Home / Algemeen / De kunst van aura’s lezen

De kunst van aura’s lezen

Alles om ons heen bestaat uit energie. De tafel in je woonkamer, de stoel waarop je nu zit en vooral: om onszelf. En om die energieën bevindt zich een subtiel schouwspel van kleuren en vibraties die meer kunnen vertellen dan het oog kan waarnemen. Benieuwd hoe dat werkt? Zó werkt het lezen van aura’s.

We duiken in de wondere wereld van aura’s leren zien, aura’s leren lezen, je eigen aura zien en het energieveld om onsheen leren waarnemen.

Aura’s lezen: een eeuwenoude praktijk

Een aura is eigenlijk een soort energetische uitstraling die ons omhult en reflecteert wie we zijn, hoe we ons voelen en wat we uitstralen naar de wereld. Een aura is vaak gekoppeld aan een kleur en kan door sommigen, vaker hoogsensitieven of helderzienden worden gezien.

Met andere woorden: aura’s zijn uitgestrekte energievelden die een holistisch beeld van het individu weergeven. Verwar het dus niet met chakra’s, want die bevinden zich in de wervelkolom in het lichaam terwijl aura’s zich zich buiten het fysieke lichaam bevinden en het eerder omhullen.

Het lezen van aura’s is een eeuwenoude praktijk die de mensheid al tijden een dieper inzicht geeft in de complexiteit van de menselijke energie hier op aarde. Hoe bijzonder?

De magie van aura’s lezen

Een aura is als het ware een kleurrijk schild dat ieder mens omgeeft, soms op een witte achtergrond. Het bestaat uit verschillende lagen die corresponderen met verschillende aspecten van ons zijn. Elke laag vertegenwoordigt steeds weer een ander niveau van energie (en heeft daarmee een andere betekenis) en geeft informatie over jouw fysieke, emotionele, mentale én spirituele staat.

Het lezen van aura’s is als het ontcijferen van een jouw unieke, energetische handtekening die kan vertellen wie we werkelijk zijn.

De verschillende lagen van de aura

Zoals gezegd bestaat het energieveld van de aura uit verschillende lagen die door sommigen waar te nemen zijn. Dit zijn ze:

 1. Fysieke laag: deze is dichtbij het lichaam en weerspiegelt de fysieke gezondheidstoestand.

 2. Emotionele laag: ietsjes verder van het lichaam, met kleuren die variëren op basis van emoties.

 3. Mentale laag: nog iets verder weerspiegelt deze laag de gedachten, overtuigingen en mentale processen.

 4. Spirituele laag: de buitenste laag weerspiegelt onze spirituele connectie en bewustzijn.

Het lezen van aura’s: praktische tips

Het lezen van aura’s klinkt misschien als iets magisch, het is immers niet wetenschappelijk te bewijzen, maar tóch zijn er velen die dit energetische veld kunnen waarnemen en voelen. Ben jij benieuwd naar het lezen van aura’s, maar zie je ze nu nog niet? Maak je dan geen zorgen, want het feit dat je nu nog geen aura’s kan zien, betekent niet dat je deze gave nooit kunt ontwikkelen. Met de juiste oefening, kun je meer openstaan voor aura’s.

Het lezen van aura’s vereist bijvoorbeeld meer dan alleen de visuele waarneming; het vraagt ook om een gevoeligheid voor energie (daarom hebben HSP’ers hier vaak aanleg voor) en wil je een dieper begrip hebben van kleuren en hun betekenissen. Wil jij je meer verdiepen in het lezen van energieën en aura’s? Dan sta je op het punt jouw spirituele pad verder te ontwikkelen. Dan kun je doen met hulp van buitenaf, maar je kunt óók zelf alvast aan de slag.

Een paar tips om je alvast op weg te helpen:

1. Ontwikkel je energetisch bewustzijn

Leer jezelf af te stemmen op subtiele energieën in je omgeving. Afstemmen wordt makkelijker als je meditatie en mindfulness oefeningen implementeert in je dagelijkse leven.

2. Zorg voor ontspanning

Een ontspannen geest en lichaam maken het lezen van aura’s een stuk makkelijker. Stress en spanning kunnen de waarneming namelijk flink vertroebelen. Plan dus voldoende tijd voor jezelf in en zet je telefoon in de avond uit. Het is tijd voor jezelf!

3. Oefen met aandacht

Wil je het energieveld van iemand leren lezen? Kijk naar een persoon met jouw volle aandacht, zonder een te gefixeerde blik. Richt je aandacht liever op het randgebied dan op het centrum van de persoon.

4. Let op kleurvariaties:

Welke kleuren voel en zie je? De verschillende kleuren in de aura duiden op verschillende aspecten van het individu. Een blauwe aura (blauwe tinten) kunnen wijzen op rust en spiritualiteit, terwijl een rode aura meer gerelateerd kan zijn aan passie en vitaliteit.

5. Voel de energie:

Behalve kleuren waar te nemen, wil je ook de energie van de persoon proberen te voelen. Wat voel je in de buurt bij deze persoon? Sta open voor sensaties in je eigen lichaam terwijl je de aura observeert.

6. Intuïtie vertrouwen:

De allerbelangrijkste stap in het lezen van aura’s is misschien wel het vertrouwen op je eigen intuïtie. Soms vertelt je innerlijke stem je meer dan wat je kunt zien.

Het lezen van aura’s omvat observatie, intuïtie en bewustzijn van kleur- en energieveranderingen rond het lichaam. Het is een vaardigheid die je kunt blijven oefenen.

De voordelen van aura lezen

Het lezen van aura’s heeft bovendien een aantal bijzondere voordelen:

 1. Je krijgt een beter begrip van jezelf: het helpt je dieper inzicht te krijgen in je eigen energie, emoties, gevoels en gedachten.

 2. Empathie ontwikkelen: het maakt het makkelijker om de emoties en behoeften van anderen (zoals je vrienden of geliefde) te begrijpen, wat uiteindelijk weer empathie bevordert.

 3. Energie balanceren: door een aura te lezen, kun je bepaalde onevenwichtigheden in je eigen energie of die van anderen identificeren en aanpakken.

 4. Spirituele groei: het kan je verder helpen op het pad naar spirituele groei en bewustwording.

 5. Sterkere intuïtie: aura’s lezen stimuleert je intuïtieve vermogens, wat je weer kan helpen bij het nemen van beslissingen in het dagelijks leven die bij jou passen.

De reis van zelfontdekking

Het lezen van aura’s is geen exacte wetenschap; zie het eerder als een heuse kunst die geduld, oefening en openheid vereist. Laat je dus niet ontmoedigen als het in eerste instantie misschien lastig lijkt. Deze reis van zelfontdekking en het dieper begrijpen van de subtiele energieën om ons heen kan een diepgaand effect hebben op onze relaties, onze gezondheid en ons algehele welzijn.

Het nodigt uit om dieper te kijken, verder te voelen en je te verbinden met de onzichtbare, maar krachtige krachten die ons allemaal doordringen. Wil jij je verder verdiepen in het lezen van aura’s? De cursus Healing kan je daar mooi bij opweg helpen!

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog