Iedereen heeft een eigen aura met aura kleuren. Ieder levend wezen is uniek. Alles heeft een aura, een energieveld dat informatie bevat over je persoonlijkheid, je mentale en fysieke gesteldheid, je emoties, je verleden en je spiritualiteit.

De kleur van je aura wordt bepaald door je energie die je bij je draagt of uitvoert. Het heeft allemaal te maken met wie je bent, wat je doet, hoe je je voelt, hoe je denkt, wat je karakter is en hoe op dat moment je gemoedstoestand is.

Iedereen heeft een hoofdkleur die bij je hoort; als je veel oranje bij je hebt, dan ben je iemand die bijvoorbeeld heel creatief is en graag onder de mensen is. Deze kleur is dan altijd in je aura aanwezig. Dit geldt dan ook voor de andere kleuren; elk geven ze de specifieke eigenschappen aan die bij iemand horen.

Aura kleuren

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Andere kleuren die in je aura voorkomen worden o.a. bepaald door waar je mee bezig bent of hoe je mentale of emotionele toestand op dat moment is. Als je boos bent, dan voert de kleur rood de boventoon. De kleur geel overheerst als je blij en positief bent.

Aura kleuren en hun betekenis

De aura kleuren zijn dezelfde als die in een spectrum, de kleuren van de regenboog. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en zegt iets over iemands eigenschappen en toestand op dat moment. De basiskleuren zeggen het volgende over iets of iemand:

Aura kleuren

Rood

Fysieke energie, vitaliteit, weerstand, geaardheid, spontaniteit, stabiliteit, passie. Staat voor veel energie en de fysieke overlevingsdrang, het materiële bewustzijn, ritme, passie, uithoudingsvermogen, sterke emoties, mannelijkheid en het handhaven van het zelf.

Oranje

Creativiteit, productiviteit, plezier, optimisme, enthousiasme, uiten van emoties. Mensen met veel oranje zijn meestal creatieve mensen. Ze uiten graag hun blijheid, vreugde.

Geel

Vrolijkheid, humor, zonnigheid, persoonlijke kracht, intelligentie, logica, creativiteit. De gele kleuren staan voor een positieve instelling, een zonnig karakter.

Groen

Balans, harmonie, liefde, communicatie, sociaal karakter. De groene kleur staat voor de kleur van het hartchakra, voor evenwicht en harmonie, groei en een goede balans tussen gevoel en verstand.

Blauw

Introvert, liefdevol, rust, verdieping, afstandelijkheid. Blauw staat voor wijsheid, eenzaamheid, waarheid, toewijding, stabiliteit en intuïtie. Lichtblauw kan ook voorkomen, dan spreken we van zachtheid, helderheid en incasseringsvermogen.

Indigo

Kalmte, liefde, eerlijkheid, vriendelijkheid, waarheid, innerlijke vrede, emoties, toewijding. De blauwe kleuren zijn vaak aanwezig bij de rustige mensen, de denkers, de introverte en secure mensen die perfectionistisch, geconcentreerd en gereserveerd zijn.

Violet

Intuïtie, verbeeldingskracht, meditatie, artistieke kwaliteiten. De paarse kleuren staan voor intuïtie, onafhankelijkheid, voor de brug van de fysieke naar de spirituele wereld.

Aura kleuren

Aura kleuren zien

Het energieveld, de aura, is niet met het blote oog zichtbaar. Mensen met een paranormale gave en auralezers kunnen de aura zien en of voelen. Omdat het kan laten zien waar je blokkades zitten, is het voor sommige mensen heel fijn om hun aura te laten lezen en te leren waar de kleuren in de aura voor staan.

Het kan vaak heel verhelderend werken om te weten wat voor aura kleuren je bij je draagt omdat je dan meer inzicht en begrip krijgt voor wie je bent.

Tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut en in de Reiki cursussen krijg je veel kennis en vaardigheden aangereikt over aura’s en aura kleuren.