Home / Hoogsensitief test

Hoogsensitief test

Als je wilt weten of je echt hoogsensitief bent, kunt je een test doen om te kijken of je gevoel erover juist is. Op internet vind je heel veel verschillende hoogsensitief testen.

Vragen in een hoogsensitief test

Je kunt in een hoogsensitief test vragen verwachten als:

zeggen mensen vaak dat je gevoelig bent
heb je snel last van prikkels
raak je gespannen als een situatie ineens verandert
ben je vaker op jezelf gericht
maak je je vaak zorgen
vind je de mening van anderen belangrijk
heb je behoefte aan rust
ben je gevoelig voor stemmingen en sferen
vind je het fijn om je af en toe terug te trekken
wil je graag diepgang in je contacten
hou je meer dan gemiddeld van de natuur
ben je creatief
voel je snel aan hoe de sfeer ergens is

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Als je hoogsensitief bent, ben je hooggevoelig, ben je hypersensitief. Je reageert op bepaalde signalen sterker reageert dan dat anderen dat doen, je bent sneller geraakt bepaalde emotionele situaties. Ook merk je dat je snel moe bent doordat je te veel aan je hoofd hebt, ofwel overprikkeld bent geraakt.

Waarom een hoogsensitief test doen?

In een hoogsensitief test worden zulke vragen gebruikt om te testen of je hoogsensitief bent. Een hoogsensitief test is belangrijk om te doen als je denkt dat je hoogsensitief bent, want je kunt jezelf ermee helpen.

Hoogsensitief test

Het is belangrijk dat je hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit wordt vastgesteld door middel van een hoogsensitief test. Felle lichten, harde geluiden, spanningen in de lucht: bij hooggevoelige mensen komen dit soort prikkels sterker binnen dan bij anderen. Zo’n 20% van de mensen wordt met deze eigenschap geboren.

Voor iemand die niet hooggevoelig is, kan een hsp overkomen als een aansteller. En dat is niet terecht. De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Hieruit blijkt dat de verwerking van prikkels in de hersenen bij hooggevoelige mensen daadwerkelijk anders verloopt. Ze worden intenser beleefd. En dat is iets dat steeds meer huisartsen, psychiaters en psychologen gaan inzien.

Ik heb een hoogsensitief test gedaan… en nu?

Een van de betere hoogsensitief testen is ontwikkeld door Elaine Aron, de grondlegger van HSP, of hoogsensitiviteit. Als je de hoogsensitief test van Elaine Aron doet, weet je zeker dat uitslag van de hoogsensitief test betrouwbaar is. De eigenschappen van een HSP zijn goud waard!

Als je meer wilt doen met je hooggevoeligheid, dan is een opleiding of cursus bij ZoMa Opleidingen aan te raden. Je leert hier hoe je om kunt gaan met je hooggevoeligheid, hoe je deze unieke eigenschappen kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling en voor je therapeutische vaardigheden. Kom gerust eens langs op één van onze infobijeenkomsten en laat je informeren!