Home / Engelenorakel

Engelenorakel

Met een engelenorakel kun je de liefdevolle energie van engelen aanroepen. Tevens zijn deze kaarten een tool om de heldervoelendheid naar boven te halen. Mensen die dit talent goed ontwikkeld hebben en dus paranormaal begaafd zijn, gebruiken dan ook vaak de hulp van orakelkaarten om advies te krijgen over hun leven of dat van anderen. Als je zelf graag kaarten legt en met behulp van engelenenergie anderen of jezelf wilt helpen dan is het engelenorakel hiervoor ideaal! Hier vind je een aantal tips waarvoor en hoe je het engelenorakel kunt gebruiken om betrouwbare boodschappen te ontvangen.

Wat is een engelenorakel?

Een engelenorakel is een kaartendek gevuld met prentjes en boodschappen van engelen.

Op elke kaart staat een andere engel met een liefdevolle boodschap. De engelen hopen jou op deze manier, met behulp van je beschermengelen, meer duidelijkheid te geven over je vraagstuk.

Engelenorakel kaarten

Waarmee kan een engelenorakel je helpen?

Engelenorakel kaarten zijn er in verschillende soorten en kunnen je met verschillende kwesties helpen. Waaronder:

1. Het versterken van je contact met de engelen

Elke engelenkaart bezit de energie van de betreffende engel, daar kun je van op aan. Deze kaarten worden namelijk meestal ontworpen door lichtwerkers die zelf al jarenlange ervaring hebben met engelenenergie en deze mooie energie graag met je willen delen. Door regelmatig een kaart te trekken uit je engelenorakel, krijg je affiniteit met de energieën van de verschillende engelen. Je kunt dan op een gegeven moment hun energie herkennen als ze bij je zijn.

2. Het ontvangen van hulp van de engelen

Als je ergens mee zit of voor een moeilijke keuze staat, kun je de engelen ook raadplegen. Formuleer je vraagstuk positief, vermijd dus woorden als niet of geen en beter of slechter etc. Een voorbeeld van een dergelijke vraag is:

‘Welk advies kunnen jullie me geven over de keuze waar ik voor sta?’

Vervolgens kies je een kaart en voel je hoe deze boodschap op jouw situatie van toepassing is. Het is ook altijd handig om pen en papier bij de hand te hebben, want het moment dat je het engelenorakel raadpleegt, zullen de engelen je willen helpen en van alle nodige informatie willen voorzien. Het kan dus zomaar zo zijn dat je nog meer boodschappen ontvangt naast de boodschap op de kaart. Dit wil je zeker opschrijven zodat je jezelf er ten alle tijden weer aan kan herinneren wanneer dat nodig is.

3. Een idee van de toekomst schetsen

De prentjes en eventuele tekst op de kaarten zullen je inspireren en kunnen je advies over de toekomst geven. Je kunt bijvoorbeeld elke ochtend een engelenkaart trekken om te zien wat de dag je zal brengen. Je kunt ook gewoon sporadisch aan de kaarten vragen of er iets belangrijks is dat je moet weten over de nabije of verdere toekomst.

4. Het adviseren van anderen

Om een engelenorakel te kunnen interpreteren is een goed ontwikkelde heldervoelendheid een voorwaarde. Niet iedereen is heldervoelend of heeft deze kwaliteit al goed ontwikkeld. Maar willen wel graag gebruik maken van de wijsheid van een engelenorakel. Als jij jouw heldervoelendheid goed hebt ontwikkeld, kun je deze mensen met behulp van het engelenorakel adviseren. Zeker wanneer iemand vastzit in een bepaald stuk, kan jouw objectieve blik in samenwerking met het engelenorakel dat raam zijn waardoor er weer wat licht naar binnen kan schijnen en de donkere wolk bij de cliënt kan optrekken.

Wil jij graag je heldervoelendheid ontwikkelen? Volg dan de online training Hoogsensitief, je grootste kracht. In deze cursus leer je alles over heldervoelendheid, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

5. Om je sterker in je schoenen te doen staan

Soms voelen we ons zwaar, lusteloos, vermoeid, etc. Engelen bezitten gelukkig de gave om je weer te verlichten met de kwaliteiten van vrede, geluk, balans en zingeving. Dus als je weer een keer in een dergelijke mood bent, raadpleeg dan een engelenorakel en vraag om de upliftende kracht van de engelen.

Waarvoor je ze ook gebruikt, deze handige kaarten zullen sowieso een meerwaarde in je leven zijn!

Hoe kan je een engelenorakel het best gebruiken?

