Home / Paragnost

Paragnost

Als je op buitenzintuiglijke wijze gebeurtenissen, of beelden daarvan, kunt zien die zich in een andere tijd afspelen, dan wordt dit een paranormaal verschijnsel genoemd. Het maakt hierbij niet uit of het beelden zijn uit het verleden of uit de toekomst. Als je deze helderziendheid hebt, dan word je een paragnost of helderziende genoemd. Toch is een paragnost niet altijd helderziend. Een helderziende kan gebeurtenissen, visoenen en objecten zien die zich in een andere tijd of op een andere locatie afspelen. Een paragnost daarentegen ziet niet altijd alleen maar beelden. Een paragnost kan namelijk ook helder horend, helder voelend, helder proevend, helder wetend of een combinatie hiervan zijn. In modern taalgebruik zou je een paragnost ook een spiritueel coach kunnen noemen.

Wanneer ga je naar een paragnost?

Je kan om verschillende redenen naar een paragnost gaan. Misschien sta je op een kruispunt in je leven? Een paragnost kan je dan helpen om meer helderheid te krijgen over je twijfels en gidsende directies geven. Je gaat op zoek naar een paragnost als je twijfelt of een bepaalde keuze wel de juiste is, bijvoorbeeld bij een nieuwe baan. Of wanneer je vragen hebt waar je echt heel graag een antwoord op wilt krijgen en die je via de ‘normale’ weg niet kunt krijgen. Het kan ook zijn dat je een onderbuikgevoel hebt over iets.

Wanneer ga je naar een paragnost?

Dat er iets staat te gebeuren, maar je kan je vinger er niet op leggen wat dat gaat zijn. Ook dan kan een paragnost je van dienst zijn.

Blijf openminded

Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig en ben je benieuwd wat je in de toekomst te wachten staat. Een bezoekje aan een paragnost kan je dan een idee geven hierover. Een idee, omdat de toekomst niet vaststaat. Wat de paragnost op dat moment ziet, is hoe het er vanuit dat moment in de tijd uit kan gaan zien. Met nadruk op kan, omdat jij of andere mensen in de tussentijd andere keuzes kunnen maken waardoor de toekomst er anders uit komt te zien. Onthoud daarom dat wanneer je een paragnost raadpleegt om meer te weten te komen over de toekomst, je garantie hebt tot aan de deur. Daarna kan het allemaal anders worden. Bijt je er dus ook niet te veel in vast, maar wees flexibel met de informatie die je hebt ontvangen.

Paragnosten in Nederland, vroeger en nu

Paragnosten zijn van alle tijden. Er zijn en waren in Nederland veel verschillende paragnosten actief. Uit de vorige eeuw is met name Gerard Croiset een bekende paragnost. Hij werd bekend over de hele wereld met de zaak van een vermiste jongen. Meer recent is Derek Ogilvie een hele bekende paragnost, hoewel hij ook wordt beschouwd als medium en helderziende genoemd.

Momenteel is er veel behoefte aan paragnosten, er zijn veel bekende en minder bekende paragnosten. Peter van der Hurk ook een bekende Nederlandse paragnost en ook Paragnost Eddie. Als je een paragnost zoek, is het belangrijk om iemand te vinden die je vertrouwt, iemand met je ook echt een klik voelt.

Wat doen paragnosten allemaal?

De gaven van paragnosten worden vaak gezien als van onschatbare waarde voor degenen die hun hulp zoeken. Met een luisterend oor en een duidelijk begrip van complexe zaken, kunnen paragnosten een betrouwbare bron zijn voor advies en spirituele begeleiding, vooral als je het zwaar hebt. Ze kunnen troost bieden bij een rouwproces, brandende vragen beantwoorden over het doel van het leven, duidelijkheid verschaffen over relatieproblemen (bijvoorbeeld bij narcistische relaties) of nuttig advies geven over persoonlijke blokkades die je ervan weerhouden meer succes te behalen. Bovendien kunnen ze je ook helpen contact te maken met je hogere zelf en begeleiding te krijgen van spirituele gidsen om het evenwicht in je leven terug te brengen.

Vertrouwen op intuïtie

Met jarenlange ervaring kunnen paragnosten krachtige inzichten bieden die verder gaan dan het oppervlakkige begrip dat we in het dagelijks leven hebben. Hun speciale gaven stellen hen in staat je duidelijk te helpen als je op zoek bent naar antwoorden of begeleiding door duidelijkheid te verschaffen door helder te voelen of te zien wat nog onbekend is of verborgen onder de oppervlakte. Van paragnosten is bekend dat ze mensen helpen belangrijke beslissingen te nemen op basis van sterke intuïtieve ingevingen in plaats van alleen te vertrouwen op alleen logische deductie en normale zintuigelijke waarnemingen.

Elke paragnost is anders

Weet dat je bij elke paragnost een ander soort consult kunt hebben met dezelfde vraag. Dit betekent dat als er een paranormale waarneming is, het bij iedere paragnost anders kan zijn, elke paragnost werkt anders. Het is er maar net van afhankelijk welke intuïtieve gaves de paragnost ontwikkeld heeft. De ene paragnost ziet bijvoorbeeld een visioen of een soort filmpje van wat zich heeft afgespeeld of kan gaan afspelen. Een andere spiritueel coach kan een boodschap ingefluisterd krijgen wanneer deze helderhorend is.

