Home / Vermoeidheid

Vermoeidheid

Ben je de laatste tijd steeds vermoeid? Dan is dat het teken dat je energiepijl sterk gedaald is. Vermoeidheid kan erg lastig zijn. Het kan je ervan weerhouden om je alledaagse taken tot een goed einde te brengen en vaak heb je ook helemaal geen energie meer voor je sociaal leven. Pak daarom je vermoeidheid tijdig aan. We geven je enkele tips!

Vermoeidheid? Zo pak je dat aan!

Als je je steeds moe voelt, dan is het moeilijk om nog positief te blijven. Het dalen van je energie zal namelijk een negatieve invloed hebben op je humeur. Na een tijdje voel je je neerslachtig, wat zal leiden tot nog meer vermoeidheid. Het is een vicieuze cirkel waar je moeilijk uitkomt. Probeer dus piekergedachten zoveel mogelijk achterwege te laten. Het zijn deze gedachten die je energie opslorpen. Vermijd ook contact met mensen die je continu leegzuigen. Dat zijn mensen die steeds aandacht en hulp vragen. Het is mooi dat je anderen wilt helpen, maar wanneer je vermoeid bent dan moet je jezelf op de eerste plaats zetten. Alleen zo kan je je energiepeil weer omhoog krijgen, waardoor je anderen beter zal kunnen helpen. Ben je HSP? Let hier dan extra op.

Probeer elke dag iets te doen dat je gelukkig maakt. Al is het maar enkele minuten lezen in je favoriete boek of een wandeling in het park. Deze activiteiten zorgen voor meer positiviteit in je leven, waardoor je energie zal krijgen.

Vermoeidheid

Leer naar je lichaam luisteren bij vermoeidheid

Vermoeidheid komt vaak tot stand, omdat we niet willen of kunnen luisteren naar ons lichaam. We blijven steeds maar voortgaan, zonder er eens bij stil te staan of ons lichaam dit wel aankan. Leg jezelf niet te veel druk op en durf tijdig nee zeggen wanneer iemand je iets vraagt. Leer de signalen van je lichaam herkennen en leer ernaar te luisteren. Neem voldoende momenten van rust en verzorg je lichaam voldoende. Eet gezond, beweeg meer en slaap wanneer je je moe voelt. Anders loop je kans om door overprikkeling een depressie of burn-out te krijgen of om overspannen te raken. En dan ben je verder van huis.

Wil je meer rust in je hoofd en leren hoe je dit in je drukke dagelijkse leven voor elkaar kunt krijgen? Meditatie helpt om meer rust in je hoofd te krijgen. Ervaar het zelf met deze meditatie.

Reiki en vermoeidheid

Ben je vermoeid? Dan kan reiki je hiermee helpen. Vermoeidheid is vaak een teken van geblokkeerde energie in je chakra’s en meridianen. Het is dan belangrijk dat deze energie opnieuw voldoende stroomt. Wanneer energie geblokkeerd is dan kunnen er allerlei lichamelijke en psychische klachten ontstaan, waaronder vermoeidheid. Reiki is een vorm van energetische therapie en is hier daarom de ideale oplossing voor. Een reiki meester zal je chakra’s losmaken, met de hulp van universele energie. Deze helende energie zal er dan voor zorgen dat je energie weer op een natuurlijke energie zal stromen, waardoor je klachten verdwijnen.

Wil je graag anderen helpen om meer rust in hun hoofd te krijgen?

Heb jij altijd al iets willen doen om anderen te helpen? Dan kan het een goed idee zijn om een Reiki cursus bij ZoMa Opleidingen te volgen. In deze cursus zal je leren hoe jij de energie van het universum kunt gebruiken om anderen te helen. Bovendien zal je ook zelf veel bijleren over spiritualiteit, chakra’s, helende energie, enzovoort. Ervaar of het iets voor je is, op een infobijeenkomst of proefles!