Home / Reiki therapeut

Reiki therapeut

Bij Reiki therapie of therapeut denk je misschien meteen dat er aan een serieuze geestelijke of lichamelijk conditie gaat worden gewerkt. Dat kan, maar dit hoeft niet perse het geval te zijn. Een Reiki therapeut kan je met Reiki therapie ook heerlijk laten ontspannen of je ondersteunen bij het meer vanuit je hart leven. Wel is het zo dat als je Reiki therapie gaat doen, energie loskomt die tot voordien vast heeft gezeten. Dat kan betekenen dat er oud zeer of bijvoorbeeld vermoeidheid naar boven komt. Reiki therapie zal dus altijd een effect hebben, daar zitten geen voorwaarden aan verbonden.

Wat is Reiki therapie?

Reiki therapie is een therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van de universele levensenergie. Deze vorm van energie bevindt zich zowel in jou als buiten jou. Sterker nog, deze energie bevindt zich in alles en iedereen. Het is de adem van het leven die alles levendig maakt. Met behulp van de universele levensenergie her-activeert een Reiki therapeut ons eigen zelfhelende vermogen. We spreken van her-activatie omdat iedereen, jij ook, bent geboren met dit zelfhelende vermogen. Alleen door ervaringen en gebeurtenissen die je hebt meegemaakt in je leven, kan deze bron van natuurlijke levenskracht gedeactiveerd zijn geraakt. Dit kan allerlei fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele klachten verklaren.

In deze video legt Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen uit wat Reiki is, wat de kracht van Reiki is en hoe je dit kan gebruiken voor jezelf en anderen. Ook legt ze in deze video uit wat Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3 (Reiki Master) is. Ze legt uit hoe een Reiki cursus gaat en wat je leert.

Wat doet een Reiki therapeut?

De universele levensenergie komt binnen via je zevende chakra, je kruinchakra. Om je zelfhelende vermogen te activeren zet een Reiki therapeut dit kanaal weer verder open door middel van hand oplegging. Door de handen te laten zweven net boven je kruinchakra of door de handen op de kroon van je hoofd te leggen, zet de Reiki therapeut dit kanaal weer verder open. Daarnaast gaat een Reiki therapeut opzoek naar blokkades in je energielichaam, ofwel in de chakra’s en de meridianen.

Een Reiki therapeut gaat holistisch te werk

Reiki therapie gaat uit van de holistische visie dat alles met elkaar verbonden is. Als jij een blokkade hebt die zich manifesteert als fysieke klacht, zal de Reiki therapeut ook de andere niveaus erbij betrekken. Dus hoe spelen je gedachten, emoties, je energiehuishouding en je zielsmissie een rol in relatie tot de fysieke klacht?

Gedachten, emoties, je zielsmissie en je fysieke klachten zijn in de basis allemaal energie. Dus hoewel je misschien voor een fysieke klacht komt, zal de Reiki therapeut gaan werken in je energie lichaam. Vaak is een fysieke klacht namelijk een ophoping van energie:

Reiki therapie

Belemmerende gedachten en overtuigingen, onverwerkte gevoelens en emoties, het niet leven van je zielsmissie.

Door deze ophoping te traceren op energetisch niveau en te deblokkeren met een Reiki behandeling, zal de fysieke pijn en wat daaronder vastzat ook loskomen. Dit kan in de vorm van vermoeidheid, verdriet, woede, etc.

De magnetische werking van Reiki therapie

Je kan je dit traceren voorstellen als de werking van een magneet waarbij de handen van de Reiki therapeut de magneet representeren. Door met focus en intentie de handen over het energie- en het fysieke lichaam te strijken, worden de handen van de Reiki therapeut naar de blokkade toe getrokken. Ook trekken de magnetiserende handen van de Reiki therapeut alle andere energieën aan die het energielichaam verstoren.

Het resultaat van een Reiki therapeut is balans

Na zuivering van het energielichaam brengt de Reiki therapeut nieuwe helende energie over aan jouw energielichaam. Zo wordt het zelfhelende vermogen geactiveerd. Doordat de blokkades zijn opgeheven en alles wat het energielichaam uit balans bracht, is weggenomen; kan de energie weer vrijelijk stromen.

Wanneer komt Reiki therapie van pas?

Reiki therapie is eigenlijk altijd voordelig. Je hoeft niet per sé een lichamelijke of geestelijke klacht te hebben om de stap naar Reiki te maken.

Reiki therapie

Wel kan het in deze gevallen zeer nuttig zijn om dus met Reiki te beginnen. Dit is dan ook vaak een reden waarom mensen met Reiki therapie in contact komen. Wellicht is de vraag ‘waar helpt Reiki therapie je bij?’ passender.

