Home / Dysthyme stoornis

Dysthyme stoornis

Wat is een dysthyme stoornis en hoe ga je ermee om? Wanneer je depressieve gevoelens niet lijken voorbij te gaan en je continu neerslachtig en angstig bent, dan kan het zijn dat je te maken hebt met een dysthyme stoornis. Deze stoornis kan je leven zwaar maken, maar gelukkig zijn er mensen die je kunnen helpen!

Wat is een dysthyme stoornis precies?

Wanneer je depressieve gevoelens chronisch worden, spreken we van een dysthyme stoornis. Hiervoor moeten de klachten wel minstens twee jaar aanwezig zijn. Bij een dysthyme stoornis zijn de verschijnselen minder intens en worden sombere periodes afgewisseld door korte periodes waarin je je beter voelt. Toch moet een dysthyme stoornis niet onderschat worden, het is een stoornis die zwaar is om mee te leven, voornamelijk omdat de klachten zo lang aanhouden. Een dysthyme stoornis heeft een grote impact op je leven.

Symptomen dysthyme stoornis

Voel jij je al lange tijd neerslachtig en vraag jij je af of je misschien met een dysthyme stoornis te maken hebt? Let dan op volgende klachten: verminderde eetlust, slechter slapen, gewichtstoename of -afname, angsten, verminderde belangstelling, vermoeidheid, schuldgevoelens, gedachten over dood, minder concentratie. Heb je deze symptomen al langere tijd? Dan is het belangrijk dat je tijdig hulp inschakelt!

In onze online cursus Van burn-out naar Balans leer je hoe je weer gezond en gelukkig kunt zijn, en hoe je jouw burn-out de baas wordt. Je komt weer in balans op al je holistische niveaus en leert jezelf nog beter kennen, zodat je jezelf weer accepteert en liefhebt zoals je werkelijk bent.

Wat is de oorzaak van een dysthyme stoornis?

Een dysthyme stoornis ontstaat meestal door een combinatie van factoren. Dat kunnen biologische, sociale, psychische en spirituele factoren zijn. Het kan ontstaan door erfelijkheid of door bijwerking van medicijnen. Daarnaast zullen ook je levenservaringen een grote rol spelen, voornamelijk als je heel gevoelig bent. Al deze verschillende oorzaken van dysthymie kunnen achterhaald worden door een holistisch therapeut. Hij of zij kan je hulp bieden.

Dysthyme stoornis: wat kan je zelf doen?

Dysthyme stoornis

Bij een aanhoudende depressie is het altijd raadzaam om de juiste hulp te zoeken. Een psycholoog en/of psychiater zal je al heel wat vooruit kunnen helpen. Ook een holistisch therapeut zal je veel hulp kunnen bieden.

Naast deze hulp is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. We geven je enkele tips!

Verzorg je lichaam

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je goed voor je lichaam zorgt, zal jij je ook psychisch beter voelen. Je depressie zal natuurlijk niet zomaar verdwijnen, maar het zal er wel een positieve invloed op hebben. Zorg dus voor vitaminerijk voedsel, drink voldoende water en doe ook tijdig aan beweging.

Omring jezelf met positiviteit

Als je met een depressie zit, dan wil je liever niets doen en niemand zien, maar dat zorgt er alleen maar voor dat jij je nog slechter voelt. Probeer toch om zoveel mogelijk af te spreken met positieve mensen. Durf ook over je gevoelens praten, dat lucht op. Mensen die depressief zijn hebben vaak het gevoel dat niemand hen begrijpt, maar door met andere mensen te praten zal dat gevoel misschien verminderen. Heel wat mensen hebben namelijk al moeilijkheden in hun leven gehad en hebben hiermee moeten leren omgaan. Als deze mensen hun ervaringen delen, dan krijg je misschien hoop en nieuwe inzichten.

Zelf mensen helpen met een dysthyme stoornis? Volg de opleiding tot Holistisch Therapeut!

Wil jij ook graag leren hoe je mensen met bijvoorbeeld dysthyme stoornis, trauma, depressie of burn-out kunt begeleiden om weer gezond en gelukkig te worden? Kies dan voor de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. In deze opleiding leer je energetische behandelingen geven vanuit een holistische benadering, om diepgaande klachten bij de oorzaak aan te kunnen pakken. Voorproefje? Kom eens langs op een proefles!

Aanmelden proefles

Dysthyme stoornis