Home / Gangaji

Gangaji

De in 1942 geboren Amerikaanse Merle Antoinette Robertson heeft de spirituele naam Gangaji gekregen. Zij is het vrouwelijke en Amerikaanse gezicht van non-dualiteit. Gangaji staat voor zelfonderzoek. Dit is een belangrijk hulpmiddel op het pad van zelfrealisatie. Vragen als ‘wie ben ik’ en ‘waar is de stilte’ zijn volgens haar belangrijker dan het opnemen van steeds meer kennis of het opdoen van ervaring.

Gangaji

Toen de hippietijd zijn hoogtepunt had, verhuisde Gangaji naar San Fransisco, waar ze op allerlei manieren de diepere niveaus van haar bestaan en haar vrijheid begon te onderzoeken. In de jaren ’80 bestudeerde Gangaji Zen, Boeddhisme en vipassana. Ze beoefende meditaties, hielp bij het opzetten van een Tibetaans boeddhistisch meditatiecentrum en had daarnaast een carrière als acupuncturist.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Ze deed veel moeite om haar leven tot een succes te maken. Relaties, moederschap, politiek activisme, carrière en haar praktijk al acupuncturiste waren onderdeel van dat succes. Ondanks al deze successen bleef ze verlangen naar diepere vervulling van haar zijn, van haar zelf. Er bleef een gevoel van onrust en gemis aan haar knagen. Op het hoogtepunt van deze ontgoocheling deed Gangaji een diep gebed om hulp.

Papaji: leermeester van Gangaji

Gangaji

In 1990 kwam het antwoord op haar gebed. Haar man Eli ontmoette de grote leermeester Papaji toen Eli in India was. Zijn brieven aan Gangaji over deze spirituele grootheid maakte dat ook zij naar India ging.

Aan de oevers van de Ganges in Haridwar, India, ontmoette Gangaji Sri HW Poonja, ook bekend als Papaji. In de ontmoetingen met deze leermeester vond zij de waarheid en de vervulling van haar zelf waar ze zo naar had gezocht. Ze vond vervulling en waarheid in elk moment. Van Papaji kreeg zij de naam Gangaji toegekend, een naam die nu staat als een huis.

Gangaji foundation

In 1993 richtte Gangaji de Gangaji-foundation op. Deze ondersteunt haar werk door het organiseren van lezingen, bijeenkomsten, retraites en het uitgeven van boeken en dvd’s. De Gangaji foundation heeft als mission statement “het dienen van de waarheid van universeel bewustzijn en het herkennen en van de innerlijke vrede die in ieder individu aanwezig is”.

Gangaji in bloei

De Gangaji foundation presenteert Gangaji als een groot spiritueel leermeesteres, met respect voor alles wat leeft. Door het het antwoord op haar vragen, haar zoektocht naar vervulling en natuurlijk dankzij haar ontmoeting met Papaja, begon haar leven te bloeien en op haar manier te ontwikkelen. Ook Mooji maakt eenzelfde verandering met Papaja door.

Haar directe ervaringen van de boodschap die ze van Papaji kreeg, deelt Gangagji tegenwoordig met iedereen die dat wil en ze helpt mensen over de hele wereld te ontdekken wie ze zijn en trouw te zijn aan die ontdekking.

Gangaji

Gangaji tourt tot op de dag van vandaag over de hele wereld en zij schreef heel veel boeken over de waarheid in jezelf. Gangaji heeft tijdens één van haar tours ook een interview gegeven aan Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen. Bekijk de video hieronder!

Enkele van Gangaji’s boeken staan op de literatuurlijst van de opleiding tot Holistisch Therapeut en zijn onmisbaar als je alles wilt leren over je ware zelf. Wil je meer weten over deze mooie opleiding waarin je onder andere ook leert hoe je holistisch kunt leven in de praktijk? Kom dan eens naar één van onze info bijeenkomsten. Je bent van harte welkom!