Home / Blog / Engelenpoort 12-12-2022

Engelenpoort 12-12-2022

Wanneer een engelenpoort plaatsvindt, komt er meer licht naar de aarde. Licht is energie verpakt als een boodschap. Elke engelenpoort brengt dus altijd een boodschap met zich mee. Om deze boodschap te ontcijferen, kijken we naar de getallen in de datum waarop de engelenpoort plaatsvindt. Het dubbele getal of de dubbele getallen bepalen de thematiek en dus de boodschap van de engelenpoort. Deze engelenpoort is extra speciaal omdat er meerdere energieën meespelen in deze getallencombinatie. Door deze energieën naast elkaar te leggen en ze met elkaar te verbinden, kun je achterhalen wat deze engelenpoort voor jou betekent.

Wat is een engelenpoort?

EngelenpoortWellicht denk je bij een engelenpoort aan een mooie grote witte poort waar engelen rondvliegen. Dat zou heel goed kunnen. Een hele andere interpretatie is ook mogelijk. Een engelenpoort is namelijk een energetische gebeurtenis. Eén waarbij meer licht = energie naar de aarde komt. Energie is altijd vrij om te interpreteren en krijgt pas vorm wanneer wij deze interpreteren. Het beeld dat wordt gevormd bij een engelenpoort kan daarom voor een ieder verschillen en ieder beeld is even waar.

Wanneer verschijnt een engelenpoort?

Een engelenpoort verschijnt wanneer er dubbele getallen in de datum staan, zoals op 12 december: 12-12. Maar ook combinaties als 11-11, 6-6, 5-5 en nog veel andere cijfercombinaties in de datum duiden op een engelenpoort. Het kan ook zo zijn dat een engelenpoort niet direct zichtbaar is in de datum, maar dat deze wel degelijk aanwezig is. Bijvoorbeeld met de datum 31-01-2022: 3+1+2 = 6 en 2+2+2 = 6. Dit is een engelenpoort met de energie van 6-6. 12-12 Is dus niet de enige engelenpoort die plaatsvindt en heeft plaatsgevonden dit jaar. Over een jaar gezien, vinden er meerdere plaats.

Het gebruik van numerologie bij een engelenpoort

Waarom wordt een engelenpoort aangeduid door getallen? Getallen zijn (eveneens) vormen van energie die met name door engelen, spirit guides en helpers gebruikt kunnen worden om met ons te communiceren. Wij kunnen namelijk niet met hen communiceren zoals we dat met elkaar doen. Maar we kunnen wel energetisch met ze communiceren. Getallen zijn hier één mogelijkheid van. Denk hierbij aan:

 • Nummers op kentekenplaten
 • Getallen op de klok
 • Telefoonnummers

En dus ook via de datum. Via deze weg kondigen de engelen aan dat het een speciale dag is; één waarop ze dus meer licht naar de aarde sturen. Licht is namelijk een voedingsbron voor de mens. Dit hebben we nodig om ons bewustzijn verder te ontwikkelen.

Effecten engelenpoort

De hoeveelheid licht die op een engelenpoort-dag naar de aarde komt, kun je zien als een soort cafeïneshot, maar dan de gezonde variant. Enkel zijn de bijeffecten dezelfde. Net als bij cafeïne kom je na een shot van extra licht eerst in een ‘high’ staat. Tegelijkertijd is er voor onze lichaamscellen meer werk aan de winkel (het licht wordt namelijk opgenomen in onze lichaamscellen). Dit betekent dat het lichaam door de toename aan licht wordt gestimuleerd om datgene wat je niet langer meer dient, uit te scheiden. Dit is een intens proces voor het lichaam en daarom merk je vaak dat je op een gegeven moment op deze dag of de dagen rondom een engelenpoort na je ‘high’ in een dipje terecht komt, net als bij cafeïne. Zo kan je last krijgen van moeheid, hoofdpijn, verkoudheid, etc. Dat is allemaal heel normaal. Dit heeft allemaal te maken met de shifts die plaatsvinden op een diepere onbewuste laag in jouw systeem. Wanneer de lichaamscellen de extra toevoer van licht hebben geïntegreerd, verdwijnen deze kwaaltjes weer als sneeuw voor de zon en kom je in een vernieuwde balans.

De energie van engelenportaal 12-12-2022

Deze engelenpoort is extra speciaal omdat er meerdere energieën meespelen in deze getallen combinatie. Om deze energieën te duiden, kijken we naar de getallen in die datum. Het dubbele getal of de dubbele getallen bepalen namelijk de thematiek en dus de boodschap van de engelenpoort.

Engelenpoort 12-12In de engelenpoort van 12-12 komt het getal 12 twee keer naar voren. Daar gaan we dus op intunen. Evenals op de twee andere poorten die deze engelenpoort herbergt. Namelijk: de 6-6 energie: 1+2+1+2 = 6 en 2+2+2 = 6 en ook de 3-3 energie: 1+2 = 3 en 1+2 = 3. De 12-12 is dus een extra speciale engelenpoort die je vanuit verschillende energieën kan aanvliegen.

