Home / Life coach

Life coach

Een life coach: een meerwaarde in je leven! Je hebt vast weleens van een life coach gehoord, maar misschien heb je er totaal geen idee van wat een life coach precies doet en waarom zo’n coach een meerwaarde in je leven kan zijn. Als dat het geval is, dan is het zeker de moeite waard om er meer over te weten te komen, want een life coach kan je heel wat bieden!

Met een life coach weer levenslust

Een life coach gaat natuurlijk niet zomaar in één, twee, drie je gesteldheid veranderen, maar zijn taak is om jou te motiveren en door zijn ervaring kan hij dat als geen ander. Sommige mensen hebben weinig zelfdiscipline en kunnen wel iemand gebruiken die hen een duwtje in de rug geeft. In dat geval is een life coach de ideale persoon! Weet je niet waar naartoe met je leven en heb je het gevoel dat je leven richting mist? Dan kan het zijn dat je je neerslachtig begint te voelen. Als je dit lang laat voortduren, dan kan dit zelfs leiden tot een depressie. Een life coach kan je dan je eigen kracht en optimisme doen herontdekken, waardoor je opnieuw zin krijgt in het leven!

Een life coach brengt je dromen binnen handbereik

We hebben allemaal zo onze eigen dromen en verlangens in het leven. Alleen durven we hier niet altijd naartoe leven. We maken onszelf wijs dat onze dromen onhaalbaar zijn, waardoor we genoegen nemen met minder. Als je dat doet, zal je nooit echt gelukkig zijn, want je negeert je hartwensen. Je negeert daarmee ook je levensdoel en de dingen die je gelukkig maken. Je dromen waarmaken kan erg vermoeiend zijn, maar onthoud dat dingen die moeilijk zijn meestal wel die moeite waard zijn.

Life coach

Een life coach zal je niet alleen levenslust geven, maar je ook helpen met het verwezenlijken van je dromen. Hij bekijkt samen met jou hoe je je droom haalbaar kunt maken en welke stappen je daar het beste voor kunt nemen.

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Een life coach laat je zelf het werk doen

Het goede aan een life coach is dat hij niet voor jou zal beslissen, maar jou in principe bijna al het werk laat doen. De bedoeling is dat hij je aanmoedigt om de wijsheid en de moed in jezelf te vinden. Als je nog niet goed weet wat je écht wilt doen met je leven, dan zal een life coach je helpen de antwoorden te vinden die je zoekt.

Wees kieskeurig als je op zoek gaat naar een lifecoach

Op zoek naar een life coach? Pluk er dan niet zomaar eentje uit de advertenties! Het is belangrijk dat je kieskeurig bent in je zoektocht. Sommige mensen durven misbruik maken van de titel en noemen zichzelf zomaar life coach, terwijl ze helemaal geen ervaring hebben op dat vlak. Zoek op voorhand dus voldoende informatie op, voordat je beslist om een life coach in te huren. Zoek het liefst ook iemand waar jij je goed bij voelt, regel desnoods een kennismakingsgesprek. Alleen als jij je goed voelt bij de persoon, zal het tot de gewenste resultaten leiden!

Zelf life coach worden?

Je kan bij ZoMa Opleidingen een Holistisch therapeut worden. Dat is bovenop dat je life coach wordt nog een verrijking op Holistisch vlak, namelijk dat je de mens als heel en compleet ziet. Je neemt hierbij alle niveaus mee: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Ontdek hier meer over bij een infobijeenkomst

Life coach