Wat leer je tijdens een NLP practioner opleiding? Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methodiek waarbij je leert hoe je met non verbale communicatie en gesproken taal invloed krijgt op de onbewuste processen in je brein. NLP kan ervoor zorgen dat je je beter voelt, dat je beter leert te communiceren of dat je op een strategische manier je doelen kunt behalen. Dit kunnen doelen zijn op werkgebied of in de privé sfeer.

De NLP Practitioner opleiding gaat grotendeels over communicatie die onbewust is. Door beter gebruik te maken van taal (gesproken of geschreven), je emoties en non verbale communicatie, leer je om bewuster om te gaan met de manier waarop je communiceert. Als resultaat hiervan zul je ervaren dat de relaties met personen in je directe omgeving verbeteren. Denk hierbij aan collega’s, familie, klanten en vrienden.

Met de cursus Holistisch Opvoeden leer je hoe je een holistische visie kunt integreren in je opvoeding. Je leert je jezelf en je kind op alle holistische niveaus kennen en krijgt inzicht en verdieping in jezelf, je opvoeding en je kind. Als jij vol liefde en compassie leeft, dan breng je dat ook over op je kind. Samen in balans!

NLP Practitioner: persoonlijke ontwikkeling en communicatie

Communicatie en persoonlijke ontwikkeling staan centraal tijdens de NLP opleiding. Je leert om meer grip te krijgen op processen die normaal gesproken onbewust zijn en dus vaak automatisch gaan. Je krijgt meer grip op je emoties. Zo leer je om meer zelfvertrouwen te krijgen en als gevolg hiervan kun je beter omgaan met spanningen en stress.

NLP Practitioner

Leren communiceren als NLP Practitioner

Onbewuste communicatie is ook een belangrijk onderdeel van de NLP Practitioner opleiding. Je leert om bepaalde taalpatronen te gebruiken om een positieve invloed op mensen te kunnen uitoefenen. Om mensen de juiste vragen te kunnen stellen tijdens een gesprek, leer je ook om te communiceren op basis van specifieke communicatie.

Van NLP Practitioner naar Master

Wil je je verder ontwikkelen als NLP Practitioner? Dan kun je de NLP Master Practitioner opleiding volgen. In deze opleiding ga je nog dieper in op NLP methodieken. Je leert om creatiever te denken en hoe je hypnotische taalpatronen in kunt zetten om mensen nieuwe dingen te leren. Wil je dus echt goed worden in NLP, dan is de NLP Master Practitioner een goede keuze. Je kunt deze opleiding volgen om zelf beter te worden in je communicatie, maar je kunt het ook inzetten als je werkzaam bent als coach of therapeut.

NLP practitioner worden?

NLP Practitioner

Werk je als NLP coach of therapeut en wil je NLP inzetten? Je zult zien dat jouw coaching naar een heel ander niveau getild wordt. Je krijgt veel meer inzicht in wat jouw cliënten ervaren. Door NLP in te zetten kun je hier op een adequate manier op reageren. Dit zorgt voor snellere, en blijvende, resultaten. De NLP Practitioner opleiding is gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling.

Zo leer je hoe je negatieve gevoelens om kunt zetten in positieve gevoelens. Ook leer je technieken waarmee je nare gedachtes stop kunt zetten. Als gevolg hiervan sta je veel positiever in het leven en zul je sneller de doelen bereiken die voor jou belangrijk zijn.

NLP Practitioner of Holistisch Therapeut

De opleiding tot Holistisch Therapeut die je bij ZoMa Opleidingen kunt volgen, kent veel overeenkomsten met een NLP Practitioner opleiding. Bewustwording is hierbij erg belangrijk. Door weer in contact te komen met je intuïtie leer je jezelf beter kennen. Dit is erg belangrijk voor persoonlijke groei. Des te beter je jezelf kent, des te beter je in staat bent om je doelen te bereiken en met anderen te communiceren.