Intuïtie als tool om de engelenpoort energie te interpreteren

Hiervoor gebruik je je intuïtie. Vaak komt er namelijk, nadat je de boodschap hebt gelezen, intuïtief een idee, beeld, een situatie, een herinnering, etc. bij je naar boven. Vervolgens ga je dit idee, beeld, de situatie, herinnering, etc. observeren en intuïtief voelen waarom dit voor jou naar boven komt. Op basis van een eigen ervaring ga je de boodschap dus interpreteren en zo word je weer een stapje verder geholpen op jouw levenspad.

De 12-12 energie

December is een maand van bezinning. Het 12-12 portaal is daar niet anders in. De 12-12 energie helpt je namelijk om meer duidelijkheid te krijgen over wie je bent en je zielsmissie hier op aarde. Op deze dag kun je daarom de behoefte voelen om naar binnen te keren, een kaartlegging te doen of een reading of familieopstelling of een andere bewustzijnsverruimende activiteit. Dit kan je op de dag zelf doen, maar is geen vereiste. Het moet allemaal maar net passen natuurlijk. Maar neem de inspiratie hiertoe wel serieus en neem de tijd om te kijken hoe en wanneer je hier mee bezig kunt gaan.

De 12-12 inspireert je hoe dan ook in dit proces om je af te stemmen op de energieën van de 1 en de 2. De 1 zal je inspireren om je gedachten positief te houden en dat je geloof houdt in een positieve uitkomst. De twee stimuleert je om vertrouwen te houden in je intuïtie. Dus ook al vind je misschien niet direct waar je naar op zoek bent, houd vertrouwen in je intuïtie, houd je gedachten positief en wees geduldig. Datgene wat voor jou bestemd is, verschijnt vanzelf voor je ogen. Wees op deze dag en de dagen rondom daarom ook scherp. Boodschappen kunnen tot je komen via je intuïtieve vermogens, zoals helderwetendheid. Maar ook via liedjes, iets wat je leest of via een gesprek dat je met iemand hebt.

De 6-6 energie

Met de maand december naderen we tevens het einde van het jaar 2022. De 6-6 energie symboliseert daarom ook afronding en vraagt je om te kijken naar wat je graag wilt afsluiten en loslaten. Wat heb je niet meer nodig? Wat dient jou niet meer? En welke energie wil je aantrekken en belichamen om vrij te blijven van wat je niet meer dient? Door dit voor jezelf helder te krijgen, kan je de nieuwe lichtenergie van dit engelenportaal binnenhalen, zodat er meer licht en liefde door jouw leven kan gaan stromen. Want: hoe beter je weet wat niet bij je past, hoe dichterbij je komt bij wat wél bij jou past. In andere woorden: hoe dichter je tot de kern komt van wie jij werkelijk bent en wat jouw zielsmissie is hier op aarde. Deze twee dingen onthullen zich organisch: stapje voor stapje. Zie dit engelenportaal daarom als een station dat je passeert, wat je weer een stukje dichter bij jouw mooiste leven brengt.

De 3-3 energie

Kijken naar wat je los wilt laten, helder krijgen wat je zielsmissie is, wie je werkelijk bent en je gedachten positief houden, kan best een uitdaging zijn. Gelukkig is daar de 3-3 energie die symbool staat voor vreugde en speelsheid. De 3-3 energie wil je eraan herinneren om het licht en luchtig te houden. Wanneer je op deze ontdekkingsreis gaat, hoef je dus niet per se de hele dag in meditatiehouding te zitten of aan yoga of Reiki te doen. Inzichten over wie je bent en wat je zielsmissie is, kunnen net zo goed tot je komen wanneer je creatief bezig bent, een wandeling aan het maken bent, onder de douche staat, meezingt met een nummer of wanneer een vreugdevolle herinnering tot je komt.

De 3-3 energie nodigt je daarom uit om in connectie met jezelf te zijn op deze dag, te voelen wat het is waar jij behoefte aan hebt en alle verwachtingen en voorspellingen los te laten. Ga gewoon doen wat in je opkomt, zonder te hoeven weten waar het je heen zal leiden of wat het voor je zal doen. Vertrouw op jezelf en je intuïtie. De energie van deze engelenpoort zal dan als vanzelf door jou heen stromen en datgene tot jou laten komen wat voor jou voorbestemd is.

Anderen lazen ook

 • 15.09.2023

  De 5 kenmerken van een Spiritueel Coach

  Lees de blog
 • 14.08.2023

  Paul Vossen: Ik gaf mezelf over aan de flow van het leven

  Lees de blog
 • 09.08.2023

  Interview met Eva Alberda: Ik merkte meer synchroniciteiten in mijn leven

  Lees de blog