Home / Omgaan met stress

Omgaan met stress

Hoe omgaan met stress? We krijgen allemaal weleens met stress te maken, de ene is er enkel gevoeliger aan dan de andere. Wanneer we langdurig aan stress blootgesteld worden, dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor onze gezondheid. Daarom moeten we leren omgaan met stress. Dat kan je door stress om te zetten in positieve energie, maar hoe begin je daar mee?

Omgaan met stress: stress omzetten in positieve energie

Eigenlijk mag je nooit je gevoelens negeren, dat geldt ook voor stress. Durf onder ogen te zien dat je te kampen hebt met stress. Je hoeft je daarom zeker niet te schamen. Het is zelfs belangrijk dat je dit erkent en aanvaardt, want door stress toe te laten kan je er ook iets aan doen. Wanneer je je stress wilt omzetten in positieve energie, zal je je dus eerst bewust moeten worden van de gevoelens die in je omgaan.

In onze online cursus Van burn-out naar Balans leer je hoe je weer gezond en gelukkig kunt zijn, en hoe je jouw burn-out de baas wordt. Je komt weer in balans op al je holistische niveaus en leert jezelf nog beter kennen, zodat je jezelf weer accepteert en liefhebt zoals je werkelijk bent.

Bekijk stress niet altijd als iets negatief

Dus je wilt leren omgaan met stress, omdat je het lastig vindt om je gestrest te voelen? Logisch, want bij stress komen vaak heel wat negatieve emoties kijken: verdriet, angst, onwennigheid. Jammer genoeg focussen we ons meestal op deze negatieve emoties, maar negeren we de positieve aspecten van stress. Stress wil niet enkel zeggen dat je je opgejaagd voelt, maar ook dat je erg veel energie bezit.

Energie die je kunt gebruiken om nog meer te bereiken! Stress wil in vele gevallen ook zeggen dat je een bepaalde activiteit erg belangrijk vindt.  Als je de problemen rond de activiteit niet erg zou vinden, dan zou je het je ook niet zo hard aantrekken. En goede dingen kosten vaak ook wat moeite. Zie stress dus als een uitdaging die je helpt om nog verder bij je doel te geraken!

Omgaan met stress

Gebruik de energie in plaats van je eraan te ergeren

Wanneer je gestrest bent, dan maakt je lichaam adrenaline en dopamine aan. Dit zijn beide stoffen die ervoor zorgen dat je lichaam alerter is. Je hebt meer energie, maar soms weet je met deze energie ook geen blijf. Als je te lang gestrest bent, dan kan het zelfs zijn dat je opgebrand raakt, omdat je te veel energie in één keer verbruikt hebt. Daarom is het belangrijk om stress zo snel mogelijk om te zetten in positieve energie. Gebruik het energierijke gevoel als motivatie om je doel te bereiken. Gebruik de kracht om je angsten te overwinnen en jezelf te overtreffen, maar neem tijdig rust.

Leer omgaan met stress

Omgaan met stress

De negatieve gevoelens die gepaard gaan met stress geven je misschien het gevoel dat je het niet aankunt, maar eigenlijk is dat een goed moment om hiertegen in te gaan en zo je angsten te overwinnen, waardoor je je daarna behoorlijk goed voelt. Stress kan je ook helpen je grenzen te verleggen, maar pas hiermee op. Het is belangrijk dat je tijdig rust neemt, een beetje stress kan gezond zijn, maar wanneer je te veel stress hebt, zal je allerlei kwaaltjes krijgen. Luister dus altijd voldoende naar je lichaam!

Omgaan met stress: spirituele heling

Heb je last van aanhoudende stress en wil je die stress verminderen? Dan kan het helpen om je chakra’s te laten helen. Een reiki meester is hierin gespecialiseerd. Door zo’n healing zal jij tijdig de nodige rust kunnen vinden. Wil je ook graag anderen helpen met het vinden van rust? Volg dan een Reiki cursus bij ZoMa Opleidingen!