Kristallen en edelstenen zijn prachtige cadeaus, gemaakt door de natuur gedurende duizenden jaren en ze bevatten daardoor enorm veel waardevolle informatie. Ze kunnen heel veel vertellen over de aarde en over de manier waarop de aarde ontstaan is en gevormd wordt. Ze worden veelal gevonden in gebergtes, in de aardkorst zelf of bijvoorbeeld in waterrijke gebieden, op de bodems en aan oevers van rivieren en meren.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Unieke eigenschappen van edelstenen

Edelstenen worden vaak bewerkt en verwerkt in met name sieraden. Slijpen en polijsten maken van een edelsteen een prachtig object met vaak hele bijzondere kleuren. Behalve als sieraad en decoratie worden edelstenen ook toegepast als hulpmiddel bij alternatieve geneeswijzen. Elke edelsteen bezit unieke eigenschappen, die heel goed kunnen helpen bij allerlei fysieke, mentale, emotionele en psychische klachten. Het zijn dus geen geneesmiddelen, maar ze kunnen het herstelproces wel versnellen door hun ondersteunende eigenschappen.

Soorten edelstenen

Er bestaan enorm veel verschillende soorten edelstenen. Een kristal dat natuurlijk gevormd is, bestaat uit een ruw oppervlak met allerlei punten en vormen. Wanneer een stuk rots of steen van binnen hol is en gevuld met kristallen, spreken we van een geode.

Edelstenen

Een dwarsdoorsnede toont de schoonheid van de edelsteen aan de binnenzijde. Wanneer de steen wordt bewerkt, zoals slijpen of polijsten, ontstaan er prachtige, zachte stenen die een helende werking kunnen hebben op elk holistisch niveau.

Kiezen van edelstenen

Als je voor het eerst op zoek gaat naar een edelsteen die bij jou past, laat je dan vooral leiden door je intuïtie. Ga naar een winkel waar edelstenen in verschillende vormen en maten worden aangeboden en probeer te voelen wat de steen bij je doet.

Edelstenen

Sommige mensen zijn zeer gevoelig voor de werking van edelstenen; door naar de steen te kijken, je gedachten los te laten en te voelen wat er gebeurt bij het kijken, kan al heel veel informatie geven over wat de steen bij jou doet. De steen in je hand voelen is ook van belang. Je kunt warmte, koude, trillingen en emoties ervaren wanneer je een edelsteen vasthoudt. Kies de steen waar jij het beste gevoel bij hebt, dan heb je altijd de juiste steen te pakken.

Toepassing van edelstenen in therapie

Bij het geven van therapie worden edelstenen vaak gebruikt om hun helende en ondersteunende werking. De edelstenen worden vaak op of om het lichaam gelegd en kunnen daarmee niet alleen het lichaam en de geest van de cliënt ondersteunen, maar ook de werking van elkaar versterken of verbeteren. Van belang is om edelstenen voor en na gebruik altijd goed te reinigen. De werking blijft optimaal als je ze regelmatig oplaadt (bijvoorbeeld met indirect zonlicht) en reinigt, bijvoorbeeld met water of in de grond.

Edelstenen hebben een eigen aanpak

Iedere steen heeft door zijn eigen unieke eigenschappen een eigen aanpak nodig wanneer je ze wilt reinigen. Verdiep je goed in de soort edelsteen; niet elke steen mag in of onder water gereinigd worden. Er zijn talloze boeken verkrijgbaar met informatie over edelstenen, de werking, toepassing en reiniging.

Edelstenen

ZoMa Opleidingen biedt in de opleidingen en cursussen veel informatie over edelstenen en kristallen en de werking en toepassing ervan. In de opleiding tot Holistisch Therapeut wordt in meerdere modules theoretische kennis verstrekt en er wordt in de praktijk veel geoefend met edelstenen.