Home / Tarotkaarten

Tarotkaarten

Reeds eeuwenlang bestaan ze al, de tarotkaarten, en iedereen kent ze wel. Waar deze kaarten in eerste instantie voor kaartspellen gebruikt werden, kregen ze naderhand ook een ander doel. De symbolische afbeeldingen op de 78 tarotkaarten zouden voorspellende eigenschappen hebben. Verschillende medium paragnosten gebruiken ze vandaag de dag nog steeds om mensen een beeld te geven van de toekomst die hen te wachten staat.

De tarotkaarten beantwoorden jouw vragen

Tarotkaarten bezitten de mogelijkheid om het onbewuste bewust te maken. Veel mensen die met specifieke vragen zitten of die graag willen weten wat het leven hen zal brengen, zoeken daarom hun toevlucht tot de tarotkaarten.

Tarotkaarten

Je kan het tarotkaarten dek van alles vragen. Denk aan onderwerpen als liefde, financiën, werk, een (voor)gevoel dat je hebt.

Inderdaad, sommige tarotkaart leggingen zijn bedoeld om een antwoord te bieden op een heel concrete en persoonlijke vraag, andere leggingen geven eerder een algemeen beeld en zijn dus ruimer te interpreteren.

Beginnen met tarotkaarten leggen

In principe kan iedereen tarotkaarten leggen, al zeggen sommige kenners dat je dat beter niet voor jezelf doet. Hoe dan ook is het heel belangrijk dat je, voordat je begint met tarotkaart leggingen, inzicht verwerft in de betekenis achter de symbolen. Alleen dan zul je één geheel kunnen vormen van je gelegde kaarten. Diverse boeken geven je een duidelijk beeld en leren je stap voor stap om tot heldere inzichten te komen. Om je alvast opweg te helpen hebben we een aantal belangrijke weetjes over tarotkaarten voor je uiteengezet.

Tartotkaarten dek

Een tarotkaarten dek bestaat uit 78 kaarten. Deze 78 kaarten worden verdeeld in de grote en de kleine arcana. De grote arcana bestaat uit 22 kaarten en staat voor “de geheimen van het leven”. Dit worden ook wel ‘troeven’ genoemd. De kleine arcana bestaat uit de overige 56 kaarten en staan voor de kleine geheimen die je veelal zelf in de hand hebt. In deze set zijn vier verschillende groepen te onderscheiden die traditioneel gezien de vier middeleeuwse standen symboliseren:

  • Staven voor boeren
  • Zwaarden voor edelen en soldaten
  • Kelken of bekers voor geestelijken
  • Pentakels of munten voor handelaars

De elementen vuur, water, aarde en lucht zijn ook opgenomen in de kleine arcana. De staven symboliseren vuur, de bekers water, zwaarden lucht en de munten aarde. Er komt dus veel samen in een tarotkaarten dek waardoor er vele verbindingen zijn te ontdekken. Ook bevat iedere kaart een afbeelding waaruit je samen met de manier waarop de kaarten komen te liggen, inzichten kunt afleiden.

Tarotkaarten en leggingen hebben zorg nodig

Wanneer je een tarotkaarten legging gaat doen voor jezelf of iemand anders, wil je dat de energie zo zuiver mogelijk afgestemd is. Tarotkaarten bewaar je daarom in een satijnen doek op een veilige plek in huis. Satijn beschermt het dek namelijk tegen eventuele negatieve energieën, het kaatst ze af. Ook is het verstandig om van te voren de ruimte die je gaat gebruiken en jezelf ritueel te reinigen. Dit kun je doen met witte salie, spray van essentiële oliën, wierook, florida water, etc. Vervolgens kun je ook nog een affirmatie uitspreken in de ruimte en voor het dek om de legging een zuivere intentie mee te geven en ter extra bescherming.

Stem je voordat je een tarotkaarten legging gaat doen ook af op jouw zuivere bewustzijn. In deze meditatie begeleidt Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen, je hierbij. Uit je hoofd en in diepe verbinding met je hart kan jij een fantastische tarot reading geven!

