Om te begrijpen waarom magnetisme noodzakelijk is voor een gezond leven, is het van belang te weten wat magnetisme nu eigenlijk is. Magnetisme is een natuurkundig verschijnsel dat zich uit in krachtwerking tussen voorwerpen die elkaar aantrekken; een plus- en een minpool.

Magnetisme in een veld

Ook de aarde heeft een magneetveld. Denk maar aan een kompas; deze wijst altijd naar het noorden. Magnetisme is dus de krachtaantrekking tussen twee polen; aantrekken of afstoten. Al in de oudheid is ontdekt dat magnetietkristallen magnetisch zijn. In het oude Griekenland ligt een gebied dat Magnesia heet en daar is magnetisme naar vernoemd.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Geen leven zonder magnetisme

Zonder magnetisme is er geen leven mogelijk; doordat de mensheid de aarde dusdanig vervuilt, is het magnetisch veld langzamerhand aan het afnemen. Hierdoor hebben stralingen, van bijvoorbeeld een gsm, magnetron, televisie of Wifi een slechte invloed op onze gezondheid. Magnetisme kan genezend werken, terwijl het geen geneesmiddel is. Je kunt het vergelijken met vitamines: door een tekort kun je allerlei klachten en ziektes ontwikkelen. Iedere cel in je lichaam functioneert optimaal bij een voldoende sterk magnetisch veld. Door een tekort in je magnetisch veld kun je dus ongezond worden.

Magnetisme als alternatieve geneeswijze

Magnetisme

Magnetisme kan worden toegepast als alternatieve geneeswijze. Er zijn aanwijzingen gevonden in China, Japan, India en Egypte dat magneten duizenden jaren geleden al werden gebruikt om te helen. Niet alleen met magneten werden deze helingstechnieken toegepast, maar ook met handopleggingen.

Wetenschappelijk bewijs werd geleverd door Robert Becker. Hij liet zien dat de hersengolven van magnetische helers die met hun handen werken, synchroon zijn aan de frequentie van het natuurlijk magnetisch veld van de aarde. Handoplegging is dus niet een zweverige en mysterieuze aangelegenheid, maar het onthult de kracht aanwezigheid van elektrische en magnetische krachten op de meest basale niveaus van levende organismen!

Magnetisme als therapie

Magneettherapie en magnetiseren is in opmars. Magnetisme werkt rechtstreeks in op de kern van allerlei ziektebeelden van deze tijd: depressies, gebrek aan energie, harmonie en geluk. Magnetisme is een oerkracht die aan de basis van gezondheid staat.

Handoplegging en magnetisme

Een magnetiseur kan magneettherapie toepassen door alleen handoplegging, maar ook met de inzet van hulpmiddelen als bijvoorbeeld magnetische sieraden. Doordat het je magnetisch veld in balans brengt, zul je merken dat klachten als hoofdpijn, chronisch koude voeten, spier- en gewrichtspijn, stress, slecht slapen en plaatselijke pijnen minder worden en zelfs verdwijnen.

Ondanks dat magneten geen geneesmiddelen zijn: ze ondersteunen je lichaam wel bij het zelfherstellend vermogen. Binnen de alternatieve en spirituele wereld wordt magnetisme als handoplegging toegepast waarbij gebruik wordt gemaakt van kosmische of universele energie.

Magnetisme

Een magnetiseur behandelt met een holistische visie, waarbij alle niveaus worden benaderd voor een optimaal resultaat:

  • fysiek
  • mentaal
  • emotioneel
  • energetisch
  • spiritueel

 

Als je ook wilt leren om therapeutische behandelingen te geven vanuit een holistische benadering, dan kun je kiezen voor de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. Holisme is hierin het uitgangspunt.