Intuïtieve ontwikkeling is een vorm van zelfontplooiing waarbij je leert om weer volledig op je intuïtie te vertrouwen. Je intuïtieve ontwikkeling maakt dat je vanuit liefde handelt en niet vanuit puur je ratio. Je maakt contact met jezelf, met je eigen gevoel en met je eigen energie. Als het ware maak je een reis naar je innerlijke zelf.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Intuïtieve ontwikkeling: laat het denken los

Ieder mens heeft intuïtie. De kunst is om gebruik te gaan maken van je intuïtie en ernaar leert handelen. Intuïtie is een intelligentie waar je altijd op kunt vertrouwen. Het is sneller, slimmer en biedt altijd het juiste antwoord. Als je kiest voor intuïtieve ontwikkeling, dan kies je voor een zorgelozer en oordeelvrijer manier van leven. Je leert om steeds sneller te reageren op prikkels vanuit je omgeving. Bij intuïtieve ontwikkeling laat je het nadenken los, maar ga je doen wat je gevoel je ingeeft. Hoe sterker je intuïtieve ontwikkeling, hoe makkelijker het wordt om gebruik te maken van je intuïtie.

Ook is het belangrijk om te leren accepteren dat het goed is. Je kunt namelijk niet verklaren waarom je op een bepaalde manier reageerde. Je reageerde omdat je gevoel je zei dat het goed is. Er bestaan verschillende manieren voor intuïtieve ontwikkeling. Zo kun je ervoor kiezen om een opleiding te gaan volgen, waarbij je stap voor stap leert je intuïtie steeds vaker te volgen en ernaar te handelen. Zo’n opleiding is waardevol omdat je jezelf heel goed leert kennen.

Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling in een stroomversnelling

Je gaat terug naar je eigen kern, je gaat voelen wat waarde heeft voor jou en, niet in het minst, je leert van jezelf te houden. Je intuïtieve ontwikkeling leert je om andere stemmen te negeren. Het leert je om te luisteren naar je eigen gevoel, en niet alleen maar naar wat je omgeving en je verstand je ingeeft. Intuïtieve ontwikkeling brengt je in een stroomversnelling met allemaal positieve gevolgen voor:

  • jouzelf
  • je leven
  • je talenten
  • je relaties
  • je dromen
  • je instelling

Intuïtieve ontwikkeling

Het loslaten van oude overtuigingen en patronen zijn belangrijk onderdeel van intuïtieve ontwikkeling. Het is fijn als je je niet meer laat belemmeren door gedachten en ideeën, waar je soms zelfs lichamelijke en psychische klachten van kunt krijgen. Loslaten is echter niet iets wat je zomaar even doet. Het vergt moed en zelfinzicht en het kan een diepgaand proces zijn.

Reiki: intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling werkt holistisch, op vijf verschillende niveaus leer je jezelf steeds beter kennen, namelijk mentaal, fysiek, emotioneel, spiritueel en energetisch. Zelf kun je aan intuïtieve ontwikkeling doen door Reiki-oefeningen bij jezelf toe te passen of bijvoorbeeld te mediteren. Je voelt rust en vindt de ruimte in jezelf, waardoor je gaat ervaren dat vertrouwen op je gevoel goed is. Wat je intuïtie je ingeeft, is altijd goed. Bij een opleiding waarbij intuïtieve ontwikkeling een rode draad vormt, leer je gedachten, patronen en overtuigingen los te laten en is vertrouwen het sleutelwoord. Zo’n opleiding kun je doen bij ZoMa Opleidingen, bijvoorbeeld de opleiding tot Holistisch Therapeut. Meer info? Doe dan eens mee met één van onze gratis proeflessen en ervaar of de opleidingen en cursussen bij je passen.