Home / Natuurgeneeskundige

Natuurgeneeskundige

Natuurgeneeskunde, je zal er waarschijnlijk wel al van gehoord hebben. Maar weet jij wat het precies voor jou kan betekenen? En wat doet een natuurgeneeskundige zoal? Waar in ieder geval geen twijfel over bestaat, is dat natuurgeneeskunde een krachtige werking heeft. Het is daarom nuttig om je te verdiepen in de natuurgeneeskunde, vooral als je vaak te kampen hebt met vervelende kwaaltjes. Wanneer ‘gewone’ medicatie hiervoor niet lijkt te helpen, kan een alternatieve geneeswijze en natuurlijk middel het perfecte alternatief zijn.

Waarom kiezen voor een natuur-geneeskundige?

Als je erg ziek bent, dan is het natuurlijk aan te raden om een bezoekje te brengen aan de dokter, maar natuurlijke middelen kunnen hierop een perfecte aanvulling zijn. De kracht van de natuur is namelijk sterker dan wij ons kunnen voorstellen.

Natuurgeneeskundige

De verschillende planten, kruiden en bloesems die we in de natuur vinden kunnen ons prima ondersteunen in ons genezingsproces.

Wat is de visie van natuurgeneeskundigen?

Natuurgeneeskundigen geloven sterk dat lichaam en ziel verbonden zijn. Ze benaderen de mens dus op holistische wijze. Ze zien de oorzaak van ziektes als een geheel en dus niet als losse onderdelen: alles staat met elkaar in verbinding. Wanneer je bij een natuurgeneeskundige komt zul je daarom vaak met meer en andere informatie naar huis gaan dan je had verwacht. Ze onderwerpen je aan een algehele analyse op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Op deze manier herleiden ze wat er aan de hand is en wat de beste manier is om jouw kwaal holistisch aan te pakken.

In de online training Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Hoe is de werking van natuurgeneeskundige middelen?

De natuurgeneeskundige middelen die een natuurgeneeskundige je adviseert, zijn echter geen quick fix, zoals een paracetamol of een ibuprofen etc. Het duurt vaak wat langer voordat je je bewust wordt van de geneeskrachtige werking. Het middel gaat namelijk naar de core van je kwaal. Het heeft tijd nodig om deze te vinden en om te bepalen hoe het zichzelf zal inzetten. En wel op zo’n manier dat jij op den duur verlost wordt van je klacht of dat er in ieder geval verlichting plaatsvindt.

Natuurgeneeskundige

Natuurgeneeskundige middelen bestaan net als jij uit energie

Misschien vind je dit een beetje zweverig, gek of ongeloofwaardig klinken. Maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Natuurgeneeskundige middelen zijn namelijk natuurlijke middelen die in de basis uit energie bestaan. Dit geldt ook voor jou: de mens bestaat in de basis uit atoomdeeltjes = energie. Dat maakt dat de natuur en jij één zijn met elkaar. Hierom reageert jouw lichaam ook op de geneeskrachtige werking van natuurgeneeskundige middelen en kunnen ze je dus helpen helen.

De overeenkomsten tussen natuurgeneeskundige middelen en radiostations

Je kan je dit voorstellen als een radio station. Wanneer jij muziek wilt luisteren zet je je radio aan. Jouw radio zendt dan een bepaalde frequentie uit. Het radio station dat op deze zelfde frequentie vibreert, daar connect je mee en daar ontvang je dan vervolgens de muziek van. Dit duurt vaak ook even, voordat je de juiste radio zender hebt gevonden zonder ruis op de zender en waar ze de muziek draaien waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Zo werkt dat ook tussen jouw kwaal en een natuurgeneeskundig middel: het natuurgeneeskundig middel kijkt waar behoefte aan is en gaat die muziek afspelen.

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat een steeds terugkerende klacht jou verteld? Waar de mens eigenlijk uit bestaat, behalve het lichaam, de mind, emoties en geest? En dan meer dan gezond eten alleen. Hoe voed je je nu echt werkelijk op alle niveaus? Wil je jezelf graag verdiepen hierin, dan is deze Masterclass heel waardevol voor jou.

