We kennen het woord manifesteren allemaal wel, maar wat betekent het eigenlijk precies? En wat kun je ermee op je (spirituele) levenspad? De letterlijke betekenis van manifesteren is:

  • openbaren
  • tot uiting brengen
  • zichtbaar worden

 

In feite manifesteren we ons dus de hele dag door. We doen uitspraken, we stralen bepaalde dingen uit, we laten ons zien, we handelen. Allemaal vormen van manifesteren. Het is dus niet iets wat je moet leren, want je doet het al. Maar wel kun je manifesteren op een andere manier leren. Positief manifesteren, waarmee je je levenspad kunt beïnvloeden op een hele mooie manier.

Anders denken, anders manifesteren

Alles waar je aandacht aan geeft, groeit. Wanneer je je planten water geeft bijvoorbeeld of je kind voedt. Maar ook: waarmee je je eigen gedachten vult. Hoe je deze gedachten tot uiting brengt , is waar manifesteren om draait. We willen bewust gaan aantrekken waar je naar verlangt en dit gaan manifesteren. Het is dus belangrijk dat je leert om op een andere manier te gaan denken over alles waar je al dan niet gelukkig mee bent. Door anders, positiever, te gaan denken, verandert de manier waarop je je manifesteert.

Onbewuste overtuigingen manifesteren

Manifesteren

Alles wat er in je leven is gebeurd, heeft zich als patronen en overtuigingen in je hoofd geplant. Met die ervaringen en de gedachten erover, hangen ook emoties samen. Heb je bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen, dan is dat vaak terug te leiden tot bepaalde gebeurtenissen.

Hierdoor heb je jezelf met gedachten en gevoelens overtuigd dat je niet belangrijk bent, of dat je niet goed genoeg bent. Dit manifesteert zich in de manier waarop je je gedraagt, waarop je dingen uit, waarop je al dan niet aanwezig bent. Omdat het overtuigingen en patronen zijn die je misschien al je hele leven bij je draagt, kan het zijn dat deze vanuit je onderbewustzijn werken. Met andere woorden, je bent je niet bewust van de manier waarop je je manifesteert, omdat dit heel gewoon voor je is.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Manifesteren brengt ontspanning en rust

Om positief, gelukkig en vrij van negatieve overtuigingen te kunnen manifesteren, hoef je geen grote (lichamelijke) inspanningen te doen. Met name rust en ontspanning zijn de basis om te gaan manifesteren wat je nu werkelijk wilt. Met rust en ontspanning creëer je namelijk onbewust een vrij gevoel, een gevoel van gelukkig zijn. Denk maar eens aan een dag waarop je heerlijk op het strand hebt gelegen en je ‘s avonds thuis komt en denkt: wat een heerlijke dag. Dit manifesteer je, straal je uit juist door deze ontspannen gedachte te hebben.

Verschillende manieren om te leren manifesteren

Om met ontspanning en rust te manifesteren, zijn er verschillende manieren. Zo is meditatie altijd een uitstekende manier om relaxed te worden en je hoofd leeg te maken. Er ontstaat ruimte in je hoofd: benut dat door positieve gedachtes (affirmaties bijvoorbeeld) toe te laten. Zoals gezegd hangen emoties en gedachten sterk samen, dus een positieve mindset geeft altijd een positieve emotie, zoals:

  • blijdschap
  • dankbaarheid
  • geluk

Een mooie manier om te manifesteren wat je werkelijk wilt vanuit je kern, is het opschrijven ervan. Maak een lijst met je diepste verlangens en wensen, en bekijk en voel deze elke dag opnieuw. Zo zul je jezelf programmeren met wat je écht wilt zijn, hoe je echt wilt denken en voelen.

Manifesteren

Verlangens manifesteren

Uiteindelijk zul je merken dat je verlangens waarheid worden. Ook het herhalen en herbeleven van positieve gedachten en bijbehorende emoties, zijn mooie tools om je te manifesteren. Net als het maken van een mood board, het inzetten van affirmaties en loslaten van negatieve gedachten.

Weerstand loslaten bij manifesteren

En tot slot: laat je weerstand los! Weerstand kan een gevolg zijn van angst, angst voor het onbekende bijvoorbeeld. Als je iets heel graag wilt, kan het tegelijkertijd ook heel spannend zijn om dat te uiten. Maar zonder die spanning wordt het veel makkelijker om te manifesteren!

Bij ZoMa Opleidingen verzorgen we de opleiding tot holistisch therapeut en verschillende Reiki-cursussen. Manifesteren komt uitgebreid aan bod, zowel in de opleidingen als in de cursussen. Zin om een keer een gratis proefles te volgen? Dat kan. Kijk snel welke proefles je leuk vindt!