Spiritueel leven, hoe doe je dat? Wanneer je spiritueel leeft zal je leven behoorlijk veranderen. Je zal anders kijken naar de wereld, naar alles om je heen en je zal je nooit meer alleen voelen. Het heeft dus heel wat voordelen om spiritueler te leven, maar hoe breng je nu meer spiritualiteit in je leven?

Spiritueel leven

Om te beginnen met meer spiritueel te leven, kun je een aantal eenvoudige stappen zetten. Hiermee ontwikkel je je bewustwording en leer je meer in het moment te leven. Door in het nu te leven, waardeer je alles om je heen veel meer en ben meer opmerkzaam. Hieronder geven we een aantal van die stappen als tips.

Spiritueel

Spiritueel leven met dankbaarheid

Als je spiritueler wilt worden, dan is het belangrijk om dankbaar te leren zijn. Dankbaarheid verhoogt je frequentie en zorgt ervoor dat je meer in verbinding staat met het goddelijke. Deze verbinding helpt je om je spiritueel meer te ontwikkelen. Het volstaat om vaker stil te staan bij de mooie dingen van het leven. Neem niet alles vanzelfsprekend maar erken hoeveel geluk je hebt met alle positieve dingen die nu in je leven zijn.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Leef spiritueel door meer tijd te nemen voor rust

Ook rust is belangrijk als je spiritueler wilt leven, want rust zorgt ervoor dat je negatieve gedachten van je kunt afzetten. Negatieve gedachten houden je tegen om spiritueel te groeien en daarom is het belangrijk dat je je negatieve gedachtegang van tijd tot tijd doorbreekt. Neem tijd voor jezelf, trek je terug in de natuur of mediteer. Wat je doet maakt niet zoveel uit, zolang je maar momenten vrijmaakt waarop je écht tot rust kunt komen.

Leg je focus op spiritualiteit

Spiritueel

Meer spiritualiteit in je leven? Dat bereik je door je meer bezig te houden met spirituele dingen. Op die manier leer je jezelf meer openstellen voor spiritualiteit. Je kunt dit doen door af en toe een boek te lezen of een inspirerend verhaal, maar ook door een gesprek aan te gaan met iemand die erg spiritueel is. Als je op zoek bent naar antwoorden op grote levensvragen, zoals ‘wat is mijn doel hier op aarde?’, dan begeef je je op spiritueel vlak. Ook kun je een spiritueel therapeut inschakelen.

Liefdevol omgaan in een spiritueel leven

Een spiritueel leven, dat wil zeggen liefdevol omgaan met jezelf én anderen. Als je anderen slecht behandelt dan sta je ver van een spiritueel leven af, want een belangrijk onderdeel van spiritualiteit is de onvoorwaardelijke liefde voor alles om je heen. Wil je dus spiritueler leven? Dan is het belangrijk om mensen beter te leren begrijpen. Mensen doen soms nare dingen, maar we kunnen enkel het gedrag van mensen zien en niet wat de oorzaak van dat gedrag is. Probeer dus zo weinig mogelijk te veroordelen en zoveel mogelijk begrip te tonen voor anderen. Probeer ook de verschillen tussen mensen te waarderen.

Leef in het nu

Spirituele mensen leven vaker in het nu. Dat komt doordat ze weten hoe belangrijk het is om van de dingen te genieten dat ze nu hebben. Het heeft geen zin om in het verleden vast te zitten of om te smachten naar de toekomst, want als je dat te veel doet dan verlies je al het moois dat dit moment je geeft. Geniet wat vaker van het leven, van de kleine dingen, van het nu en je zal zien dat je anders naar de dingen zult kijken. Je zult het leven op een dieper niveau beleven en alerter zijn voor alles wat er gebeurt, zowel rondom je als binnen in je.

Spiritueel

Volg een cursus of opleiding om je spiritueel te ontwikkelen

Om spiritueler te worden, kan het helpen om een cursus te volgen. Bij ZoMa Opleidingen kan je bijvoorbeeld een cursus Reiki of opleiding tot Holistisch Therapeut volgen. Beide zijn gericht op het helen en helpen van anderen. Door een cursus of opleiding te volgen zal jij niet enkel jezelf spiritueel beter kunnen ontwikkelen, maar ook anderen kunnen helpen in hun spirituele ontwikkeling.