Home / Paranormaal

Paranormaal

Hoe weet je of je paranormaal begaafd bent? Steeds meer en meer mensen houden zich bezig met spiritualiteit, dat wil ook zeggen dat steeds meer en meer mensen spiritueel groeien. Deze groei kan ervoor zorgen dat je paranormale gave naar bovenkomt, waardoor je alles plots anders zal voelen, ruiken, zien, horen en/of proeven. Hoe weet je of je paranormaal begaafd bent en wat doe je ermee?

Wat is paranormaal?

Mensen die paranormaal begaafd zijn, zoals een paragnost of medium, zijn spiritueel sterk ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze dingen waarnemen die anderen niet waarnemen, paranormale dingen. Het uit zich voornamelijk in de verscherping van je zintuigen zo kan je bijvoorbeeld plots dingen voelen, zien, ruiken, horen en proeven, soms kan het echter ook voorvallen dat de gave zich op een ander manier uit, zoals bijvoorbeeld bij helderwetendheid het geval is. Je wordt gevoeliger voor de energieën van alles en iedereen om je heen en dat kan zich op verschillende manieren uiten.

Paranormale begaafdheid herkennen

Als je paranormaal begaafd bent, dan zal je vaak wel een vermoeden hebben. Bij paranormaliteit komen namelijk heel wat buitengewone dingen kijken. Zo kan je bijvoorbeeld plots een bepaalde geur reuken, die anderen niet ruiken of een stem horen terwijl er niemand aanwezig is.

Paranormaal

Of je kan je angstig voelen omdat je een slecht gevoel hebt over een bepaalde persoon of ruimte. Paranormale belevingen kunnen erg intens zijn, maar ook mild. Als ze intens zijn, dan zal je ze makkelijk kunnen herkennen, maar als je twijfelt dan is de kans groot dat je ze ziet als toeval of een vergissing. Als je zelf al wel iets raar hebt meegemaakt, maar je niet zeker weet of je wel echt een gave hebt, dan kan het helpen om al je angsten van je af te zetten. Angsten onderdrukken spirituele ervaringen en zorgen ervoor dat je twijfelt aan jezelf. Als je leert openstaan voor spiritualiteit, dan zal je je gave kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om anderen mee te helpen.

Gidsen | Vijf manieren om te coachen vanuit je intuïtie

Gratis e-book vijf manieren om te coachen vanuit je intuïtie

Je paranormale gave is een versterkt ontwikkeld intuïtie. Leer meer over je intuïtie en hoe je dit kan gebruiken voor je coaching in dit e-book.

E-book downloaden

Paranormaal begaafd, wat nu?

Sinds enige tijd ervaar je dingen die andere mensen niet ervaren; je weet het zeker: je bent paranormaal begaafd. Wat doe je daar nu mee? Eens je beseft dat je paranormaal begaafd bent, is het belangrijk dat je niet te angstig bent. Anders zou je negativiteit kunnen aantrekken. Het is natuurlijk niet altijd simpel, omdat deze ervaringen nog vreemd voor je zijn, maar hoe meer je ze leert aanvaarden, hoe meer je ze als een deel van jou leert beschouwen. Besef dat je gezegend bent en dat je met jouw gave heel wat mensen kunt helpen en ook jezelf. Zorg ervoor dat je je tijdig grondt. Als je teveel in het paranormale opgaat, dan kan dit ervoor zorgen dat je de grip op realiteit verliest en dat is ook niet de bedoeling.

Je paranormale gaven gebruiken om anderen te helpen

paranormaal

Een gave, die krijg je met een reden en als je paranormaal begaafd bent, dan heb je meestal ook een sterk verlangen om anderen te gaan helpen. Hoe begin je daaraan? Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zo kan je bijvoorbeeld gaan leren werken met een engelenorakel of een cursus reiki volgen.

Zo’n cursus helpt je om je liefdevolle energie te gebruiken voor het helen van anderen. ZoMa Opleidingen begeleidt je met veel liefde als je graag verder wilt met je bewustzijnsontwikkeling en het inzetten van je paranormale gaven. We bieden daarvoor Reiki cursussen, de mooie opleiding tot Holistisch Therapeut en verschillende online cursussen. Meer weten? Kom dan eens langs op één van onze infobijeenkomsten op doe mee aan een gratis proefles. Je bent van harte welkom!