintuigen, maar als we ons multidimensionale bewustzijn activeren, kunnen we ons ineens bewust worden van andere dimensies en krijgen we toegang tot andere inzichten en wijsheden. Het contact met het aardse leven wordt dan losgelaten en er wordt dan contact gemaakt met de spirituele wereld.

contact met entiteiten

Entiteiten

Eén van de manieren waarop mediums toegang krijgen tot informatie is door zich af te stemmen op specifieke ‘entiteiten’ of energieën. Het afstemmen houdt in dat het medium zich richt op een bepaalde frequentie of trilling en zich daar helemaal mee verbindt.

Door zich met de energieën om zich heen af te stemmen, kunnen ze boodschappen en inzichten ontvangen van entiteiten die resoneren met die specifieke frequentie. Zo wordt er in contact getreden met de spirituele wereld.

Wat zijn entiteiten?

Een entiteit is de ziel van overleden dierbaren die naar ons terugkeren en in ons leven blijven. In het mediumschap is het belangrijk om een zuiver en schoon kanaal te zijn om heldere berichten te kunnen ontvangen van overledenen om met hun ziel in contact te kunnen komen.

Zuiverheid betekent dat je jezelf hebt gezuiverd van blokkades en negativiteit, en je jezelf openstelt voor de ziel die contact zoekt. Een succesvol medium doet dit zonder aarzelen, omdat hun intuïtie weet wanneer en hoe deze boodschappen het beste kunnen worden overgebracht.

Afstemming

Afstemmen: hoe werkt dat precies? Afstemming is een belangrijk onderdeel van het mediumschap, omdat je jezelf moet afstemmen op de trillingen van de overleden persoon of dierbaren om ze goed te kunnen ontvangen.

Afstemming is een proces waarbij je jezelf verbindt met de energieën van de entiteit en je jezelf openstelt voor de boodschappen die naar je toe komen. Als medium kun je jezelf (op aarde) afstemmen door te mediteren, te focussen en het trainen van je paranormale vermogens en spirituele ontwikkeling.

Vrouw die mediteert

Wat zijn Akasha kronieken?

Een ander fascinerend aspect van medium zijn, is de toegang die ze hebben tot de Akasha kronieken. Volgens de tradities zijn de Akasha kronieken een etherisch archief waarin alle informatie over het verleden, heden en toekomst van het universum wordt bewaard.

Akasha kronieken zijn ‘de boeken van het leven’ en bevatten een archief van alle gebeurtenissen, ervaringen en kennis van alle zielen die ooit hebben bestaan. De kronieken bevatten de geschiedenis van de ziel, gebeurtenissen in vorige levens, informatie over onze toekomstige mogelijkheden én informatie over ons doel in het leven.

Mediums en Akasha kronieken

Een medium die goed is afgestemd en in contact staat met zijn of haar multidimensionale bewustzijn, kan toegang krijgen tot deze archieven en informatie verkrijgen die anders verborgen zou blijven.

De Akasha kronieken vormen daarmee een ander interessant aspect van mediumschap, waarbij mediums een beroep doen op dit etherische archief om die universele wijsheid en begeleiding te ontvangen.

Het verkennen van deze concepten opent voor hen de deur naar nieuwe perspectieven en laat ons de grenzen van ons fysieke bestaan overstijgen.

Waarom zou ik naar een medium gaan?

Wanneer weet je of je klaar bent om een medium in te schakelen en het pad van spirituele groei te bewandelen? Dat kan bijvoorbeeld wanneer je contact wil maken met een overleden dierbare.

Of misschien wil je graag een antwoord op een bepaalde vraag of heb je meer behoefte aan advies. Niet per se voor het vinden van een oplossing, maar wel voor het vinden van de juiste koers.

Benieuwd hoe jij jouw spirituele pad kunt ontwikkelen? Bekijk dan onze opleiding tot Spiritueel Coach.

Anderen lazen ook

 • 04.06.2024

  Marjolein over haar reis naar Bosnië

  Lees de blog
 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog