Loop je op je werk tegen problemen aan? Lukt het je hierdoor niet meer om op een ontspannen manier te werken? Merk je dat je steekjes laat vallen? Of vind je het gewoon lastig om op je werk met bepaalde situaties om te gaan? Misschien is een coach persoonlijke ontwikkeling iets voor jou.

Een Persoonlijke Ontwikkeling coach kan je helpen om weer met plezier naar je werk te gaan. Je leert om het beste uit jezelf te halen en om zelfverzekerder voor de dag te komen. Met een coach Persoonlijke Ontwikkeling leer je om te ontdekken waar je nu staat in je leven en in je carrière en hoe je vanaf hier verder wilt. Door je communicatieve vaardigheden te versterken lukt het je om beter met collega’s samen te werken. Je krijgt meer grip op lastige situaties op het werk. Je zult ook zien dat je meer zelfvertrouwen krijgt.

Dit helpt je om beter om te gaan met werkdruk en stress. Je leert je meer te ontspannen, waardoor je effectiever kunt werken. Persoonlijke groei is heel erg belangrijk op verschillende vlakken.

Coach persoonlijke ontwikkeling bij uitstelgedrag

Als je last hebt van uitstelgedrag op je werk, is dit vaak een teken dat je niet goed weet hoe je prioriteiten moet stellen. Je hebt zoveel te doen en je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dit kan verlammend werken. Een coach Persoonlijke Ontwikkeling helpt je om op een juiste manier prioriteiten te stellen. Je leert over timemanagement en hoe je doelen kunt bereiken.

Ook als je last hebt van faalangst of perfectionistisch van aard bent, kan een Persoonlijke Ontwikkeling coach je helpen. Hij of zij leert je hoe je op een ontspannen manier met je werk om kunt gaan. Je leert op een assertieve manier te communiceren, zodat je op een duidelijke (doch vriendelijke) manier je eigen grenzen aan kunt geven.

Wat doet een coach Persoonlijke Ontwikkeling?

Een Persoonlijke Ontwikkeling coach maakt je bewust van hoe jij je momenteel gedraagt, wat jouw houding is en wat je denkpatronen zijn. Hij of zij helpt je om jouw talenten, kernwaarden en kwaliteiten te ontdekken en deze in te zetten in de praktijk. Daarnaast ondersteunt de coach je in het bepalen van wat jij belangrijk vindt in je leven en in je werk.

Tijdens een sessie met een Persoonlijke Ontwikkeling coach werk je aan leerdoelen die voor jou belangrijk zijn. Je zult nieuwe inzichten ontwikkelen, die je vervolgens zelf in de praktijk kunt inzetten. Door gebruik te maken van de kennis en ervaring van de coach, leer je om je zelfkennis te vergroten.

Jouw persoonlijke leiderschap wordt hierdoor vergroot. Als resultaat hiervan zul je meer regie ervaren in je leven, zodat je bewuste keuzes kunt maken als je in een lastige situatie op je werk terecht komt.

Daarnaast zul je ervaren dat je meer innerlijke rust hebt. Innerlijke rust zorgt ervoor dat je op een meer ontspannen manier kunt reageren op bepaalde uitdagingen, of wanneer een collega of leidinggevende lastig is. Al met al kan een Persoonlijke Ontwikkeling coach je helpen om het beste uit jezelf te halen, zodat je ontspannen in het leven staat en met plezier naar je werk gaat.

Wil je zelf Persoonlijke Ontwikkeling coach worden?

Misschien ben je zelf wel geïnteresseerd om een Persoonlijke ontwikkeling coach te worden en wil je een persoonlijke ontwikkeling training of cursus volgen. Denk dan eens aan ZoMa Opleidingen: wij bieden opleidingen op hbo-niveau en geaccrediteerde cursussen aan om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, waarmee je anderen kunt begeleiden.