Home / Dankbaar

Dankbaar

Dankbaarheid maakt gelukkig! Ben je op zoek naar geluk? Dan kan het helpen om dankbaarder in het leven te staan, want als je dankbaar bent, dan ben je gelukkiger. Alleen is het niet altijd even simpel om met een dankbare houding in het leven te staan. Daarom geven we je enkele tips.

Het belang van dankbaar zijn

Dankbaar in het leven leren staan is erg belangrijk. Door dankbaar te zijn, sta je veel meer stil bij alles wat er rondom je gebeurt. Dat zorgt ervoor dat je meer van de dingen kunt genieten. Daarnaast zorgt dankbaarheid ervoor dat je het mooie in het leven leert zien, waardoor je een positievere houding krijgt. Negatieve gedachten en emoties zorgen voor een lagere vibratie, waardoor je nog meer negativiteit in je leven aantrekt en voor positiviteit telt het omgekeerde.

Door een hogere vibratie trek jij dus meer dingen aan om dankbaar voor te zijn, waardoor het steeds makkelijker wordt om dankbaarheid in je leven toe te passen. Als je je gelukkig wilt voelen en gelukkig wilt zijn, dan is het dus belangrijk om dankbaar te zijn.

Dankbaar

Dankbaar zijn, hoe doe je dat?

Dankbaar zijn klinkt misschien makkelijk, maar dat is het niet. Het vergt heel wat oefening en inspanning, maar het is zeker de moeite waard! Hieronder vind je enkele eenvoudige tips die je op weg kunnen helpen.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Sta vaker stil bij dingen waarvoor jij dankbaar bent

Hoe moeilijk je leven ook is, er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn, je moet dit gewoon leren zien. Daarom is het belangrijk om wat meer stil te staan bij de dingen waarvoor je dankbaar bent, evenals de positieve werking van dankbaarheid. Maak er een routine van! Als onderdeel van je ochtendroutine kan je bijvoorbeeld elke ochtend voor de spiegel staan en drie dingen benoemen waarvoor je dankbaar bent. Het helpt ook om die dingen op te schrijven, zo word je er weer aan herinnerd.

Dankbaar

Ook s ‘avonds kan je een moment van dankbaarheid inlassen. Leg een notitieboekje naast je bed waarop je, voor je slapen gaat, noteert waarvoor je die dag dankbaar was.

Wees ook dankbaar voor de kleine dingen

Als je echt dankbaarder in het leven wilt staan, dan moet je je er bewust van zijn dat dankbaarheid draait om de positieve energie die je uitstraalt en niet zozeer om waar je dankbaar voor bent. Wees dus dankbaar ook voor de kleine, positieve dingen in je leven, de dingen die je normaal gezien als vanzelfsprekend zou beschouwen. Wees dankbaar voor je gezondheid, je gezin, je woning. Sta eens stil bij alles wat je hebt en besef dat niet iedereen dat geluk heeft.

Dankbaar zijn mag je altijd uiten

Hoe meer je oefent om dankbaar te zijn, hoe meer je het gevoel van dankbaarheid leert herkennen. Je wordt je bewuster van alles. Om dit proces van bewustzijn nog te versnellen, kan het helpen om je dankbaarheid niet te onderdrukken. Uit je dankbaarheid zoveel mogelijk en wees je bewust van de gevoelens die je op dat moment hebt.

Dankbaar

In de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen, leer je te leven vanuit je hart. Omdat je in de opleiding werkt aan het leren kennen van jezelf en in het Nu te zijn, leer je ook dankbaar te zijn voor alles in en om je heen. Wil je meer informatie? Kom dan eens naar één van de info bijeenkomsten en ontdek of jij ook holistisch therapeut wilt worden.