Begin met eenvoudige tarotkaarten-legging

Voor een beginnend tarotkaartlegger is het aangewezen te beginnen met eenvoudige leggingen zoals het trekken van een dagkaart of het maken van een driekaartlegging. Eenmaal je de diepere betekenis achter de kaarten beter leert kennen en verbanden kan leggen, kan je overgaan naar de meer uitgebreide leggingen. Zoek voor jezelf een rustig plekje waar je je in alle rust kan concentreren op hetgeen je bezig houdt en laat de tarotkaarten je inzichten geven in het verleden, het heden en de toekomst.

Zelf je tarotkaarten leggen

Voordat je je tarotkaarten gaat leggen, bedenk je dan waar je graag inzichten over wilt ontvangen. Schrijf de vraag ook op. Dit zorgt ervoor dat je een specifieke en duidelijke vraag aan het dek kunt stellen waardoor je de kans vergroot een resonerend antwoord te ontvangen. Als je je vraag duidelijk hebt, schud je het dek een aantal keer. Op deze manier stem je het dek op jouw energie af. Vervolgens maak je je vraag kenbaar aan het dek terwijl je het dek blijft schudden. Er zijn dan verschillende manieren waarop je de tarotkaarten kunt kiezen.

  1. Je kiest de kaarten die al schuddend uit het dek vallen.
  2. Je stopt met schudden en pakt één voor één kaarten van boven de stapel af.
  3. Je verdeelt het dek in tweeën en pakt om en om een kaart van elke stapel.

Wil jij zelf tarotkaarten leren leggen? Dan is het belangrijk om je intuïtie te ontwikkelen. De online training Spiritueel ontwaken is hier echt een aanrader voor. In deze diepgaande training leer je namelijk alles over je intuïtieve vermogens en hoe je ze kunt inzetten.

Tarotkaarten laten leggen door een tarotlezer

Hoewel er aan de tarotkaarten vaste betekenissen zijn verbonden, werkt het voornamelijk intuïtief. De ene tarotlezer zal je daarom heel andere dingen kunnen vertellen over een legging dan weer een ander. Ook kan het zijn dat jou andere dingen opvallen dan de tarotlezer of dat deze dingen zegt die niet resoneren met jou. Schroom daarom ook niet om jouw waarnemingen te delen met de tarotlezer. Dit brengt enkel maar meer verdieping aan de tarotkaarten legging en het maakt het persoonlijker voor jezelf. Hierdoor zul je er op de langere termijn ook meer aan hebben.

Schrijf de boodschap van de tarotkaarten uit

Vaak komen er bij een tarotkaartenlegging interessante of levensveranderende inzichten naar boven. Zo’n sessie zal je daarom hoogst waarschijnlijk je hele leven bij blijven. Om deze herinnering zo scherp mogelijk te houden, is het ook aan te raden om de sessie op te nemen of om na de sessie alles wat je je nog kan herinneren op te schrijven. Het opschrijven zorgt er ook voor dat je zelf nog dieper in het proces kunt duiken waardoor je zeer waarschijnlijk nog meer inzichten over je vraagstuk boven water kunt halen.

Je kunt een tarokaartenlegging namelijk zien als een energetische healing tool. De kaarten die voor jou uit het dek komen, zijn namelijk afgestemd op jouw energie en heb je intuïtief gekozen.

De informatie van de kaarten geven je inzichten en dit zet de energie van jouw systeem in beweging. Oude overtuigingen komen naar boven drijven, herinneringen, gevoelens, pijnen, etc.

Tarotkaarten lezer

Met de tarotlezer bespreek je deze dingen waardoor de energie nog weer verder doorstroomt. Energie is en blijft altijd in beweging. Het kan daarom zo zijn dat je na de tarotlezing nóg meer inzichten ontvangt.

Inzichtkaarten bij ZoMa Opleidingen

Wil je leren werken met inzichtkaarten, zoals tarotkaarten? Dan is de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen een hele goede keus. Tijdens deze tweejarige opleiding op hbo-niveau ga je dus niet specifiek met tarotkaarten, maar met inzichtkaarten aan de slag en leer je alles over hoe je deze kunt toepassen bij je eigen cliënten.

Aanmelden info bijeenkomst