Natuurgeneeskundige middelen gaan naar de core van je kwaal

En omdat ze naar de core van de kwaal gaan, hebben ze een langduriger resultaat dan een paracetamol of een ibuprofen. Je kunt ibuprofen en paracetamol zien als voorgeprogrammeerde computertjes die gewoon doen wat ze op gedragen is te doen. Ze kijken niet om zich heen, ze gaan blind naar binnen en doen waar ze voor gemaakt zijn: snel verlichting geven. Echter gaan er hierdoor vaak ook goede soldaten ten onder. Anti-biotica is hier een goed voorbeeld van. Daarom is het ook altijd goed om pro-biotica te slikken bij je anti-biotica. Zo behoudt je de balans.

Natuurgeneeskunde is niet hetzelfde als homeopathie

Natuurgeneeskunde wordt vaak verward met homeopathie, maar er is een verschil! Een natuurgeneeskundige richt zich op alle manieren die de mens helpen om op een natuurlijke manier te genezen, homeopathie is daar een onderdeel van. Je kan je dit voorstellen als een voetbalspeler in een voetbal team. Zoals een voetbalspeler een onderdeel is van het team, het elftal, zo is homeopathie een speler in het team van natuurgeneeskunde.

Natuurgeneeskundige behandelingen: de mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren waarop de natuur je kan helpen met het genezingsproces. Dat uit zich in verschillende soorten therapieën.

Bachbloesems

Een van de manieren om de natuur te gebruiken als genezing is door bachbloesems. Bachbloesems zijn bloemen en planten die afgestemd zijn op bepaalde gemoeds-toestanden en emoties.

Natuurgeneeskundige

Deze bloesems helpen bij het ombuigen van negatieve emoties naar positieve emoties. De helende bloesems worden geplukt, zonder ze aan te raken met de vingers. Daarna worden ze in een schaal met water gelegd en in de zon geplaatst. Als laatste stap wordt er wat alcohol aan toegevoegd. De bachbloesems kunnen dan gewoon ingenomen worden. Na enige tijd pakken ze de onderliggende emoties van je problemen aan, waardoor ook bijbehorende klachten zullen verminderen.

Fytotherapie

Naast de helende kracht van bloemen, kan je ook gebruik maken van de geneeskundige kracht van kruiden, fytotherapie genaamd. Ook kruiden kunnen je welzijn sterk beïnvloeden. In deze therapie wordt er gebruikgemaakt van eeuwenoude kennis in combinatie met de nieuwste ontdekkingen. Dat zorgt voor een krachtig resultaat!

Lichaamsgerichte therapie

Natuurgeneeskundige

Lichaamsgerichte therapie werkt in op het hele lichaam met behulp van massage. Hiervoor gebruiken ze essentiële olieën die gemaakt zijn van planten en bloesem extracten en natuurgeneeskundige kruiden.

Een lichaamsgerichte therapeut, zoals een Reiki therapeut, kan je ook helpen met het verbeteren van je ademhaling en houding.

Irisdiagnose

Ook irisdiagnose is een onderdeel van natuurgeneeskunde. Natuurgeneeskundigen gaan er namelijk vanuit dat er veel af te leiden valt uit onze ogen, zoals bepaalde gezondheidsklachten. Bij leverklachten kan het oogwit bijvoorbeeld gelig worden. Irisdiagnose gaat dus niet over het behandelen van klachten, maar wel over het vroegtijdig opsporen van ziektes.

Stel je open voor de natuur en haar natuurgeneeskundige middelen

Een natuurgeneeskundig therapeut is dus een holistische hands-on specialist die je helpt om op natuurlijke wijze van je kwaal af te komen of deze te verlichten. Er zijn natuurgeneeskundigen die bijvoorbeeld ook zelf hun medicijnen samenstellen. Die hebben bijvoorbeeld een tuintje met geneeskrachtige planten etc. en een lab waar ze de krachten van moeder natuur samenbrengen in een geneeskrachtig middel.

Natuurgeneeskundige

Leuk ook om daar naar te vragen als je eens langs gaat bij een natuurgeneeskundige. Misschien kan je een keer meekijken en opent dat ook weer nieuwe deuren voor je!

Holistische therapie en natuurgeneeskunde

Net zoals natuurgeneeskunde, richt holistische therapie zich op het helen van de mens vanuit een holistische visie. Als je zelf graag andere mensen wilt helpen als natuurgeneeskundige, dan kan je bij ZoMa Opleidingen de opleiding tot Holistisch Therapeut volgen.

Met deze opleiding leer je Reiki behandelingen te geven en heel je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Wil je meer weten? Kom dan naar één van de infobijeenkomsten in Westervoort of Moerkapelle!