Home / Magnetiseur

Magnetiseur

Soms kunnen we ons, omwille van wat voor reden dan ook, als een wilde zee voelen van binnen. Hoge vloedgolven overstemmen ons beoordelingsvermogen wat ons erin belemmert om onze koers te bepalen. Een magnetiseur helpt je om je innerlijke wateren weer te kalmeren, zodat je in het midden van de storm kunt uitkomen. Jouw centrum, daar waar je rust en vrede vindt. Vanuit deze ontspanning kun je dan weer echt contact maken met wie je werkelijk bent en ontdekken wat die storm veroorzaakt en jou dus niet langer meer dient.

De alledaagse magnetiseur

Je kunt je vast wel herinneren dat je als kind eens gevallen bent, en dat je huilend bij je vader of moeder of een andere persoon die binnen handbereik was, kwam. Weet je nog dat die persoon zijn of haar hand op je zere plek legde? En dat je daarmee getroost, weer rustig en ook de pijn minder werd?

Magnetiseur

Dat heet magnetiserend genezen. De troostende persoon maakt dan gebruik van zijn of haar eigen energie om je pijn te verminderen en je gerust te stellen. Dat is net even iets anders dan wat een magnetiseur doet.

De therapeutische magnetiseur

Een magnetiseur is een therapeut die verlichting aanbrengt in jouw energieveld door te werken met de energie van het universum. Alles wat leeft heeft namelijk een energieveld om zich heen. Dit energieveld om iemand of iets heen is verbonden met de chakra’s en wordt ook wel een aura genoemd. In dit energieveld is af te lezen hoe iemand ‘in elkaar zit’, op basis van onder andere de volgende kenmerken en eigenschappen:

 • ervaringen
 • patronen
 • denkwijzen
 • emoties
 • spirituele ervaringen
 • pijn
 • gevoelens

Je kan ook je eigen energieveld lezen door in meditatie te gaan. Dit helpt je om je eigen patronen, pijnen, overtuigingen, etc. te herkennen, erkennen en loslaten. In deze meditatie begeleidt Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen je hierbij.

Wanneer kun je naar een magnetiseur gaan?

Deze kenmerken en eigenschappen kunnen jou op onbewust niveau zijn gaan belemmeren. Hierdoor loop je bijvoorbeeld steeds tegen dezelfde muur aan in je relaties, op het werk, in jezelf, etc. Je loopt vast en je weet niet waar dat door komt. Het is als het ware een blinde vlek. Een magnetiseur kan je in zo’n geval dan helpen om de spanning rondom die belemmeringen te laten ontspannen. Hierdoor zal de energie weer gaan stromen en kun jij achter de waarheid van jouw blinde vlek(ken) komen. Maar ook als je overprikkeld bent, biedt een magnetiseur uitkomst.

Werkwijze magnetiseur

Hoe? Een magnetiseur gebruikt diens handen eerst als een soort magneet om alle deeltjes uit jouw energieveld weg te nemen die jou niet dienen. Een magnetiseur bewaakt daarom altijd de eigen energie, omdat hij of zij anders grote kans loopt om energetisch leeg te lopen. En dat is niet de bedoeling als therapeut.

Magnetiseur

Een magnetiseur werkt met intenties

Hoewel dit aantrekken bij een magneet voor bepaald is, doet de magnetiseur dit door voorafgaand een intentie mee te geven aan de behandeling. Deze intentie is afhankelijk van de hulpvraag van de cliënt. Als de hulpvraag bijvoorbeeld is om meer zelfliefde te ontwikkelen, zal de magnetiseur deze intentie meegeven aan de behandeling. Wat betekent dat de magnetiseur alles wat de ontwikkeling van meer zelfliefde tegenwerkt, tot rust zal brengen in het energieveld.

