Holistisch voeden cursus zoma

Online cursus Holistisch Voeden: Lekker in je vel door je te voeden met wat écht goed is voor je

 • Wil jij ontdekken wat goed is voor jóu als het gaat om voeding en gezondheid?
 • Wil je meer balans, meer energie en lekker in je vel zitten?
 • Ben je klaar met alle regels, diëten en tegenstrijdige adviezen, maar wil je vanuit jouw eigen intuïtie goed voor jezelf zorgen?

In de online cursus Holistisch Voeden ontdek je hoe je jezelf kan geven wat je nodig hebt; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Zo leer je luisteren naar je lichaam en vanuit zelfliefde voor jezelf zorgen.

Ervaring fenna met Holistisch Voeden
review holistisch voeden
Recensie Paulien Holistisch Voeden ZoMa online cursus
review Holistisch Voeden cursus door Anne

Schrijf je nu in voor de online cursus ‘Holistisch voeden’

 • Leer alles over holistisch voeden
 • Kom fysiek, emotioneel en mentaal in balans
 • Iedere week een nieuwe module
 • 7 modules inclusief video’s en meditatie
 • Gratis Masterclass Holistisch voeden
 • Holistisch in balans, voor €249,-
Holistisch Voeden cursus

De online cursus ‘Holistisch voeden’ past bij jou als

 • Je regelmatig last hebt van fysieke klachten
 • Je merkt dat je niet de energie of motivatie voelt om patronen te doorbreken
 • Je merkt dat diëten en hard voor jezelf zijn niet jouw manier is

Of je nou een drukke ouder bent, al een tijdje op het bewustzijnspad loopt en dit wilt verdiepen, of eindelijk goed voor jezelf wilt gaan zorgen; deze cursus geeft jou de tools om vanuit bewustzijn en intuïtie jouw gezondste leven te gaan leven.

 

Holistisch Voeden leert je jezelf geven wat je nodig hebt om je fysiek, emotioneel en spiritueel gevoed te voelen

Leer hoe je meer naar je lichaam kan luisteren

Ontdek hoe jouw emoties en gedachten invloed hebben op jouw gewoonten

Ervaar meer zelfvertrouwen en zelfliefde

Word je bewust van wat jij nodig hebt om in balans te zijn

Leer hoe je jouw verlangens, wensen en behoeftes kan voeden

Krijg alle tools in handen om goed te zijn voor lichaam, geest én ziel

Wat is Holistisch Voeden?

Lekker in je vel zitten is meer dan een figuur hebben waar je tevreden mee bent. En gezonde voeding is meer dan wat je in je mond stopt. Vitaal zijn gaat over balans vinden op alle vijf holistische niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Oftewel: je fysieke gezondheid, hoe je je voelt, welke gedachten je hebt, hoeveel energie je hebt en hoe tevreden je bent met je leven.

Wanneer je uit balans bent op het ene niveau, is het vaak lastig om goed voor jezelf te zorgen op de andere niveaus. Zo hebben je emoties en gedachten een grote invloed op jouw eetpatronen, en is de mate waarin jij op spiritueel niveau voldoening voelt bepalend voor hoe lekker je in je vel zit. Door te leren hoe je jezelf kan geven wat je nodig hebt op ieder niveau, kan er een grote transformatie in jouw leven plaatsvinden. De balans herstelt zich, waardoor energie kan stromen, je meer van jezelf gaat houden en beter voor jezelf kan zorgen. Je leert naar je lichaam luisteren om te ontdekken wat je écht nodig hebt om gezond te zijn in ieder opzicht.

‘Na het volgen van de online training Holistisch voeden durfde ik eindelijk de stap te nemen om verder te gaan met wat ik écht wil doen. Wat een ontzettend mooie, inspirerende en ook wel confronterende cursus was dit. Vooral de oefeningen, vlogs, visualisaties en alle opdrachten hebben me veel inzicht gebracht. Inmiddels heb ik de Reiki 1 cursus behaald en kijk ik uit om te starten met de opleiding tot Holistisch Therapeut. Ook de boeken van Marjolein staan in mijn agenda. Ik ben echt heel dankbaar!’’

