Wil je stappen maken in je leven? Volg dan eens een NLP cursus. Ben je er zat van dat je jouw leven laat beïnvloeden door je gedachten? Zou je graag willen dat het andersom was? Zou je willen dat er een mogelijkheid was waarop jij jouw gedachten kon sturen, zodat je nu eindelijk eens die doelen die je al zo lang hebt gaat bereiken? Dan zou een NLP cursus voor jou de perfecte oplossing zijn.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Tijdens een NLP cursus krijg je inzicht in hoe jouw hersenen en jouw gedachten werken en hoe dit zich uit naar de buitenwereld. Als jij weet hoe je jouw gedachten kunt sturen, is geen enkel doel en geen enkele droom meer onbereikbaar.

Wat houdt een NLP cursus in?

Communicatie is de basis van alles wat we doen in ons leven. Je communiceert natuurlijk met anderen, maar vooral ook met jezelf. Tijdens een NLP cursus leer je de taal van jouw brein. Je krijgt antwoord op de vraag waarom je altijd dezelfde gedachten hebt, of waarom je telkens weer terugvalt in oude patronen. Het gaat dan voornamelijk om gedachten en patronen die je niet vooruit helpen in je leven. In de cursus leer je hoe je deze gedachten en patronen om kunt zetten in iets positiefs. Je gaat inzien dat gedragingen, die je vroeger hebt aangeleerd, nu kunnen zorgen voor blokkades. Blokkades zijn belemmeringen in je systeem die je tegenhouden om je doelen te bereiken, en daarom zeer ongewenst.

In onze online cursus Van burn-out naar Balans leer je hoe je weer gezond en gelukkig kunt zijn, en hoe je jouw burn-out de baas wordt. Je komt weer in balans op al je holistische niveaus en leert jezelf nog beter kennen, zodat je jezelf weer accepteert en liefhebt zoals je werkelijk bent.

NLP cursus om gedrag te veranderen

Je kunt pas iets veranderen in je leven, als je jouw gedrag verandert. Helaas gaat bijna alles wat we doen op de automatische piloot. Dit geldt niet alleen voor simpele dagelijkse bezigheden, zoals jezelf aankleden of je tanden poetsen, maar ook voor de gedachten die je hebt. Als jij ervan overtuigd bent dat je ergens niet goed genoeg in bent, dan gaat je brein dat geloven en zul je er ook nooit goed in worden. Je onderbewuste heeft ervoor gezorgd dat je in een slachtoffer positie bent beland. Met NLP kun je dit gedrag doorbreken.

Waarom kiezen voor een NLP cursus?

Tijdens de NLP cursus of NLP opleiding leer je om je brein als het ware opnieuw te programmeren. Alle prikkels die je binnenkrijgt van de buitenwereld, worden via het neurologische systeem overgebracht naar je brein. Denk bijvoorbeeld aan emoties, gevoelens en taal. Deze prikkels vertaal je vervolgens weer via jouw communicatie, verbaal en non-verbaal. Des te duidelijker je bent in je communicatie, des te duidelijker ben je voor jouw omgeving.

En voor jezelf natuurlijk. Patronen die voor jou heel normaal zijn, heb je ontwikkeld door gebeurtenissen die vroeger hebben plaatsgevonden. Dit kan gaan om positieve gebeurtenissen, maar ook negatieve. Deze patronen gebruik je nu nog steeds wanneer je een beslissing moet nemen, maar dat wil niet zeggen dat deze patronen nog langer goed voor je zijn.

NLP cursus

Wat leer je in een NLP cursus?

In een NLP cursus leer je om deze gedachten en patronen te ontrafelen. Wat voor waarde hebben ze nu nog in je leven? Als je erachter komt dat ze geen waarde meer hebben, kun je ze met behulp van NLP of een NLP coach veranderen. Dat is Neuro Linguïstisch Programmeren.

Bij ZoMa Opleidingen bieden we cursussen en opleidingen aan, waarin NLP een onderdeel is van het geheel. Communicatie, verbaal en non-verbaal, spiegelen, manifesteren en familieopstellingen zijn zaken die zowel in een NLP cursus als in de opleiding tot Holistisch Therapeut aan bod komen.