Home / Chakra

Chakra

In je lichaam zijn verschillende energiepunten aanwezig. Deze energiepunten worden Chakra’s genoemd. De naam Chakra komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’. Een chakra is dus een draaiend wiel van lichaamsenergie.

Er zijn honderden chakra’s aanwezig in een lichaam. Elk energiepuntje heeft zijn eigen unieke eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen.

Echter zijn er zeven chakra’s in een lichaam die de belangrijkste energiecentra en de belangrijkste eigenschappen vertegenwoordigen. Deze zeven chakra’s lopen vanaf je kruin tot en met je kruis op een lijn over je lichaam. Als ze allemaal met elkaar in balans zijn, ben je gezond in lichaam en geest.

Chakra

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Zeven hoofdchakra’s

De zeven hoofdchakra’s hebben allemaal een eigen kleur, die corresponderen met de kleuren van het spectrum: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Deze volgorde is ook de volgorde van de zeven chakra’s, van één tot en met zeven: wortel, hara, zonnevlecht, hart, keel, voorhoofd en kruin.

Chakra energie

Alle chakra’s hebben hun eigen eigenschappen en staan in verbinding met elkaar en met andere plekken in je lichaam, zoals je organen. Als één van deze chakra’s uit balans is, dan compenseert een andere chakra dat. Daardoor krijg je onbalans en dat kan allerlei klachten opleveren. Denk bijvoorbeeld aan liefdesverdriet.

Chakra

Liefde zit in je hartchakra, maar verdriet voel je in je hara of zonnevlecht. Deze chakra’s gaan elkaar compenseren, met als gevolg dat er bij de ene chakra energie in moet en bij de andere een teveel aan energie is.

Chakra specialisten

Een:

kan de chakra’s weer in balans brengen met elkaar. Dit doet hij of zij door een chakra-scan uit te voeren: magnetiserend met de handen worden alle chakra’s langs het lichaam gevoeld, en hierbij wordt vastgesteld of er energie in of uit moet. Dit kan de therapeut tijdens deze vorm van energetische therapie voelen doordat een bepaalde chakra in beweging is en draait, blaast of zuigt, of juist warm of koud aanvoelt.

Chakra

Ook kunnen sommige therapeuten de kleuren van de chakra waarnemen, en bij een verstoorde energiepunt zien zij dan bijvoorbeeld wazige, vlekkerige of onduidelijke in elkaar overlopende kleuren.

Chakra behandeling

Al deze signalen duiden op een verstoring in de energie. Een chakra-behandeling is dan op zijn plaats. De therapeut kan na het doen van de chakra-scan de chakra’s die uit balans zijn door middel van handoplegging weer met elkaar in balans brengen, of op basis van de verkregen informatie energie toevoegen of afvoeren. Dit wordt ook wel chakra healing genoemd. Ook kunnen de verstoringen duiden op een probleem in een ander deel van het lichaam, of de mind natuurlijk. Chakra’s vertellen bijna net zoveel als een aura.

In de chakra-eigenschappen kan een therapeut veel lezen en zien over de persoon die hij of zij behandelt en over de problemen waar de cliënt mee belast wordt of is.

Chakra

De chakra’s, de theorie, behandeling, balanceren en zelfheling methodes van chakra’s komen allemaal uitgebreid aan bod in de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. Wil jij je hierover laten inspireren? Kom eens langs op één van onze kennismakingsevents, je bent van harte welkom!

Aanmelden open avond