Je kan met een engelenorakel één kaart trekken, maar je kan ook een legging van drie kaarten doen. Voor welke vorm je ook kiest, om het beste resultaat te verkrijgen, zijn er een paar belangrijke dingen om van te voren zorg voor te dragen:

1. Schep een rustige sfeer

Zorg dat je niet gestoord kunt worden en steek een kaarsje aan voor jezelf en de engelen. Wierook nodigt de engelen ook uit evenals kristallen die engelenenergie aantrekken.

2. Zorg ervoor dat je goed gegrond bent

Gronden kan op verschillende manieren. Één manier is om je voeten goed plat op de grond te zetten en voor tenminste zes minuten diep in te ademen en langzaam uit te ademen. Hierbij kun je visualiseren dat er bij iedere uitademing wortels uit je voeten de grond in groeien die je goed stevig op de aarde vastzetten.

In deze podcast meditatie neemt Marjolein Berendsen – founder van ZoMa Opleidingen – je mee om je te gronden als een boom. Samen ga je je spanningen afvoeren, zodat je meer verbonden raakt met je hart. Vanuit je hart kun jij vol vertrouwen de boodschappen van het engelenorakel interpreteren!

3. Verwijder alle zware en negatieve energie uit je aura

Dit kun je doen met een smudgestick van salie door deze om je heen te bewegen met de intentie om alle negatieve energie uit je aura te verwijderen. Wat ook kan, is simpelweg een douche nemen met eenzelfde intentie. Ook dat schoont je aura op.

4. Plaats een gouden ei om je aura heen

Dit beschermingsveld filtert alle negatieve energie uit de omgeving en laat alleen hoog vibrerende en positieve energie door.

5. Spreek een beschermende affirmatie uit

Met deze affirmatie verzoek je om enkel en alleen met de hoogst vibrerende engelen contact te leggen, zodat je jezelf extra beschermt tegen eventuele negatieve energieën.

Kaarten kiezen uit het engelenorakel

Als je deze stappen hebt doorlopen, ben je er klaar voor om kaarten te trekken uit het engelenorakel. Als je een specifieke vraag in je hoofd hebt, dan is het belangrijk dat je je daar op concentreert en je niet laat afleiden. Vervolgens trek je één kaart als je voor een single spread hebt gekozen. Als je voor een drievoudige spread hebt gekozen, kies je één voor één de drie kaarten en je legt ze volgens een patroon of je gevoel. Meestal komt de eerste kaart die je trekt op plek één, de tweede op plek twee en de derde op plek drie. Maar mocht dit anders voelen voor jou, pas dit dan aan. De grootste gids bevindt zich binnenin jou. Jij voelt dus het beste aan hoe de kaarten tot je willen spreken. Een engelenorakel is ook daartoe ontworpen: om je te helpen te leren vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid.

Het engelenorakel interpreteren

Als je de kaart(en) leest, dan is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk nadenkt. Lees de boodschap, maar voel ook wat de boodschap je wil zeggen. Is het antwoord niet duidelijk? Dan kan je in het bijsluitende boekje kijken voor extra informatie over de boodschap van de engel.

Engelorakel

Is het dan ook nog niet helemaal duidelijk? Dan kun je voor de zekerheid nog een kaart kiezen. Na het kaartleggen is het belangrijk dat je weer terug op aarde komt. Dit doe je door jezelf weer even goed te gronden en de engelen te bedanken voor hun hulp.

Het uitkiezen van een engelenorakel

Wil je na het lezen van dit artikel graag een engelenorakel aanschaffen? Het is dan belangrijk dat je een dek kiest waar jij je goed bij voelt, die jou aanspreekt. Als je een orakel uitkiest op gevoel, dan zal je er namelijk meer uit kunnen halen! Neem daarom de tijd voor dit keuze proces. Op YouTube kun je over de meeste engelenorakels ook een video uitleg vinden waarin de kaarten aan je worden laten zien. Ook vertellen ze hoe je ze kan gebruiken. Bekijk er een aantal, zodat je een idee krijgt van de verschillende kaarten dekken. Ook oefen je zo alvast je heldervoelendheid!

Meer weten over engelen?

Tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen leer je de toepassing en het gebruik van engelenkaarten, orakel kaarten, etc. Dit is een mooie methode om je cliënten te ondersteunen, bijvoorbeeld bij het formuleren van de hulpvraag of bij hun energetische healing proces. Bij de proeflessen trekken we ook vaak een kaart uit een engelenorakel of andersoortig inzichtkaart. Kom langs om het te ervaren, je bent van harte welkom!

Aanmelden proefles