Home / Visualiseren en manifesteren: gebruik je innerlijke kracht

Visualiseren en manifesteren: gebruik je innerlijke kracht

Je persoonlijke energie werkt als een magneet voor wat je wenst te hebben. Wil jij graag je droomhuis vinden of de partner van je leven tegenkomen? Dan heb jij de kracht om dit te verwezenlijken. Het begint allemaal bij visualisatie. Eens je weet hoe je dit moet doen, kan je beginnen met manifesteren. Geen nood als je totaal geen idee hebt van hoe je het moet aanpakken, je ontdekt het allemaal in dit artikel!

De wet van de aantrekkingskracht: hoe werkt het precies?

Voordat je begint met visualiseren en manifesteren is het belangrijk dat je een idee krijgt over hoe de wet van aantrekkingskracht precies werkt. Daarvoor is het van belang dat je beseft dat alles bestaat uit energie. Jouw gedachten hebben een bepaalde frequentie. Dat geldt ook voor bepaalde situaties. Gelijkaardige frequenties trekken elkaar aan als magneten. Daarom is het belangrijk dat jij je bewust wordt van de gedachten die er in je hoofd rondspoken.

Als jij dus gelooft dat je binnenkort een partner vindt, is de kans veel groter dat dit ook zal gebeuren. Je stemt je energie hier namelijk op af. De wet van de aantrekkingskracht werkt in principe dus erg eenvoudig. Maar er is wel iets waar je rekening mee moet houden: je mag niet ontkennend denken. Als je bijvoorbeeld ergens op tijd wilt komen, denk dan niet: “Ik kom niet te laat.”, maar liever: “Ik kom op tijd.”. Op die manier houd jij je energie positief en vermijd je dat jij je op het negatieve focust en daardoor negativiteit aantrekt.

Wat kan je manifesteren?

In principe zijn er geen grenzen aan het manifesteren. Het universum geeft je alles wat je nodig hebt. Het oordeelt niet. Houd je dus niet in om het groots aan te pakken en alles te verwezenlijken wat je maar wilt.

Het is wel zo dat je het best kan beginnen met iets klein, zoals het vinden van een euro, het spotten van een blauwe vlinder, enzovoort. Op die manier krijg je meer vertrouwen in de wet en wordt het eenvoudiger om daadwerkelijk datgene aan te trekken wat jij wilt.

Tips om te visualiseren

Manifesteren begint bij visualiseren. Dat betekent dat jij je dromen letterlijk voor ogen houdt. Hoewel dit simpel lijkt, is het voor velen een struggle. Gelukkig ontdek je dankzij onderstaande tips hoe ook jij optimaal kan visualiseren!

Tip 1: Maak een moodboard

Eén van de eenvoudigste manieren om te visualiseren is door een moodboard te maken. Dit is een soort van prikbord waarop je foto’s, quotes en andere dingen prikt die te maken hebben met de droom die je wilt verwezenlijken. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je je droom altijd voor ogen blijft zien waardoor je hem sneller manifesteert.

Tip 2: Pen het neer

Een andere manier om je gedachten tot manifestatie te brengen, is door je dromen en wensen neer te pennen. Als je dit regelmatig doet, ben je er bewuster mee bezig, waardoor je je meer op deze energie focust.

Tip 3: Visualiseer aan de hand van meditatie

Je kan je dromen ook visualiseren aan de hand van een meditatie. Door hier elke dag slechts enkele minuten op te mediteren en dus je dromen letterlijk voor ogen te zien, activeer je je zesde chakra en zorg je ervoor dat je je wensen realiseert.

Tip 4: Stel je voor dat je het al hebt

Door je voor te stellen hoe je leven zou zijn als je je wensen gemanifesteerd hebt en echt te geloven dat je het al verwezenlijkt hebt, zorg je ervoor dat je de juiste vibratie hebt.

Droom jij bijvoorbeeld van een nieuwe woning? Stel je dan voor dat je deze al gevonden hebt. Haal je voor ogen hoe het voelt om erin thuis te komen. Wat zie je? Wat voel je? Wat ruik je? Probeer er al je zintuigen bij te betrekken, zodat het beeld zo duidelijk mogelijk wordt.

Vergeet niet: loslaten is belangrijk

Wanneer jij je dromen gevisualiseerd hebt, is de volgende stap om ze los te laten. Blijf je niet blind staren op wat je wilt bereiken. Dat zou weleens een omgekeerd effect kunnen hebben. In plaats daarvan is het goed om op regelmatige tijdstippen te visualiseren en de gedachte voor even weer los te laten. Als je dit niet doet, creëer je het gevoel van gebrek en dat is niet bevorderend voor het manifestatieproces. Loslaten is dus geen eenvoudige stap, maar wel een noodzakelijke!