Home / Therapie opleiding

Therapie opleiding

Ben jij iemand die graag anderen wil helpen? En wil je om die reden een therapeut opleiding volgen? Tegenwoordig kun je bij diverse opleidingsinstituten een therapie opleiding volgen. Je kunt dan kiezen uit reguliere therapie en energetische therapie. Wat is het verschil tussen deze therapie vormen? We leggen het graag aan je uit.

Een therapie opleiding doen

Als je last hebt van psychische klachten, wanneer je bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt, kun je een therapeut bezoeken. Een therapeut helpt je om inzichten te krijgen in de situatie waar je je in bevindt. Hij of zij doet dit door middel van gesprekken, maar het kan ook zijn dat je bepaalde oefeningen moet doen of op een creatieve manier met jouw probleemstelling aan de slag gaat.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Dit is geheel afhankelijk van waar jij je prettig bij voelt. Samen met een therapeut kijk je naar je eigen emoties en hoe je in het leven staat. Wat zijn patronen die steeds terugkeren in je leven? Wat zijn de achterliggende emoties?

Opleiding therapie

En hoe kun je ervoor zorgen dat je je weer beter gaat voelen? Een reguliere therapeut baseert zijn therapie op ratio en verstand.

Verschil tussen cursus coaching en therapie opleiding

Wat is het verschil tussen een coach en een therapeut? Een therapeut zal vooral bezocht worden wanneer de psychische klachten dermate ernstig zijn, dat de cliënt niet meer op een normale manier kan functioneren in het dagelijkse leven. De therapeut zal zich vooral bezighouden met de persoonlijke problematiek en zal zich richten op het verleden van de cliënt. Coaching is met name gericht op verbetering van de productiviteit en de persoonlijke effectiviteit. Doelstellingen van de cliënt staan hierbij centraal.

Therapie opleiding in alternatieve vorm

Therapie opleiding

Steeds meer mensen hebben baat bij alternatieve geneeswijzen. Ze worden zich er meer en meer van bewust dat alles bestaat uit energie en dat lichaam, geest en ziel met elkaar in balans moeten zijn om je optimaal te voelen.

Wil je een therapie opleiding volgen die uitgaat van deze basis? Dan is de opleiding tot Holistisch Therapeut misschien iets voor jou. Er zijn verschillende soorten opleidingen als je therapeut wilt worden. Eigenlijk is de naam therapeut een verzamelnaam voor zorgverleners die zich bezig houden met het behandelen van lichamelijke of geestelijke klachten. De naam is dan ook niet beschermd. Iedereen die in dit vak werkzaam is mag zich een therapeut noemen. Alleen de titel psychotherapeut is beschermd, hier moet je dan ook een erkende opleiding voor volgen.

Therapie opleiding doen? Ga naar ZoMa Opleidingen!

Wanneer je een therapie opleiding volgt tot Holistisch of Energetisch therapeut, leer je om blokkades op te heffen in de energiestromen van het lichaam van je cliënt. Mensen kunnen bij je komen met diverse gezondheidsklachten, zowel op emotioneel als op fysiek gebied. Holistische therapie zorgt ervoor dat het zelf genezend vermogen, dat het lichaam van nature heeft, vergroot wordt. Het resultaat is dat mensen weer goed in hun vel komen te zitten, doordat de energie weer volledig in balans is. Je kunt de therapie opleiding tot Holistisch Therapeut volgen bij ZoMa opleidingen. De opleiding is op hbo-niveau, duurt twee jaar en is geaccrediteerd door de KTNO.