Home / Bewustzijn

Bewustzijn

Beseffen dat je er bent, je omgeving ervaren en beleven, indrukken die je hebt van de buitenwereld; allemaal dingen die te maken hebben met bewustzijn. Een echte definitie van bewustzijn is er niet. Veel wetenschappers beweren dat bewustzijn niet te verklaren is. Hoe het werkt bijvoorbeeld.

Onlosmakelijk: bewustzijn en geest

Bewustzijn wordt in verband gebracht met de psyche, de geest en het zevende chakra. Bewustzijn is daar onlosmakelijk mee verbonden. In de spirituele wereld speelt bewustzijn een centrale rol. Om heel en compleet te zijn, is bewustzijn onontbeerlijk.

Hier krijgt bewustzijn vorm in haar letterlijke betekenis: bewust zijn. Bewustzijn kan je helpen om meer inzicht in jezelf, je handelen, je leefwijze, je patronen en denkwijzen te krijgen. Daarmee is het mogelijk om meer liefde voor jezelf en daarmee uiteindelijk voor alles om je heen te creëren.

Bewustzijn

Niveaus van bewustzijn

Vanuit de holistische visie gezien zijn er verschillende niveaus van bewustzijn. Als je met bewustzijn bezig gaat, zul je merken dat je steeds in een hoger bewustzijnsniveau terecht komt. Uiteindelijk zul je je er van bewust zijn dat je de loop van jouw leven zelf in de hand hebt. Hoe dingen gaan, hoe jouw manier van reageren invloed heeft op anderen en hoe je anders tegen dingen aan gaat kijken: je wordt je bewust van jezelf. Alles hangt met elkaar samen; bewustzijn hangt niet alleen maar samen met je geest, maar ook met je lichaam, je emoties, je gedachten en je ziel.

Wil je ook ontdekken dat voeding meer is dan alleen eten en drinken? En wist je dat je ook je verlangens, wensen en behoeftes kunt voeden? Hoe je dat doet, leer je in de online cursus Holistisch Voeden. Door jezelf op al je niveaus te voeden, kom je weer helemaal terug in balans, bij je ware zelf.

Creëer bewustzijn voor meer liefde

Als je jezelf al een poosje de vraag stelt wat nou eigenlijk jouw holistische betekenis is in het leven, of wat je er mee moet, hoe je meer van jezelf en van je omgeving kunt houden, dan zou je eens kunnen overwegen om meer bewustzijn te gaan creëren. Een vrij eenvoudige manier om eens te beginnen met je bewustzijn, is een meditatie of een retraite. Stil zijn en je terugtrekken in jezelf. Voel en ervaar wat er van binnen bij jou gebeurt. Luister naar je hart en voel de liefde die je onvoorwaardelijk in je hebt, voor jezelf en voor anderen.

Stil zijn is bewustzijn

Stap de natuur in en wees stil. Wees je bewust van alle moois dat de natuur te bieden heeft. Laat je (voor)oordelen los, heb geen verwachtingen en voel alleen maar jezelf van binnen. Door stil te zijn met jezelf, te voelen wat er vanuit je hart gebeurt, kun je bewustzijn oproepen. Hoe meer je dit doet, hoe hoger je niveau van bewustzijn zal worden.

Bewustzijn

Je leert weer vertrouwen op jezelf, je intuïtie te gebruiken en liefde in jezelf te integreren.

Bewustzijn vergroten

Het loslaten van oude gewoontes en patronen zal je bewustzijn vergroten en op een hoger niveau brengen. Het is echt zo eenvoudig als het klinkt. De crux is dat we ons teveel bezig houden met wat anderen van ons denken, of we wel voldoen aan de verwachtingen, de druk om te presteren. Bewustzijn is zoveel mooier dan alleen weten dat je er bent. Je kunt meer liefde geven omdat je liefde voor jezelf hebt ontwikkeld. Om het wat makkelijker te maken, zijn hier door liefdevolle lichtwerkers mooie tools voor ontwikkeld, zoals:

  • Engelenkaarten
  • Opleidingen voor bewustzijnsontwikkeling
  • Online trainingen voor bewustzijnsverruiming
  • Journals
  • Meditaties
  • Healing van het zesde chakra waar je intuïtie thuis is

Bewustzijn vormt de basis van de opleidingen en cursussen van ZoMa Opleidingen. Er wordt vanaf de eerste kennismaking al gewerkt aan jouw bewustzijnsontwikkeling; bewustzijn is onontbeerlijk voor een goede Holistisch Therapeut.