RIANNE SALVERDA

De online cursus Holistisch Voeden is inclusief:

7 modules vol kennis, transformerende oefeningen en fijne meditaties

Tools en methodes om jezelf fysiek, emotioneel en spiritueel te voeden

Certificaat van deelname bij afronding

Persoonlijke begeleiding bij vragen

Leer jezelf te geven wat je nodig hebt

In deze cursus leer je gedurende een periode van minimaal 7 weken hoe je jezelf op elk holistisch niveau kunt voeden en hoe je deze voeding met elkaar in verbinding brengt. De modules bevatten alles wat je nodig hebt om deze nieuwe kennis en inzichten in je dagelijkse leven te integreren: begrijpelijke theorie, mooie oefeningen en fijne vlogs en meditaties.

Het idee dat alles met elkaar verbonden is, is de basis van deze online cursus Holistisch voeden. In de eerste module leer je meer over holisme. We vertellen over de vijf holistische niveaus, en laten je zien hoe een holistische kijk op jouw voeding en gezondheid ervoor kan zorgen dat je energie, zelfbeeld en vitaliteit sterk kunnen verbeteren.

In de tweede week kijken we naar het fysieke niveau. Problemen, klachten en ziektes openbaren zich vrijwel altijd in je fysieke lichaam. Je leert hoe je de signalen van jouw lichaam kan gaan herkennen, en hoe je jouw intuïtie kan gebruiken om zo goed mogelijk voor jouw fysieke lichaam te zorgen.

De derde module is gericht op het mentale niveau. Dit is het niveau van je geest: gedachtes, waarheden, overtuigingen. In deze module leer je welke invloed jouw gedachten hebben op hoe je je voelt, hoe je naar jezelf kijkt en hoe je je manifesteert. Je ontdekt hoe gedachten vóór je kunnen gaan werken om je gezond te voelen, in plaats van tegen je.

In de vierde module richten we ons op het emotionele niveau; het niveau van je gevoelens. Hoe je omgaat met spanningen, de mate waarin emoties er voor jou mogen zijn, jouw empathisch vermogen en je sociale gevoeligheid hebben grote invloed op jouw zelfbeeld en zelfzorg. In deze module leer je de tools en inzichten om jouw emoties op een gezonde manier te voelen, te uiten en in te zetten.

De vijfde module gaat over het energetische niveau. Het energetische niveau is je verbindende niveau: de stroming van energie verbindt alles en iedereen met elkaar. In deze module leer je wat jou energie geeft, en waar energie lekt. Je leert hoe jouw gedrag beïnvloed wordt door jouw energielevel, en hoe je jouw energie in balans kan brengen.

De zesde module is gericht op het spirituele niveau. Dit niveau staat voor wie je werkelijk bent, vanuit je essentie. Wanneer je jezelf op spiritueel niveau niet geeft wat je nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je niet jouw ware pad bewandeld of dingen doet die je voldoening geven, is het moeilijker om op de andere niveaus wel jezelf goed te voeden. In deze module krijg je methodes aangereikt om ook op spiritueel te luisteren naar wat je nodig hebt.

In de laatste module worden alle niveaus met elkaar verbonden. Je leert hoe je stap voor stap ieder niveau jezelf kan voeden, zodat je vertrouwen, energie en vitaliteit zullen groeien. Je leert hoe je bewust kan zijn én blijven van wat je wel en niet nodig hebt en hoe je dit kunt toepassen.

“Deze cursus is echt een cadeau om te ontvangen en ook om aan een ander te schenken. Het helpt je om de verschillende holistische niveaus te benaderen vanuit theoretische en vooral ook vanuit een praktische benadering. Het is in zeer begrijpelijke taal beschreven waardoor het toegankelijk is voor heel veel mensen. Het is voor mij weer een stukje van herkenning, van wakker worden, van bewustwording. Dit is iets wat ik ook in het onderwijs zou willen onderwijzen. Vanaf jongs af aan zouden kinderen hiermee in aanraking moeten komen en zeker nu ook in het voortgezet onderwijs. Dit is ware wijsheid wat je leven verrijkt”

MIRJAM JONGBLOED

Het was een opfriscursus en loopt voor mij naast de HT opleiding. Het is goed om steeds dit soort dingen te zien, horen, lezen, voelen etc. omdat je toch zo snel weer verzandt in de hectiek van de 3D realiteit waarin wij leven. Dankzij deze cursus luister, kijk en voel ik nu anders. Dieper. Aandachtiger.

AGNES

‘Ik wil ZoMa vooral hartelijk danken. Deze online cursus is mooi opgezet, goed te volgen en met zorg gemaakt. ZoMa heeft mij echt geholpen. Ik vond het heerlijk om een keer zo per niveau op ontdekkingstocht bij mezelf te gaan.’