Neem de tijd voor een behandeling bij een magnetiseur

Nadat de magnetiseur het energieveld tot rust heeft gebracht, zal deze nieuwe vitaliserende energie toevoegen. Dit helpt jouw energieveld om te herstellen en de oude energie verder af te voeren. Het is ook belangrijk om na afloop van een sessie met een magnetiseur even de tijd voor jezelf te nemen. Afhankelijk van wanneer je de afspraak hebt, is het dus wijs om ervoor te zorgen dat je de middag of de rest van de ochtend of avond voor jezelf hebt.

Magnetiseur

Want hoewel de magnetiseur de energie in jouw energieveld tot rust heeft gebracht, bevinden die energie deeltjes zich nog wel in jou. Ze vertroebelen alleen je beoordelings- vermogen op dat moment niet meer. Dit is daarom de uitgelezen kans om vanuit de ontspanning alles wat je hebt waargenomen tijdens de behandeling, te gaan onderzoeken.

Magnetiseur ervaringen

Tijdens een behandeling door een magnetiseur kun je dus verschillende lichamelijke en / of geestelijke ervaringen hebben, waaronder:

 • Er kan een tintelend gevoel op bepaalde plekken optreden (zeker op plaatsen waar de magnetiseur behandelt)
 • Bepaalde plekken kunnen warm of juist koud gaan aanvoelen
 • Iemand kan de aanwezigheid van een tweede persoon voelen (of zelfs meer)
 • Je kan innerlijke beelden gaan waarnemen
 • Herinneringen uit je jeugd of korter geleden kunnen naar boven komen
 • Er kunnen spiersamentrekkingen plaatsvinden
 • Heftige emoties kunnen naar boven komen
 • Er kan een algeheel gevoel van ontspanning kan optreden

De bovengenoemde ervaringen zijn uitingen van verwerking. Maar het kan ook zijn dat je als cliënt helemaal niks voelt. Dat hoeft niet te betekenen dat de therapie niet werkt. Energie is er, altijd en overal. Dus wanneer je niets van bovenstaande ervaart, gaat de energie die de magnetiseur doorgeeft evengoed altijd via zijn of haar handen naar de plaatsen waar het nodig is.

Magnetiseur

Het is ook mogelijk dat je pas later, een of enkele dagen zelfs, bepaalde dingen gaat merken in je lijf, je hoofd, je energie of je gevoel. Magnetiseren werkt altijd door.

Schrijf je ervaring bij de magnetiseur uit

Wat een goede oefening is, is om alles wat je je nog kan herinneren op te schrijven en te voelen wat de dieperliggende betekenis is van wat er naar boven kwam. Dit kun je doen met behulp van je intuïtie. Op deze manier kun je je blinde vlek(ken) zichtbaar maken aan jezelf en voorkom je dat het weer een blinderende vorm aanneemt. Zoals eerder genoemd, blijven de zaadjes van deze belemmeringen, ondanks de verlichting die de magnetiseur je heeft geschonken, in jou aanwezig.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

De magnetiseur kalmeert, jij transformeert je energie

Jij bent de enige die deze zaadjes kan transformeren naar gedrag dat jou wel dient. Dat begint bij het licht van bewustzijn erop te schijnen. Door middel van zelfonderzoek kun je vervolgens te weten komen hoe je dat zaadje anders wilt benutten en hier stap voor stap naartoe werken.

Tot slot: kenmerken van een magnetiseur

Elke magnetiseur zal zijn of haar werk op een andere manier doen. Zo kun je bij de één een voor en een na gesprek hebben en bij de ander alleen een gesprek voorafgaand aan de behandeling. Het is altijd wel zo dat er uitgegaan wordt van dezelfde ideeën en er zal altijd via de handen met de energie worden gewerkt. De ene magnetiseur zal dit doen door middel van lichaamsaanrakingen, terwijl een ander de energie zal behandelen en doorgeven door de handen boven het lichaam of de plek van behandeling te houden, zonder je aan te raken.

Bij ZoMa Opleidingen kun je leren hoe magnetiseren werkt en het zelf in de praktijk brengen als magnetiseur ofwel Reiki-therapeut. Meld je aan voor een proefles voor meer informatie!