Home / Essentiele olie

Essentiele olie

Essentiële oliën zijn bekend om hun geneeskundige krachten, maar wist je dat je essentiële olie ook kunt gebruiken bij je spirituele ontwikkeling? We vertellen je hoe!

Hoe essentiële olie je kan helpen bij je spirituele ontwikkeling

Als je jezelf spiritueel wilt ontwikkelen, dan is het belangrijk dat je chakra’s in balans zijn. Alleen op die manier kan je openstaan voor groei en in verbinding staan met je hogere zelf. Verschillende trauma’s kunnen zorgen voor blokkades in je chakra’s.

Je chakra’s in evenwicht met lavendelolie

Lavendel kan hierbij helpen. Lavendelolie heeft namelijk een positieve uitwerking op al je chakra’s, je aura en je aura kleur.

Daarnaast kan je deze essentiële olie gebruiken om een ruimte te zuiveren van negatieve energieën. Dat is ook belangrijk, want als je je spiritueel aan het ontwikkelen bent, dan kan je in de beginfase soms te maken krijgen met lagere energieën. Hiertegen moet je je dus goed beschermen.

Essentiële olie

Je energie aarden met patchouli

Tijdens je spirituele ontwikkeling zal je steeds meer openstaan voor allerlei spirituele ervaringen. Het kan soms zo intens zijn, dat het vermoeiend wordt, zeker als je niet goed aardt. Tijdens je spirituele groei is het belangrijker dan ooit om voeling te blijven houden met je fysieke lichaam en daar kan patchouli je mee helpen. Patchouli wordt geassocieerd met het wortelchakra en heeft hier een versterkende invloed op. De essentiële olie Patchouli helpt je dus om je voeten op de grond te houden.

Het negatieve loslaten met Niaouli

Tijdens je spirituele groei leer je je angsten en verdriet loslaten. Je staat open om te groeien en leert jezelf en anderen liefhebben. Het proces van loslaten is niet altijd even makkelijk; je zal dus wel wat hulp kunnen gebruiken. Niaouli is een essentiële olie die een kalme sfeer creëert. Het is een harmonische olie die je beschermt tegen negatieve invloeden, maar die je ook helpt met het helen van je traumatische wonden. Daarnaast geeft deze essentiële olie je de kracht om door te gaan. De olie helpt je ook bij gemoedswisselingen en versterkt je zelfvertrouwen, waardoor het makkelijker wordt jezelf lief te hebben.

Bergamotolie helpt je liefhebben

Leren liefhebben is een belangrijk onderdeel van spirituele groei. Dat is niet altijd even makkelijk, zeker niet als je hartchakra geblokkeerd is.

Essentiële olie

Bergamotolie kan je daarmee helpen. Deze essentiële olie laat liefdevolle energie weer stromen en zorgt ervoor dat jij zowel jezelf als anderen weer graag leert zien. Je leert ook openstaan voor het ontvangen van liefde én vreugde.

Je spirituele banden versterken met cederhoutolie

Tijdens je spirituele groei leer je meer openstaan voor spiritualiteit. Hiervoor is het belangrijk dat je negatieve gevoelens zoveel mogelijk achter je laat. Angst en verdriet zullen je groei alleen maar tegenhouden. Cederhoutolie helpt je om deze emoties aan te pakken. Deze essentiële olie verzacht negatieve emoties en versterkt tevens ook je gevoel van eigenwaarde, waardoor je makkelijker kunt loslaten. Cederhoutolie heeft nog een andere belangrijke rol in je spirituele ontwikkeling: het versterkt je spirituele banden en maakt dus het contact met je hogere zelf en het goddelijke makkelijker.

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Toepassing essentiële olie

De toepassing van aromatherapie en essentiële olie is erg breed en voor diverse klachten en doelen in te zetten. Wil je je hierin verdiepen, dan kun je bijvoorbeeld een cursus aromatherapie volgen. Ook als je zelf (vage) klachten hebt, is een bezoek aan een aromatherapeut het proberen waard.

Bij ZoMa Opleidingen wordt tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut ook aandacht besteed aan de positieve werking van essentiële olie. Daarnaast kun je een bij- en nascholing volgen over dit onderwerp. Interesse? Kom langs op één van onze info bijeenkomsten!