DAISY

mar-meditatie

Start nu

Na de online cursus ben je in staat om:

 • Invloed uit te oefenen op jouw gezondheid door middel van holistische voeding
 • Oude overtuigingen, pijnen en negatieve emoties los te laten
 • Holistische voeding in jouw dagelijks leven te integreren
 • Jezelf in balans te krijgen en te houden

Kortom, je bent in staat om meer geluk te ervaren en van een goede gezondheid te genieten.

Aanmelden voor €249

Veelgestelde vragen over de cursus Holistisch Voeden van ZoMa

In 7 online modules word je meegenomen langs alle 5 holistische niveaus. Op ieder niveau wordt uitgebreid ingegaan, je krijgt tips, theorie, video’s en meditaties aangereikt. Na elke module maak je een opdracht en toets om alle kennis te integreren. Gedurende de cursus ontdek je stap voor stap hoe je jezelf kan geven wat je nodig hebt; fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Ook ga je de verbinding herkennen tussen alle holistische niveaus waardoor jij een leven in balans kan leiden.

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat en heb je alle tools in handen om goed te zijn voor lichaam, geest én ziel.

Na deze cursus ben je in staat om jouw verlangens, wensen en behoeftes liefdevol te voeden. Je hebt inzicht gekregen in wat jouw lichaam, geest en ziel nodig hebben om holistisch in balans te zijn en kunt bewust invloed uitoefenen op jouw gezondheid door middel van holistische voeding. Door de integratie van alle kennis, meditaties en methodes ga je meer geluk ervaren en kun je van een goede gezondheid genieten.

Deze cursus kun je in je eigen tempo volgen. In principe is het mogelijk om 1 module per week af te ronden, maar je bent vrij om zelf je tijd in te delen. De cursus blijft een jaar lang toegankelijk.

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties:

  • Online cursussen
  • Hoogsensitiviteit
  • Online

  Hoogsensitief, je grootste kracht

  Ontdek hoe jij van jouw hoogsensitiviteit jouw grootste kracht kan maken en jouw intuïtie en zelfvertrouwen kan versterken.

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 7 modules
  • Online
  • Online cursussen
  • Holisme
  • Online

  Holistisch opvoeden

  Leer in 7 modules holistisch opvoeden en begeleid jouw kind naar een leven vol zelfvertrouwen en authenticiteit.

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 7 modules
  • Online
  • Online cursussen
  • Holisme
  • Online

  Holistisch leven in de praktijk

  Leer hoe jij holisme kan toepassen op jouw leven voor meer balans, zingeving en veerkracht.

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 7 modules
  • Online
  • Online cursussen
  • Mentale rust
  • Online

  Rust in je hoofd

  Leer aanwezig te zijn in je lijf en de balans te vinden in je leven voor meer rust in je hoofd.

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 7 modules
  • Online
  • Online cursussen
  • Online
  • Spiritualiteit

  Spiritueel ontwaken

  Kom in contact met jouw binnenwereld, ontdek jouw intuïtieve vermogens én leer daarop te vertrouwen.

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 7 modules
  • Online
  • Online cursussen
  • Burnout
  • Mentale rust
  • Online

  Van burn out naar balans

  Kom terug in balans na een burn-out en leer hoe jij je fysiek, mentaal en emotioneel jezelf kan versterken.

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 7 modules
  • Online
  • Online cursussen
  • Online
  • Spiritualiteit

  Leven vanuit je ware essentie

  Ontdek met oefeningen en inzichten wie je werkelijk bent en leer te leven vanuit jouw ware essentie.

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 7 modules
  • Online
  • Online cursussen
  • Holisme
  • Online

  Holistisch voeden

  Leer hoe jij je fysiek, mentaal en spiritueel kan voeden zodat lichaam en geest in balans komen en je meer vitaliteit ervaart.

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 7 modules
  • Online
  • Online cursussen
  • Holisme
  • online cursus

  Bewust Leven Pakket

  4 online cursussen die jou begeleiden in jouw bewustwordingsreis

  • Deeltijd
  • Eigen tempo
  • Online
  • Online cursussen
  • online cursus
  • Werkgeluk

  Gezond en gelukkig in je werk

  Leer aanwezig te zijn in je lijf en de balans te vinden in je leven voor meer rust in je hoofd.

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 8 modules
  • Online