Een magnetiseur is een therapeut die werkt met gebruik van energie van het universum. Je kunt je vast wel herinneren dat je als kind eens gevallen bent, en dat je huilend bij je vader of moeder of andere persoon die binnen handbereik was kwam. Weet je nog dat die persoon zijn of haar hand op je zere plek legde? En dat je daarmee getroost werd, en de pijn minder werd?

Een magnetiseur, wat is dat eigenlijk?

Dat heet magnetiserend genezen. De troostende persoon maakt dan gebruik van zijn of haar eigen energie om je pijn te verminderen en je gerust te stellen. Dat is net even iets anders dan wat een magnetiseur doet. Een magnetiseur bewaakt altijd de eigen energie, omdat hij of zij anders grote kans loopt om energetisch leeg te lopen. En dat is niet de bedoeling als therapeut. Elke magnetiseur zal zijn of haar werk op een andere manier doen. Het is altijd wel zo dat er uitgegaan wordt van dezelfde ideeën. Het energieveld om iemand of iets heen (alles wat leeft heeft een energieveld om zich heen), wordt ook wel aura genoemd. In dit energieveld is af te lezen hoe iemand ‘in elkaar zit’. In de aura zijn allerlei kenmerken en eigenschappen van iemand zichtbaar:

  • ervaringen
  • patronen
  • denkwijzen
  • emoties
  • spirituele ervaringen
  • pijn
  • gevoelens

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Kenmerken magnetiseur

Een magnetiseur kenmerkt zich door de energie altijd via de handen door te geven. Terwijl de ene altijd het lichaam van de cliënt aanraakt, zal een ander de energie doorgeven door de handen boven het lichaam of de plek van behandeling te houden, zonder iemand aan te raken.

Magnetiseur

Werkwijze magnetiseur

Ondanks dat een magnetiseur geen psycholoog is, wordt er voorafgaand aan een behandeling wel een therapeutisch gesprek gevoerd. Hierin kan de werkwijze worden uitgelegd of toegelicht, en natuurlijk wordt een gesprek ook gestart om de hulpvraag bij de cliënt te kunnen vaststellen.

Magnetiseur ervaringen

Tijdens een behandeling door een magnetiseur kan de cliënt verschillende lichamelijk en / of geestelijke ervaringen hebben. Zo kan er een tintelend gevoel op bepaalde plekken optreden (zeker op plaatsen waar de magnetiseur behandelt), kunnen bepaalde plekken warm of juist koud aanvoelen, er kunnen heftige emoties ontstaan, iemand kan de aanwezigheid van een tweede (of zelfs meer) persoon voelen, er kunnen spiertrekkingen plaatsvinden en een algeheel gevoel van ontspanning kan optreden.

Magnetiseur

De bovengenoemde ervaringen zijn uitingen van verwerking. Maar het kan ook zijn dat je als cliënt helemaal niks voelt. Dat hoeft niet te betekenen dat de therapie niet werkt. Energie is er, altijd en overal. Dus wanneer je niets van bovenstaande ervaart, gaat de energie die de magnetiseur doorgeeft evengoed altijd via zijn of haar handen naar de plaatsen waar het nodig is.

Het is ook mogelijk dat je pas later, een of enkele dagen zelfs, bepaalde dingen gaat merken in je lijf, je hoofd, je energie of je gevoel. Magnetiseren werkt altijd door.

Bij ZoMa Opleidingen kun je leren hoe magnetiseren werkt en het zelf in de praktijk brengen als magnetiseur ofwel Reiki-therapeut. Kijk op onze opleidingen– en cursussenpagina voor meer informatie!