Home / Helderziend

Helderziend

Helderziendheid: hoe open je je derde oog? Je zesde chakra, derde oog genaamd, is verantwoordelijk voor je intuïtie. Bij veel mensen zit dit chakra geblokkeerd, waardoor ze meer op hun verstand vertrouwen in plaats van hun intuïtie. Het derde oog is ook het chakra van helderziendheid.

Waarom je helderziend oog ontwikkelen?

Wil je graag spiritueler en bewuster in het leven staan? Dan is het nodig om je derde oog te openen, maar hoe doe je dat? Je derde oog helpt je om spiritueler in het leven te staan en om meer ontvankelijk te zijn voor helderziendheid.

Helderziend

Helderziendheid is het zien van dingen die anderen niet kunnen zien. Dat kunnen entiteiten zijn, maar ook het zien van aura‘s en aura kleuren of toekomstbeelden behoren tot de mogelijkheden. Helderziendheid, net als heldervoelendheid, kan akelig zijn in het begin, maar het is zeker een mooie gave om te hebben.

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Hulp bieden als helderziende

Als je helderziend bent, ben je een lichtwerker en dan kan je andere mensen helpen. Zo kan je misschien als medium beelden doorkrijgen van overleden dierbaren en mensen hiermee steun geven. Daarnaast kan een paragnost helderziendheid inzetten om jou of anderen te behoeden van gevaar. Helderziendheid is dus zeker een nuttige gave en een absolute meerwaarde in je leven!

Hoe activeer je je derde oog als je helderziend bent?

Als je graag je helderziendheid en aan intuïtieve ontwikkeling wilt doen, dan is het belangrijk dat je je derde oog activeert. Daarbij is het belangrijk dat je ook rekening houdt met je lichaam. Eet zo gezond mogelijk en vermijd fluoride, want dat tast de pijnappelklier aan. Neem daarnaast elke dag enkele minuten de tijd om te mediteren. Tijdens deze meditatie is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk afleiding hebt. Laat je gedachten los en focus je op je ademhaling. Neem een comfortabele houding aan en word je steeds bewuster van je eigen ademhaling. Beeld je in hoe je derde oog ontwaakt. Zie je derde oog voor je en stel je voor dat het gesloten is. Visualiseer dan dat het zich langzaam opent. Doe dit aandachtig. Wat zie je? Wat voel je? Observeer wat je hierna ziet, maar wees niet ongerust als je niets opmerkt.

Helderziend

Je derde oog openen vergt oefening, het zal niet zomaar één, twee, drie gebeuren. Schrijf je ervaringen op in een boek, zodat je je vooruitgang goed kunt volgen. Als het je niet lijkt te lukken, dan kan je ook nog altijd de hulp inschakelen van een Reiki master.

Helderziende specialist: Reiki master

Een Reiki master is gespecialiseerd in het openen van je chakra’s en zal je dus kunnen bijstaan in het openen van je derde oog. Ook kristallen kunnen de opening van je derde oog bevorderen. Er zijn heel wat edelstenen die geschikt zijn voor het zesde chakra, enkele voorbeelden: bergkristal, amethist, angeliet en celestiet.

Help anderen met helderziendheid: volg een Reiki cursus

Wil je ook graag anderen helpen in hun spirituele groei? Dan kun je bij ZoMa Opleidingen een Reiki cursus volgen. In deze cursus leer je blokkades bij anderen opheffen. Een Reiki cursus zal ook jou helpen op je spirituele pad! Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles!