Home / Orakelkaarten

Orakelkaarten

Wat zijn orakelkaarten en hoe kun je ze gebruiken? Orakelkaarten worden al eeuwenlang ingezet. Ze helpen je om contact te krijgen met je innerlijke wijsheid of om begeleiding te krijgen tijdens je spirituele ontwikkeling. Je kunt orakelkaarten gebruiken als hulpmiddel wanneer je advies nodig hebt. Of je nu kleine of grote levensvragen hebt, orakelkaarten kunnen je helpen om bepaalde keuzes te maken. Denk aan vragen als ‘wanneer ontmoet ik de liefde van mijn leven’ of ‘wat is de beste manier om om te gaan met mijn collega’s?’

Hoe gebruik je orakelkaarten?

Je zult zien dat er verschillende orakelkaarten verkrijgbaar zijn. Welke set het beste bij je past is heel persoonlijk. Maak in elk geval de keuze voor een set die je het meeste aanspreekt, waar je een goed gevoel bij hebt. Je kunt de orakelkaarten vervolgens een vraag stellen. Zorg ervoor dat je eenvoudige vragen stelt. Dit zorgt ervoor dat het antwoord dat je krijgt heel direct is. Het is daarnaast belangrijk om open vragen te stellen. Ja/nee vragen kun je het beste vermijden. Hetzelfde geldt voor of/of vragen. Stel bijvoorbeeld niet de vraag ‘moet ik mijn baan opzeggen?’ maar formuleer de vraag zo dat er geen ja/nee antwoord op kan komen.

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

De stilte in jezelf opzoeken

Er komt een diepe wijsheid voort uit iedere orakelkaart. De kaarten hebben een boodschap die speciaal voor jou is. Om deze boodschap te achterhalen dien je een aantal stappen te volgen. Schud allereerst de kaarten en leg ze in een halve cirkel voor je op tafel. Voordat je een kaart trekt, zorg je ervoor dat je zo rustig mogelijk bent van binnen. Je begrijpt de boodschap van de orakelkaarten beter als je ze benadert in een staat van stilte of ontvankelijkheid. Ook zorgt het ervoor dat je meer inzicht krijgt over hoe de wijsheid te gebruiken in je dagelijkse leven.

Welke vraag wil je stellen aan de orakelkaarten?

Concentreer je op deze vraag. Ga vervolgens met één hand over de kaarten. Bij welke kaart voel je een sensatie? Dit kan een tinteling zijn in je vingers, maar je kan ook een warmte van een specifieke kaart voelen afstralen. Ook als je niets voelt op lichamelijk gebied, kan het alsnog zo zijn dat je gewoon precies weet welke kaart je moet hebben, als een soort zesde zintuig.

Orakelkaarten

Heb je dit allemaal niet? Dat maakt niets uit. Trek in dit geval gewoon een kaart. Iedere orakelkaart heeft zijn eigen energie. Op onbewust niveau voel je gewoon welke kaart je het beste kunt trekken. Ook kun je ervoor kiezen om orakelkaarten te laten trekken door een orakel.

Hoe interpreteer je de boodschap van een orakelkaart?

Het werken met een set orakelkaarten is heel eenvoudig. Je stelt een vraag en de orakelkaart die je hebt getrokken geeft je antwoord. Dit is één van de redenen waarom zoveel mensen dagelijks een orakelkaart trekken. De beleving van jouw dag wordt door de boodschap van de orakelkaart versterkt. Om te kunnen begrijpen wat nu precies de boodschap is van een orakelkaart en hoe je deze moet interpreteren, komt elke set kaarten met een uitgebreide handleiding. Je kunt hierin lezen wat die specifieke orakelkaart betekent.

Orakelkaarten

Bij de opleiding Holistisch Therapeut wordt ook gebruik gemaakt van orakelkaarten en inzichtkaarten. Ze geven je inzicht tijdens de opleiding, maar je leert ze ook te gebruiken bij de behandeling van cliënten. Kom gewoon eens langs op een van onze open dagen en laat je inspireren!

Aanmelden Holistisch Therapeut