Home / Energetische healing

Energetische healing

Op onbewust niveau kunnen we van alles met ons meedragen. Dit zit verwerkt in onze energie waardoor we onbewust dingen aantrekken die we wellicht helemaal niet aan willen trekken. Misschien word je je leven lang al gepest, worden mensen vaak verbaal of fysiek agressief tegen je of trek je partners aan die emotioneel niet beschikbaar zijn etc. Een energetische healing kan dan inzicht bieden.

Een energetische healing heelt de aura

Een energetische healing is een vorm van holistische heling waarbij je chakra’s kunnen worden gedeblokkeerd, maar ook je aura kan worden geheeld. Het aura is een onzichtbaar veld dat om je lichaam heen zit. Dit veld bestaat uit energie, helpt je om je omgeving af te tasten, kan energie aantrekken en beschermt je normaliter voor negatieve invloeden.

Door traumatische ervaringen, shocks en ander leed kunnen er in dit veld zogenoemde ‘lekken’ ontstaan. Lekken worden ook wel gaten in je aura genoemd. Op deze plekken is er dus een opening gekomen in je aura, ofwel er mist een stukje aura. Die ben je kwijtgeraakt. Hierdoor:

Energetisch healer

1. Word je vatbaar voor energieën die niet jouw hoogste goed dienen

Daar waar een lek ontstaat, nestelt zich vaak een overblijfsel – energie – van die traumatische ervaring, shock of ander leed. Dit zorgt ervoor dat je gelijksoortige situaties onbewust blijft aantrekken. Totdat jij dit lek weer dicht.

2. Kun je lichamelijk of psychisch ziek worden

Het ontstaan van een ziekte begint vaak in het aura. Een negatieve energie, die wij als bacterie kennen, hecht zich aan je energieveld vast. Als je je energie niet regelmatig reinigt, heeft deze bacterie de kans om af te zakken naar je fysieke niveau, je lichaam. En dan wordt de bacterie in de fysieke wereld zichtbaar, dat noemen we lichamelijk of psychisch ziek zijn.

3. Kan je energie weglekken waardoor je sneller dan anders moe wordt of je lusteloos voelt

Wat je vaak ziet bij mensen met energielekken, is dat ze dingen doen die eigenlijk op zielsniveau niet bij ze passen. Ze doen ze, omdat ze daarmee goedkeuring krijgen, de rekeningen kunnen betalen, etc. Het zijn dus vaak dingen waar ze wel heel veel energie instoppen, maar zelf geen energie van krijgen. Daardoor lekt er energie weg.

Energetisch healen is holistisch helen

Een lek in je aura haalt je dus uit je balans waardoor je minder goed afgestemd raakt op jouw ware essentie. Door een energetische healing te doen, kun je de deeltjes van jezelf die je kwijt bent geraakt weer terughalen. Dit zorgt ervoor dat je de lekken weer dicht, blokkades opheft en terug in balans komt. Want hoewel de heling op energetisch niveau wordt ingezet, werkt de heling ook door op het fysieke, mentale, emotionele en spirituele niveau. Dat is waarom een energetische healing holistisch is.

Verdiep je energetische heling met zelfreflectie

Een energetische healing gaat daarom ook altijd gepaard met zelfreflectie, ofwel holistisch zelfonderzoek. Na een energetische healing komt er namelijk allemaal energie vrij die tot voorheen geblokkeerd was. Om ervoor te zorgen dat deze energie vrij blijft stromen, ga je hier op reflecteren. Zelfstandig en/of samen met de energetische healer. Wat wil die vrijgekomen energie je vertellen? Wat mag je veranderen of toevoegen in je leven op al die niveaus om ervoor te zorgen dat je niet weer uit balans raakt?

In de online training Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Vormen van energetische healing

Er zijn verschillende vormen van energetische healing:

Hoe gaat een energetische healing in z’n werk?

