NLP Practitioner en NLP Master Practitioner zijn de professionele titels die worden gegeven aan afgestudeerden van de respectievelijke NLP Practitioner en NLP Master Practitioner opleidingen. De kwalificaties en cursussen bestaan al sinds de jaren tachtig en worden nu wereldwijd erkend in professionele kringen.

Wat is het verschil tussen een NLP Practitioner en een NLP Master Practitioner?

Je zou er op de volgende manier naar kunnen kijken: Een NLP Practitioner is een zeer bekwame, professionele coach en een NLP Master Practitioner is een super geschoolde, professionele coach. Het gaat dus net een stapje verder. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en gaat uit van onze waarneming van de wereld om ons heen en hoe wij daar vervolgens op reageren.

Wil je ook ontdekken dat voeding meer is dan alleen eten en drinken? En wist je dat je ook je verlangens, wensen en behoeftes kunt voeden? Hoe je dat doet, leer je in de online cursus Holistisch Voeden. Door jezelf op al je niveaus te voeden, kom je weer helemaal terug in balans, bij je ware zelf.

Van NLP beginner tot NLP Master

De NLP Practitioner cursus is bedoeld voor beginners, maar ook voor studenten van NLP die nog geen professionele kwalificatie in het vak hebben behaald. De NLP Master Practitioner cursus is de opvolger van de NLP Practitioner cursus en gaat uit van kennis op Practitioner niveau. Het veronderstelt ook dat de student gekwalificeerd is op het niveau van de Practitioner en de vaardigheden heeft van een NLP Practitioner.

NLP Master

NLP Master als studie van ervaring

Van een NLP Trainer of Master Trainer wordt verwacht dat ze het werk van zowel NLP Practitioners als Master Practitioners tijdens hun studie te beoordelen en dat ze hun eindcompetentie certificeren. NLP Master Practitioners kunnen later NLP Trainer of Master Trainer worden en andere NLP Practitioners en Master Practitioners opleiden. NLP is een zeer veelzijdig onderwerp en is een studie van menselijke ervaring, verandering en uitmuntendheid. NLP biedt studenten een methodologie en een reeks technieken die we kunnen gebruiken om beter te worden in wat we doen en mentale blokkades op te lossen of te verwijderen, zodat we meer vreugde en voldoening uit het leven halen. We kunnen NLP toepassen om onszelf te helpen en we kunnen het doorgeven om anderen te helpen.

De belangrijkste verschillen tussen NLP Practitioners en NLP Master Practitioners

NLP Master

Het belangrijkste verschil tussen NLP Practitioner en NLP Master Practitioner professionals zit in hun diepgaande kennis en hoe ze die met hun vaardigheden kunnen toepassen. Een NLP Practitioner wordt professioneel gecertificeerd als bekwaam in de vaardigheden en technieken van NLP op Practitioner niveau.

Deze technieken zijn divers en de toepassingen zeer waardevol. NLP Master Practitioners zullen over het algemeen meer opties beschikbaar hebben in termen van oplossingen voor hun klanten en technieken die ze kunnen gebruiken. NLP Master Practitioners zullen bekwaam zijn om NLP technieken te mixen en matchen voor unieke, en op maat gemaakte, oplossingen voor hun klanten.

De meeste NLP Practitioners ontwikkelen een liefde voor hun vak en worden NLP Master Practitioners om de puzzel compleet te maken. Een gecertificeerde NLP Practitioner kan tegelijkertijd gecertificeerd zijn als NLP Coach. Sommige NLP beoefenaars combineren hun NLP vaardigheid met hypnose en hypnotherapie om hun cliënten te helpen.

NLP Master

NLP Master en ZoMa Opleidingen

Binnen ZoMa opleidingen wordt, net als tijdens een NLP opleiding, ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. De opleiding tot Holistisch Therapeut ken dan ook aardig wat overeenkomsten met een NLP Master Practioner opleiding. Jezelf goed leren kennen is hierbij een belangrijk onderdeel.