Home / Reiki therapie

Reiki therapie

Reiki therapie is een alternatieve geneeswijze. Dat kan soms een waar zweverige lading hebben. Maar dat is nergens voor nodig. Reiki therapie is eigenlijk heel nuchter. Je moet alleen even weten hoe het zit. Reiki komt oorspronkelijk uit de Japanse geneeskunde en betekent letterlijk ‘Universele Levensenergie’. Deze levensenergie zit in alles wat levend is; je zou kunnen zeggen dat wij bestaan uit deze energie. Bij het toepassen van Reiki wordt deze energie door middel van de handen overgebracht van Reiki therapeut op patiënt.

Reiki is voor iedereen

Iedereen kan in principe deze energie opnemen en doorgeven, maar het wordt bemoeilijkt, omdat we niet meer in contact staan met ons lichaam en onze geest. De energie is als het ware geblokkeerd waardoor onze meridianen en chakra’s niet meer optimaal hun werk kunnen doen. Reiki zorgt ervoor dat deze blokkades opgeheven worden, zodat de energie weer vrij kan stromen. Zijn er energietekorten in ons lichaam? Reiki zorgt ervoor dat dit wordt opgelost en dat ons lichaam weer in balans is.

Wat kun je verwachten van Reiki therapie?

Heb jij dat ook? Dat als je hoofdpijn of buikpijn hebt, dat je jouw hand op de pijnlijke plek legt? Vaak doen we dit automatisch, maar uit onderzoek blijkt dat de natuurlijke levensenergie, die door onze handen stroomt, pijn kan verminderen of zelfs helemaal kan oplossen. Dat is de kern van Reiki.

Reiki

Zit je niet helemaal lekker in je vel, dan kan een Reiki behandeling uitkomst bieden. Wanneer je bij een Reiki therapeut komt, vertel je vaak eerst wat precies jouw klachten zijn. Tijdens de behandeling zal de therapeut via haar handen energie uit het universum doorgeven. Dit geeft rust en heeft een heilzame werking. Reiki therapie zorgt ervoor dat jouw lichaam de energie krijgt die het nodig heeft. Hierdoor komen lichaam en geest in balans en zul je zien dat je je stukken beter voelt.

Reiki therapie voor balans

Je kunt het vergelijken met eten. Wanneer je niet genoeg hebt gegeten, voel je je vaak slap, duizelig en heb je totaal geen energie. Eet je vervolgens iets, dan sterkt jouw lichaam direct aan. Jij voorziet jouw lichaam van energie en het lichaam herstelt. Reiki doet in principe hetzelfde. Je krijgt extra energie, waardoor jouw lichaam weer in balans raakt. Met dit als gevolg:

  • pijnklachten kunnen hierdoor oplossen
  • stress klachten verminderen
  • blokkades worden opgeheven

Wat is Reiki? In deze video legt Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen uit wat Reiki is, wat de kracht van Reiki is en hoe je dit kan gebruiken voor jezelf en anderen.

Behandeling met Reiki therapie

Tijdens Reiki therapie lig je vaak op een behandeltafel. Je hoeft je voor een Reiki behandeling niet uit te kleden, al is comfortabele kleding wel aan te bevelen. Dit helpt je beter te ontspannen. De Reiki therapeut of Reiki master zal door verschillende Reiki handposities en met behulp van de Reiki symbolen de universele energie via haar handen aan jouw doorgeven. Vind je het niet prettig om aangeraakt te worden? Dan kan de Reiki therapeut ook haar handen enkele centimeters boven jouw lichaam houden.

Reiki

Door het aanpakken van de oorzaak van de klachten, zorgt Reiki ervoor dat je volledig kunt helen en weer in balans komt. Reiki wordt daarom ook wel een healer genoemd. Het maakt niet uit met wat voor klachten je bij een Reiki therapeut komt, of het lichamelijke klachten of psychische klachten zijn. In de holistische geneeskunde heeft alles met elkaar te maken. Zo kun je lichamelijke klachten hebben, maar ligt de oorzaak hiervan in onverwerkt trauma.

Spirituele groei met Reiki therapie

Niet alleen helpt Reiki therapie bij het helen van je lichaam en geest, je groeit ook op spiritueel gebied. Je zult zien dat je na een Reiki behandeling een bepaalde soort rust over je voelt komen. Je voelt dat er nieuwe energie door je lichaam stroomt en je merkt dat je negatieve gedachten minder worden.

Niet alleen op bewust niveau gebeurt er van alles, ook ons onderbewustzijn pikt een graantje mee van de Reiki therapie. Afvalstoffen die zich in je lichaam hebben verzameld, worden afgebroken en vervolgens afgevoerd. Dit helingsproces gaat geheel automatisch, met als gevolg een nieuw bewustzijn. Je merkt dat je zelfbewuster en zelfverzekerder wordt. Ook ben je je meer bewust van de omgeving en de personen om je heen.

Reiki

Volg een Reiki cursus en leer zelf Reiki therapie geven

Bij ZoMa Opleidingen worden Reiki cursussen gegeven op drie niveaus. Je kunt deze Reiki cursussen volgen op de locaties in Westervoort en Den Haag. Alle cursussen worden gegeven door een ervaren Reiki trainer. De groepen zijn kleinschalig, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. Meer weten over Reiki? Volg een proefles met als thema Reiki.