Hoe een energetische healing precies plaatsvindt, hangt af van de energetische healing die je gaat doen. Zo mag je bij Reiki en magnetiseren vaak op een massagetafel komen liggen, zodat je je volledig kunt ontspannen. De energetische healer gaat dan in plaats van jouw fysieke, jouw energetische lichaam masseren als het ware. Hiervoor gebruikt de energetische therapeut universele levensenergie. Deze energie draagt hij of zij aan jou over via de handen. Dit betekent dat de energetische healer zijn handen boven jouw lichaam laat zweven.

Precies op die afstand waar jouw energetische lichaam zich bevindt. Op deze manier geeft de energetische healer universele levensenergie door aan jouw energetische lichaam. Hierdoor kan de energie weer beter doorstromen op die plekken waar dat nodig is.

Energetische healing

Bij een chakra healing kan dit op dezelfde manier gebeuren, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van kristallen, klankschalen of het zingen van mantra’s. Sjamanisten werken ook met deze tools, maar heb vaak een nog wat uitgebreidere toolkit. Denk hierbij aan een orgaanmassage, zielsreis, sweatlodging, trance reizen en andere ceremonies en rituelen. Met een engelenorakel tuned het medium in op de energie van de engelen en geeft hun helende boodschappen aan je door. Wat alle vormen met elkaar gemeen hebben, is dat de energetische healer het kanaal vormt tussen jou en de universele energie die aan jou wordt doorgegeven. Je krijgt dus niet de energie van de energetische healer, maar die van het universum.

Hoeveel energetische healingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de soort energetische healing, jouw hulpvraag en hoe de energetische healing gaat, kun je één of meerdere sessies nodig hebben. Ook kan het zijn dat je eens in de zoveel tijd voor een bepaald soort energetische healing kiest. Een energetische healing kan namelijk best wat losmaken. Het is dan fijn om de tijd te nemen om dat alles wat er naar boven is gekomen tijdens de sessie te verwerken en integreren alvorens je een volgende sessie plant. Dit voel je zelf aan en kan je ook met de energetische healer afstemmen.

5 Andere voordelen van een energetische healing

Naast dat een energetische healing je weer in balans brengt, zijn er ook nog andere voordelen:

1. Jouw zelfhelend vermogen wordt geheractiveerd

Nadat de energetische healer de universele levensenergie aan jou heeft doorgegeven, gaat jouw systeem hier zelf verder mee aan de slag. Een energetische healing heractiveert zodoende jouw zelfhelend vermogen. Helen doe je dus eigenlijk grotendeels zelf tijdens en na een energetische healing.

2. Thuiskomen bij jezelf

Geblokkeerde energie zorgt ervoor dat we in ons hoofd terecht komen. Een energetische healing haalt je hier weer uit door je in verbinding te brengen met je lichaam, hart en intuïtie. Dit voelt als thuiskomen bij jezelf.

Klinkt thuiskomen bij jezelf jou als muziek in de oren? Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen, schreef er twee boeken over ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’. Een handboek en een werkboek. Je kan dus direct de theorie uit het handboek toepassen in het werkboek. Ook dit brengt energetische healing teweeg!

3. Het geeft je gronding

Doordat we lekken in onze aura hebben zitten, vervliegt onze energie gemakkelijk. Een energetische healing heelt deze lekken in je aura waardoor je je energie voortaan bij je kan houden. Dat maakt dat je je meer gegrond zult voelen waardoor je ook dingen aan de grond kunt krijgen.

4. Brengt ontspanning

Een energetische healing haalt alle verstorende energie uit je aura weg. Niet zo gek dus dat je je na afloop helemaal relaxt voelt!

5. Oplossen van familie karma

Een goed voorbeeld hiervan is een familie opstelling. Hoewel dit een fysieke aangelegenheid is, wordt er op energetisch niveau gewerkt. Karma dragen we namelijk mee in ons aura. Door een familie opstelling te doen, kunnen we dit karma zichtbaar maken en uitspelen. Hierdoor kan er energetische healing plaatsvinden.

Wil jij ook als energetisch healer leren werken en met holistisch zelfonderzoek aan de slag om jezelf en anderen te helen? Dan zijn de Reiki cursussen en de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen echt iets voor jou! Meld je aan voor een info bijeenkomst en kom ZoMa Opleidingen ervaren!

Aanmelden info bijeenkomst