Meer dan normale zintuigelijke waarnemingen

Ook kan de paragnost een bepaalde geur beschrijven die opeens voorbij komt waaien als deze helder ruikend is. Deze geur kan dan iets te maken hebben met datgene waar jij duidelijkheid over wilt hebben. Het sleutelwoord is daarom ten alle tijden ‘openheid’. Hoe opener je een sessie met een paragnost tegemoet kunt treden, hoe meer je er ook uit zult kunnen halen.

Neem daarom even de tijd om je af te stemmen op jezelf door bijvoorbeeld een meditatie te doen alvorens je naar de paragnost toegaat. Deze meditatie vult je met kristalheldere energie waardoor jij met openheid aanwezig kan zijn tijdens het consult.

Wanneer is een paragnost betrouwbaar?

Als je een bezoek wilt brengen aan een paragnost, wil je natuurlijk wel zeker weten dat dit een betrouwbare lichtwerker is. Gelukkig kun je hier op een simpele manier achter komen. Als je in contact komt met een spiritueel coach die betrouwbaar is, dan zal deze altijd feiten kunnen noemen uit jouw verleden of je huidige leven. Dingen die niemand anders weet. Op deze manier weet je zeker dat ze contact maken met jouw energie.

Verder is het belangrijk te denken aan:

  • Is een betrouwbare paragnost altijd begripvol, aardig en geduldig.
  • Zal een betrouwbare paragnost er altijd voor zorgen dat jij je op je gemak voelt.
  • Geeft een betrouwbare paragnost je inzichten en adviezen en laat jou ook zelf nadenken en voelen hoe iets voor jou is.
  • Verplicht een betrouwbare paragnost je nooit om iets op een bepaalde manier te doen.
  • Zal een betrouwbare paragnost nooit over je oordelen.

Luister altijd naar je gevoel

Maar bovenal is het bij het kiezen van een goede paragnost belangrijk om te luisteren naar je gevoel.

Dus luister naar je gevoel en vraag je af:

  • Voel je je niet op je gemak?
  • Heb je het idee dat er niet goed naar je geluisterd wordt?
  • Erger je je aan uitspraken die de paragnost doet?

Dan heb je nog niet de juiste paragnost gevonden. Kijk dan gewoon verder, totdat je wel iemand hebt gevonden waarbij je je helemaal op je gemak voelt, zodat je je volledig kunt ontspannen en overgeven.

Wees alert op hoe jij je voelt bij een paragnost

Wanneer jij gespannen bent of je niet op je gemak voelt, kun je namelijk ook niet bij diepere informatie komen. Als je ook maar lichtelijk op je hoede bent, blijft de poort naar informatie op slot en zul je geen inzichten ontvangen.

Bij een paragnost deel je namelijk een stukje van jezelf. Je stelt je kwetsbaar op, je laat in je kijken. Hiervoor is het zeer belangrijk dat je je veilig voelt. Anders zal de informatie die je ontvangt altijd gepaard gaan met angst en dat is geen fijne raadgever. Dus wil je met een voldaan gevoel bij een paragnost weggaan en met zekerheid terugkijken op de inzichten die je hebt ontvangen? Wees dan alert op hoe jij je voelt in het bijzijn van de paragnost.

Relaxed bij een paragnost

Spreek je uit bij de paragnost

Toets ook of hetgeen de paragnost zegt met jou resoneert. Houd hierbij wel in acht dat het soms in het moment nog niks zeggend kan zijn, maar dat je het op een later moment als waarheid kunt aannemen. Het is daarom ook altijd goed om dit uit te spreken naar de paragnost en om het wel op te schrijven. Een betrouwbare paragnost zal dit liefdevol aanvaarden en verder gaan naar een eventueel volgend onderwerp.

Je kunt je van tevoren ook energetisch reinigen, om zo schoon en ontvankelijk mogelijk te zijn.

Wat is het verschil tussen een medium en een paragnost?

Dan is het nog goed om het verschil tussen een paragnost en een medium te kennen. Deze termen worden namelijk nogal eens door elkaar heen gebruikt, omdat ze zoveel overlappingen hebben. Maar er is wel een degelijk verschil tussen de twee. Zo heeft een medium – of trance medium – de gave om met onder andere geesten van overleden mensen te communiceren. Via gevoelens, woorden of beelden krijgt een medium dan iets door van de overleden persoon.

Contact met overleden dierbaren

Je zou een medium kunnen zien als een doorgeefluik van boodschappen van overleden mensen. Het medium communiceert deze, vaak symbolische, boodschappen door aan de nabestaanden.  Het verschil met een paragnost is dat deze geen contact kan maken met overleden personen. Als je dus contact wilt maken met overleden dierbaren, zul je een ervaren medium moeten raadplegen. Om het nog wat verwarrender te maken: soms is echter een paragnost ook een medium, dus dan kan hij of zij contact maken met je overleden dierbaren.

Kom je intuïtieve vermogens ontwikkelen bij ZoMa

Wil jij je intuïtieve vermogens verder ontwikkelen? ZoMa Opleidingen besteedt veel aandacht aan de intuïtieve vermogens van haar studenten en cursisten tijdens haar opleidingen en cursussen: helder zien, helder voelen, helder ruiken, helder weten en helder proeven. Neem deel aan een proefles waarin je intuïtieve vermogens worden uitgenodigd hun inzichten te delen en ontdek of ZoMa bij jou past!

Paragnost