Home / Holistische massage

Holistische massage

Een holistische massage kan je helpen lekkerder in je vel te zitten. Een lichaamsmassage draait niet alleen om het wegnemen van pijn of spanningen die je op een bepaalde plek in je lichaam ervaart. Het benadert de mens in z’n geheel, zoals de Griekse term holos aangeeft.

Zelfhelend vermogen en holistische massage

Een holistische massage zet ook het zelfhelende vermogen van je lichaam in werking. Je lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder klachten ervaart. Je gaat weer beter in je vel zitten. Je zelfvertrouwen neemt toe en dat zorgt dat je een stuk meer ontspannen bent en je veel vrijer en prettiger voelt.

In onze online cursus Van burn-out naar Balans leer je hoe je weer gezond en gelukkig kunt zijn, en hoe je jouw burn-out de baas wordt. Je komt weer in balans op al je holistische niveaus en leert jezelf nog beter kennen, zodat je jezelf weer accepteert en liefhebt zoals je werkelijk bent.

Een holistische massage valt onder het kopje alternatieve geneeswijzen en is gebaseerd op de levensovertuiging dat ieder mens heel en compleet is. Volgens de holistische overtuiging ben fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel een eenheid. Als je goed in je vel zit, ben je in balans en heb je geen lichamelijke en geestelijke klachten. Maar als je veel spanning ervaart, kan zich dat uiten in buikpijn, geen zin in eten hebben, je neerslachtig voelen, hoofdpijn hebben, enzovoort. De oorzaak van de klacht zit op een andere plek dan waar het zich manifesteert. Met een holistische massage herstel je het evenwicht in het lichaam. Je ervaart meer rust en bent meer ontspannen doordat je fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel in balans bent.

Holistische massage technieken

Bij een holistische massage wordt met verschillende massagetechnieken het hele lichaam gemasseerd. Dit zorgt ervoor dat er een reactie wordt opgeroepen. Zo wordt spierspanning verminderd, wordt de doorbloeding gestimuleerd, worden energieblokkades opgeheven en de zelfhelende werking van het lichaam gestimuleerd.

Holistische massage

Je leert contact te maken met je lichaam en je innerlijke ik en word je bewuster van spanningen en mentale of fysieke klachten. Na verloop van tijd zul je je een stuk energieker voelen.

Voordelen holistische massage

Een holistische massage helpt je om te ontspannen, je hoofd rust te gunnen en daarmee helemaal nergens aan te denken. Je geeft je over aan de handen die je lichaam aanraken. Liefdevolle aanrakingen door mensen die je na staan, zorgen ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt. Dit hormoon geeft je een geborgen en veilig gevoel. Een holistische massage heeft dat positieve effect ook, doordat dat hormoon dan ook vrij komt.

Dit hormoon zorgt er weer voor dat er endorfines worden aangemaakt, ook wel bekend staand onder de naam ‘gelukshormoon’. Deze helpen spanningen te verminderen en een geluksgevoel te bevorderen.

Holistische massage

Een holistische massage zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren. Het maakt ze soepeler en helpt bepaalde blokkades op te heffen. De afvalstoffen in je lichaam worden sneller opgeruimd en dat draagt vervolgens weer bij aan een sterker afweersysteem. Hierdoor voel je je fitter. Dat is positief, want zo geeft een holistische massage je de energie om de dingen te doen die je fijn vindt.

Het opheffen van blokkades, doorstromen van energie en holistische methodes zijn belangrijke onderwerpen in de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. Tijdens onze info bijeenkomsten vertellen we je er graag meer over!