Om er achter te komen of je echt hsp bent, kun je een hsp test doen. Er zijn op internet veel verschillende testen te vinden. Als je hsp bent, dan betekent dat dat je hooggevoelig bent. Je zult van jezelf wel weten dat je op bepaalde signalen sterker reageert dan anderen, dat je sneller geraakt bent door bepaalde situaties en dat je snel moe bent door overprikkeling.

Hsp test vragen

Probeer alvorens je aan een hsp test begint, eerst eens antwoord te geven op vragen als:

 • Is er vaak tegen je gezegd dat je zo gevoelig bent?
 • Raak je snel gestrest als er teveel prikkels zijn of als er teveel ineens verandert?
 • Ben je erg sfeergevoelig?
 • Ben je vaak veel meer gericht op anderen dan op jezelf?
 • Ben je gevoelig voor de mening van anderen?
 • Heb je veel behoefte aan rust na drukke situaties/gebeurtenissen?
 • Word je gemakkelijk weggehaald van je eigen ideeën?
 • Voel je sneller dan anderen aan of iets klopt of niet?
 • Zie of voel jij sneller dan anderen welke richting iets opgaat?
 • Ben je erg gesteld op diepgang en echtheid in je contacten?
 • Heb je een sterke band met de natuur?
 • Heb je een bijzondere verbinding met schoonheid, harmonie, creativiteit?

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Een hsp test doen

Als je op bovenstaande vragen veelvuldig JA antwoordt, dan kun je er al vanuit gaan dat je hsp bent. Het is belangrijk dat je hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit wordt vastgesteld door middel van een hsp test. Ongeveer 15% tot wel 20% van de gehele bevolking is hsp.

Hsp test

Zodra je weet, of zodra met een hsp test is vastgesteld dat je hsp bent, kun je leren hoe je kunt omgaan met je hooggevoeligheid. En hoe je dit talent, deze eigenschap, op een positieve manier kunt gaan gebruiken.

Coaching na hsp test

Wil je fundamenteel meer kracht halen uit je hoogsensitiviteit, dan is coaching gespecialiseerd in hoogsensitiviteit een optie waar je veel aan kunt hebben.

hsp test

Overlevingspatronen bij hoogsensitieve mensen zijn erg sterk. Voor een hsp is het niet altijd makkelijk om er zelf de de vinger op te leggen. Hoe eerder je jouw eigen patronen bloot kan leggen en de angel eruit kan halen, hoe sneller je energie zal toenemen, je dichter bij je gevoel komt, minder in je hoofd zit en je eigen kompas terug krijgt.

Hsp test en therapie

Omdat hsp nog niet bij elke zorgverlener wordt geaccepteerd, is het fijn om te weten dat je bij een energetisch therapeut terecht kunt. Voor een hsp test en voor begeleiding bij het leren accepteren en omgaan met je hooggevoeligheid. Heb je een hsp test gedaan waaruit gebleken is dat je hooggevoelig bent, zoek dan een goede alternatieve therapeut zoals een energetisch coach, Reiki master of holistisch therapeut. Zij kunnen je uitstekend begeleiden bij de ontwikkeling van deze prachtige eigenschap.

Om bij ZoMa Opleidingen aan de opleiding tot Holistisch Therapeut te beginnen, hoef je geen hsp test te doen. Gedurende de opleiding leer je jezelf steeds beter kennen en steeds dieper contact met je kern te maken. Zo wordt je intuïtie steeds verder versterkt en kun je je hooggevoeligheid inzetten als een hele mooie, krachtige tool.