Home / Blog / Intuïtieve ontwikkeling, luisteren naar je hart

Intuïtieve ontwikkeling, luisteren naar je hart

Door Marjolein Berendsen, founder ZoMa Opleidingen

In mijn werk ben ik van één ding écht overtuigd: wat mijn hart mij vertelt, klopt altijd. Ik volg daarom altijd mijn intuïtie. Dat is namelijk wat me heeft gebracht waar ik nu sta: onvoorwaardelijk gelukkig, dankbaar, liefdevol en licht. En dat is niet altijd zo geweest, want ik heb ook een periode gehad waarin ik mijn gedachten, patronen en overtuigingen me vertelden wat wel en niet goed voor me was. 

Vanaf het moment dat ik me volledig liet leiden door mijn intuïtie, is mijn leven veranderd. Ik ben elke dag opnieuw dankbaar voor mijn opleidingsinstituut, waar we mensen opleiden om vanuit hun hart te gaan leven. Ik gun dat écht iedereen! Mijn wens is dat we samen, met alle lichtverwerkers, nog meer licht en liefde verspreiden. Vanuit ons hart dat altijd de juiste weg wijst. Voor een bewuste en gezonde wereld, in harmonie met alles en iedereen. Met alles wat er is, want ook emoties, gedachten, pijn en verdriet mogen er zijn.  

Het Nu: leven in het moment 

Zoma opleidingen

Ook ik heb tijdens de coronacrisis twijfels, onzekerheid en veel vragen gehad. Maar door juist hiermee aan de slag te gaan, kwam ik weer terug bij mezelf. Door te zijn, simpelweg te zijn in het Nu. In verbinding met mijn hart en goed gegrond kwamen de antwoorden vanzelf. Ik mág verdrietig of onzeker zijn, maar ik mag ook dankbaar zijn. Voor de liefde en de verbondenheid die ik voel met mezelf en mijn omgeving, de steeds grotere bewustwording van mensen over hoe wij met elkaar en de wereld omgaan. Voor wat ik hoor, zie, voel, ruik of proef op dat moment. Alles wat mijn zintuigen waarnemen, heeft een boodschap. Mijn intuïtie geeft me het antwoord. En zo heb ik ook ontdekt wat mijn zielswens is. 

Ontwikkelen door prikkelen 

Ik wil je graag inspireren om je hartenwens te ontdekken voor dit nieuwe jaar. Je hart te volgen in alles wat je doet. En dit kun je op je eigen tempo steeds in het Nu gaan ervaren. De beste plek om dit te doen, is buiten in de natuur. De natuur biedt namelijk voor elk zintuig wel een prikkeling: horen, zien, ruiken, proeven, voelen. Wat je hart je daarover vertelt, kan je helpen om jouw diepste wens te vinden.  

Luister naar de stilte 

Ga lekker naar buiten, naar een natuurlijke omgeving waar het rustig is en laat je intuïtie je leiden waar je heen loopt. Focus op het Nu, op het moment waarin je nu bent. Sluit je ogen, zorg dat je goed geaard bent en laat de vraag wat jouw hartenwens is, diep in je hele lijf komen. Je kunt deze ook uitspreken, of in je gedachten opzeggen. Met deze mooie intentie ga je helemaal het Nu, de stilte in jezelf in.   

Luister wat je van dichtbij, maar ook van veraf hoort. Ruik de geuren in de natuur, voel de atmosfeer, het vocht van de regen, de structuur van de bladeren. Net wat jij op dit moment ervaart. Focus je nu op je intuïtie. Wat vertelt het je? Wat voel je, in je lijf, om je heen? Misschien komen er zomaar gedachten in je op, stemmetjes die iets zeggen, of zie je plotseling kleuren of beelden voor je. Wat betekenen deze signalen voor jou? Probeer vooral niet teveel te denken. Als je je verbindt met dat stille plekje in jou, krijg je vanzelf een gevoel, sensatie, beeld, geur, kleur of idee. Wat telt, is wat er Nu is.  

Licht, liefde en bewustzijn 

Je hart volgen, betekent dat je leeft vanuit je essentie: daar waar je ware wensen, talenten en verlangens liggen. Als je daar naar kunt leven, kun je alles accepteren wat er is. Dus ook boosheid, verdriet, pijn, gedachten en emoties. Want ook die mogen er zijn. Een hartenwens die wordt uitgesproken vanuit een juiste intentie, zal altijd gehoor krijgen. En zo overheersen licht, liefde en bewustzijn! 

Wat is jouw hartenwens?  

‘De enige wijsheid die telt, is de wijsheid van je hart’

– Marjolein Berendsen

Deze blog is geschreven door Marjolein Berendsen en verscheen als column in Paravisie Magazine.

Anderen lazen ook

 • 04.06.2024

  Marjolein over haar reis naar Bosnië

  Lees de blog
 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog