Natuurgeneeskunde als oplossing voor verschillende kwaaltjes. De natuur heeft een bijzondere kracht. Veel bomen, planten en bloemen hebben een helende werking op de gezondheid van de mens. Heb je last van een aantal kwaaltjes? Dan kan natuurgeneeskunde je helpen om deze op te lossen. Voor elke klacht is er wel een ander natuurlijk middel die je hiermee kan helpen.

Natuurgeneeskunde en depressie

Ben jij de laatste tijd nogal neerslachtig en heb je geen zin meer om iets te doen? Dan kan je misschien te kampen hebben met een depressie. In dat geval is het raadzaam de hulp van een psycholoog in te schakelen, maar daarbovenop kan ook de kracht van de natuur je helpen. Natuurgeneeskundigen raden je aan om goed op je voeding te letten wanneer je je depressief voelt. Kies voor voeding dat rijks is aan tyrosine en tryptofaan. Tyrosine kan je vinden in zaden, zuurkool, zuivel, granen, noten, vis en rundvlees. Tryptofaan kan je vinden in bananen, dadels, kwark, eieren, zilvervliesrijst, linzen, sesamzaad, noten en granen. Tryptofaan werkt het best in combinatie met zoetigheid, drink dus ook regelmatig een glas warme melk met honing. Ook de vitamines B dragen bij aan een betere gemoedstoestand.

Wil je ook ontdekken dat voeding meer is dan alleen eten en drinken? En wist je dat je ook je verlangens, wensen en behoeftes kunt voeden? Hoe je dat doet, leer je in de online cursus Holistisch Voeden. Door jezelf op al je niveaus te voeden, kom je weer helemaal terug in balans, bij je ware zelf.

Een geneeskundig kruid dat je zou kunnen helpen is saffraan, probeer dit zoveel mogelijk aan je voeding toe te voegen. Daarnaast is het belangrijk om af en toe rust te nemen, probeer buiten te komen en wat zonlicht mee te pikken, ook al staat je hoofd er niet naar. Vitamine D zorgt er namelijk ook voor dat jij je beter voelt.

Natuurgeneeskunde en hart- en vaatproblemen

Je hart is de belangrijkste spier in je lichaam en daar moet je zorg voor dragen. Heb je last van een hoge bloeddruk? Dan is rust natuurlijk erg belangrijk, maar ook de voedingstoffen die je tot je toeneemt zijn van groot belang. Knoflook werkt bloeddrukverlagend en verdunt bovendien je bloed, waardoor de bloeddoorstroom weer beter verloopt. Het leonurus cardiaca kruid helpt je als je last hebt van hartritmestoornissen en ginkgo biloba is goed voor je bloedvaten.

Ook een te hoge cholesterol kan voor hartproblemen zorgen. Rode rijst kan je cholesterol op een natuurlijke manier verlagen. Let op, want hoewel natuurlijke middelen een significant effect hebben op je lichaam, is het nog altijd nodig om bij serieuze hartproblemen tijdig een dokter te raadplegen!

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde bij vermoeidheid

Dagelijks krijg je te maken met heel wat stress. Soms neem je wat meer hooi op je vork, dan je eigenlijk aankunt. Na een tijd kan je lichaam daardoor vermoeid worden. Om vermoeidheid tegen te gaan en te overwinnen is het belangrijk dat je je lichaam op tijd voorziet van energie en dat doe je met de hulp van de natuur. Af en toe je lichaam rust geven is natuurlijk essentieel. Mediteer of trek je terug in de natuur en neem wat tijd voor jezelf om weer op adem te komen. Naast rust is ook je voeding belangrijk.

Natuurgeneeskunde

Gemberthee helpt je niet enkel met het geven van energie, maar verwijdert tevens gifstoffen uit je lichaam. Ook ginseng kan wonderen doen. Ginseng heeft namelijk een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen, wanneer je dit regelmatig tot je toeneemt, zal je je niet langer vermoeid meer voelen en zal je weer nieuwe energie hebben om de dag mee te beginnen.

Natuurgeneeskunde en slaapproblemen

Omdat slaapproblemen vaak gerelateerd zijn aan stressproblemen of depressie, komen ook deze problemen vaak voor. Als je last hebt om in slaap te vallen, dan kan je beter kiezen voor een natuurlijke oplossing in plaats van zware slaapmedicatie, die medicatie heeft na enige tijd een nadelig effect op je gezondheid. Probeer je slaap te verbeteren met lavendel. Lavendel heeft een kalmerende werking. Een lekker warm bad met lavendelolie of wat druppels op je hoofdkussen kunnen wonderen doen. Ook valeriaan kan helpen, dit medische kruid wordt niet voor niets al eeuwenlang gebruikt om beter te kunnen slapen. Helpt dit nog niet voldoende, dan kan magnesium een oplossing bieden. Je vindt dit in groene bladgroenten, amandelnootjes en pompoenzaden.

Holistische therapie als natuurgeneeskunde

Net zoals bij natuurgeneeskunde, wordt de mens bij holistische therapie op een holistische manier benaderd. Dat wil zeggen dat er grondig ingegaan wordt op de werkelijke oorzaken van klachten, op zowel spiritueel, lichamelijk, mentaal, emotioneel als energetisch gebied. Daarom kan ook een holistisch therapeut je hulp bieden bij klachten. Wil je ook graag mensen met een diepgaande hulpvraag begeleiden? Volg dan de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen!