Is een paragnost hetzelfde als een helderziende? Als je helderziend bent, ben je in staat om visioenen en objecten te zien. Als je op buitenzintuiglijke wijze gebeurtenissen, of beelden daarvan, kunt zien die zich in een andere tijd afspelen, dan wordt dit een paranormaal verschijnsel genoemd. Het maakt hierbij niet uit of het beelden zijn uit het verleden of uit de toekomst.

Als je deze helderziendheid hebt, dan wordt je een paragnost of helderziende genoemd. Toch is een paragnost niet altijd helderziend. Een helderziende kan gebeurtenissen zien die zich in een andere tijd of op een andere locatie afspelen. Een paragnost daarentegen ziet niet altijd beelden. Een paragnost is niet alleen ziend, maar kan ook horend, voelend, proevend of wetend zijn. Als er een paranormale waarneming is, dan is dit bij iedere paragnost anders. Eigenlijk is de term paragnost erg breed. Het gaat dan om een persoon die helderziend, heldervoelend, helderwetend, helderruikend, helderhorend, helderproevend of een combinatie hiervan is.

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Elke paragnost is anders

Als er een paranormale waarneming is, dan is dit bij iedere paragnost anders. Eigenlijk is de term paragnost erg breed. Het gaat dan om een persoon die helderziend, heldervoelend, helderwetend, helderruikend, helderhorend, helderproevend of een combinatie hiervan is.

Wat is het verschil tussen een medium en een paragnost?

Een medium heeft de gave om met onder andere geesten van mensen die zijn overleden te communiceren. Maar een medium communiceert niet alleen met geesten. Ook kan een medium contact leggen met beschermengelen (ook wel aartsengelen genoemd) of demonen. In de spirituele wereld wordt een persoon die in staat is om boodschappen van overleden mensen over te brengen aan nabestaanden een medium genoemd.

Paragnost

Je zou een medium kunnen zien als een doorgeefluik. Boodschappen van overleden mensen worden via een medium gecommuniceerd met nabestaanden. Via gevoelens, woorden of beelden krijgt een medium dan iets door van de overleden persoon. Vaak zijn deze boodschappen symbolisch van aard. Het verschil met een paragnost is dat deze, net als een medium, helderziend en heldervoelend is, maar geen contact kan maken met overleden personen.

Wanneer is een paragnost betrouwbaar?

Als je een bezoek wilt brengen aan een paragnost, wil je natuurlijk wel zeker weten dat dit een betrouwbare lichtwerker is. Gelukkig kun je hier op een simpele manier achter komen. Als je in contact komt met een paragnost die betrouwbaar is, dan zal deze altijd feiten kunnen noemen uit jouw verleden of je huidige leven. Op deze manier weten ze zeker dat ze contact maken met jouw energie. Het is voor jou een simpele manier om erachter te komen of de paragnost dingen over je weet die niemand anders weet.

Kies een paragnost op gevoel

Een paragnost is daarnaast altijd begripvol, aardig en geduldig. Een betrouwbare paragnost zal er altijd voor zorgen dat jij je op je gemak voelt. Een paragnost geeft je inzichten en adviezen en ze nooit over je oordelen. Ook zal een paragnost je nooit verplichten om iets op een bepaalde manier te doen. Bij het kiezen van een goede paragnost is het belangrijk om te luisteren naar je gevoel.

De juiste paragnost vind je op gevoel

Voel je je niet op je gemak? Heb je het idee dat er niet goed naar je geluisterd wordt? Erger je je aan uitspraken die de paragnost doet? Dan heb je nog niet de juiste paragnost gevonden. Kijk dan gewoon verder, totdat je wel iemand hebt gevonden waarbij je je helemaal op je gemak voelt, zodat je je volledig kunt ontspannen en overgeven.

Paragnost

ZoMa Opleidingen besteedt veel aandacht aan de intuïtieve vermogens van haar studenten en cursisten: helder zien, voelen, ruiken, weten en proeven. Zo komt het onderwerp paragnost aan bod, in de uiteenzetting van deze intuïtieve vermogens. Met de opleiding tot Holistisch Therapeut zou je je dus tot paragnost kunnen ontwikkelen.