We hebben het voor je op een rijtje gezet. Reiki therapie kan helpen bij:

1. Vermoeidheid

Vermoeidheid wordt vaak veroorzaakt door een disbalans tussen wat je voor anderen doet en wat je voor jezelf doet. Reiki therapie helpt je daarom om je bewust te worden van je eigen energie huishouding en deze weer op peil te krijgen en te houden.

2. Meer vertrouwen opbouwen in je intuïtie

Reiki therapie brengt je weer in contact met je lichaamsbewustzijn en je emoties. Intuïtie communiceert met ons via deze twee kanalen. Door Reiki therapie ga je de wonderen wereld van jouw gevoelslichaam weer ontdekken waardoor je er vertrouwd mee raakt. Hierdoor wordt het ook makkelijker om meer op je intuïtie te gaan vertrouwen.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online training Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande training leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Een aanrader!

3. Het vergroten van je zelfbewustzijn

Omdat Reiki therapie blokkades opheft, vergroot je je zelfbewustzijn. Deze blokkades herbergen namelijk vaak informatie over wie jij is essentie bent waar voorheen geen ruimte voor was. Door het loskomen van deze blokkades ga je ontdekken wat dat is, waarom dat was en welke les(sen) je daaruit kan trekken.

4. Het verwerken van oude pijnen en het loslaten van overtuigingen

Zelfliefde is een belangrijk element waar Reiki therapie je toe inspireert en stimuleert. Dit heelt namelijk oude pijnen en stelt je in staat om oude overtuigingen los te laten.

5. Thuiskomen bij jezelf en leven vanuit je hart

Reiki therapie nodigt je uit om naar binnen te keren. Wie jij in essentie bent, bevindt zich namelijk in jouw lichaam, niet er buiten. Jouw thuis bevindt zich daarom in jouw lichaam en dus bij jezelf. Reiki therapie helpt je dus om minder gefocust te zijn op de buitenwereld en wat die van je verwacht. In plaats daarvan nodigt het je uit om te gaan onderzoeken wat er binnenin jou, in jouw hart leeft. Zodat je ook vanuit je hart kan leven in plaats van naar de grillen van de buitenwereld.

In deze meditatie neemt Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen je mee in een reeks oefeningen om weer volledig je batterij op te laden, spanningen los te laten en weer volledig bij jezelf te komen. Hoofd leeg, rust in je lijf en in verbinding met jezelf, je hart. Doe je mee?

Waar vindt je een Reiki therapeut?

De meest logische reactie is vandaag de dag: op het internet. Wat helemaal waar is, maar een Reiki therapeut staat niet altijd aangegeven als ‘Reiki therapeut’. Sommigen van hen kun je vinden onder een andere titel, zoals:

Hier bewustzijn op hebben, helpt je om gerichter te zoeken via Google of een andere zoekmachine. En vergroot je kans om de voor jou geschikte Reiki therapeut te traceren.

Voor wie is Reiki therapie?

Reiki therapie is dus eigenlijk voor iedereen. Of je nu hooggevoelig, chronisch ziek of opzoek bent naar wie je nu werkelijk bent; Reiki therapie biedt uitkomst. En iedereen kan ook Reiki toepassen, zeer waarschijnlijk doe je het al. Bijvoorbeeld wanneer je je handen op een bepaalde plek van je lichaam plaatst en hier met je aandacht en intentie naartoe gaat. Denk maar aan het moment wanneer je in je vinger snijdt. Je instinctieve reactie is om een andere vinger op het wondje te leggen. Naast dat je het bloeden probeert te stelpen, breng je onbewust ook verzachting en dus heling naar het wondje. Wat ook nog kan helpen is om bewust naar deze plek toe te ademen. Hierdoor kan je nog meer aanwezig zijn bij het toepassen van en vergoot je het effect van Reiki op die plek.

Hoe wordt je een Reiki therapeut?

Natuurlijk heeft Reiki veel meer diepgang dan slechts je vinger of handen op een bepaalde plek leggen. Maar door simpelweg handoplegging kan je een testrit maken met de Reiki automobiel.

Misschien denk je nadat je de positieve effecten van Reiki therapie zelf hebt ervaren of na het lezen van dit artikel: ‘ik wil me hier meer in verdiepen en/of dit ook aan andere mensen kunnen geven.’ Dat kan!

Reiki therapeut

Net zoals dat iedereen Reiki kan toepassen, kan ook iedereen Reiki therapeut worden. Hiervoor bieden we bij ZoMa Opleidingen de cursussen Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3 aan. Ook kan je de opleiding tot Holistisch Therapeut doen waarin de Reiki cursussen aan bod komen.