Home / Visualisatie

Visualisatie

Wat is de kracht van visualisatie? Visualisatie is erg krachtig en heeft een positieve invloed op ons leven. Toch passen we dit nog steeds niet voldoende toe en dat is jammer, want visualisatie kan je helpen om je doelen te bereiken en om gelukkiger in het leven te staan.

Waarom visualisatie een positief effect op je leven heeft

Wanneer je visualiseert, dan steek je kracht in een intentie. Misschien droom je ervan om succesvol te worden of om in het buitenland te wonen. Om die dromen te bereiken is het natuurlijk belangrijk om er wat voor te doen, maar visualisatie zal je al een stapje dichterbij brengen. Dat komt doordat visualisatie een enorme positieve kracht teweegbrengt. Je stuurt positiviteit de wereld in en trekt meer positiviteit aan.

Deze positieve kracht zorgt er bovendien voor dat jij meer vertrouwen hebt in jezelf en meer gemotiveerd bent, waardoor je je niet laat tegenhouden door angst en je sneller stappen durft nemen richting je levensdoel.

Visualisatie

Waarvoor kan je visualisatie gebruiken?

Visualisatie is een krachtig hulpmiddel dat je kan inzetten voor verschillende situaties. Visualiseren kan je helpen je relaties te verbeteren of meer te bereiken op carrièregebied. Ook kan het je helpen met je gronding en persoonlijke groei. Eigenlijk kan je visualisatie bijna voor alle aspecten in je leven gebruiken. Het kan nooit kwaad om te visualiseren, want het is altijd een goed idee om positieve energie de wereld in te sturen!

Voorbeeld van een visualisatie

Wil je een keer een visualisatie doen onder begeleiding? Beluister dan deze mooie podcast.

Hoe doe je een visualisatie?

Visualiseren is meer dan je gewoon voorstellen dat je bent waar je georiënteerd wilt zijn. Het is het sturen van positieve energie naar dat bepaalde doel. Hierbij is het de bedoeling dat je je voorstelt waar je wilt zijn of wat je wilt bereiken maar met positieve kracht. Je vaag een beeld voorstellen is niet voldoende. Je moet het ruiken, horen, zien, voelen en proeven. Maak elke dag een moment vrij waarop je je terugtrekt in de stilte.

Je doel bereiken met een visualisatie

Stel je voor dat je je doel bereikt hebt. Wat voel je? Wat zie je? Wie is er bij je? Probeer een zo gedetailleerd mogelijk beeld en gevoel te krijgen. Een moodboard kan je helpen om beter te visualiseren. Dat is een groot bord waarop je foto’s en woorden verzamelt. Deze woorden en foto’s geven je een concreter beeld van hoe jij het behalen van je doelen ziet. Door het moodboard op een zichtbare plek te hangen, word je er vaak aan herinnerd, waardoor visualisatie nog makkelijker is.

Je kunt ook gebruikmaken van foto’s die je fijne herinneringen geven. Deze foto’s van oude herinneringen roepen de positieve emoties op die je ook zult hebben als je je doel verwezenlijkt hebt. Voor de rest is het belangrijk dat je je aandacht leert richten op wat je wil en niet op wat je niet wil!

Opleiding tot Holistisch Therapeut

Als je graag wilt leren te visualiseren en je ook graag andere mensen hierbij helpt, dan kan het nuttig zijn om de opleiding Holistische Therapeut bij ZoMa Opleidingen te volgen. Als holistisch therapeut kan je anderen begeleiden bij allerlei problemen, zowel psychisch, fysiek als spiritueel. Er wordt gekeken naar de verschillende niveaus die betrekking kunnen hebben op het ontstaan van deze klachten om zo de persoon te kunnen helen.

Visualisatie in opleiding