Home / Gouden driehoek

Gouden driehoek

Wat zijn de voordelen van werken met de gouden driehoek? Als spiritueel persoon heb je misschien al gehoord van de gouden driehoek, maar weet je ook wat deze driehoek voor jou kan betekenen? We vertellen het je!

Wat is de gouden driehoek precies?

Voor degenen die het niet kennen: een gouden driehoek is de combinatie van bergkristal, rozenkwarts en amethist. Deze drie krachtige kristallen zorgen voor de perfecte energiestroom. De energieën van deze edelstenen vullen elkaar perfect aan. Elke edelsteen draagt bij tot het verhogen van je spiritualiteit en tot het helen van je lichaam, daarom wordt de gouden driehoek vaak gebruikt bij edelstenentherapie. Naast de krachtige energie die ze samen produceren, hebben ze ook elk hun eigen krachtige energie.

De zuiverende werking van bergkristal

Bergkristal is een edelsteen die het zelfhelend vermogen versterkt. Hij helpt bij het oplossen van energetische blokkades in je chakra’s. Daarnaast helpt hij ook je intuïtie te versterken, omdat hij inwerkt op je derde oog. Bergkristal zal bovendien de werking van de andere edelstenen versterken.

Met de cursus Holistisch Opvoeden leer je hoe je een holistische visie kunt integreren in je opvoeding. Je leert je jezelf en je kind op alle holistische niveaus kennen en krijgt inzicht en verdieping in jezelf, je opvoeding en je kind. Als jij vol liefde en compassie leeft, dan breng je dat ook over op je kind. Samen in balans!

De liefdevolle energie van rozenkwarts

Wanneer je hartchakra geblokkeerd is, kan rozenkwarts je helpen het chakra opnieuw te openen. Op die manier kan jij jezelf en anderen weer liefhebben.

Rozenkwarts komt ook goed van pas voor mensen die bepaalde trauma’s nog niet verwerkt hebben. Daarnaast kan de edelsteen ook steun bieden bij angsten en fobieën. Ben je creatief? Ook dan is de rozenkwarts een echte hulp, want rozenkwarts helpt je om nieuwe dingen uit liefde te creëren.

Rozenkwarts

Spirituele helderheid door amethist

Ook amethist mag niet uit de gouden driehoek ontbreken. Amethist is de edelsteen die rust en harmonie in huis brengt. Deze edelsteen helpt negatieve energieën neutraliseren. Daarnaast bevordert hij spirituele groei en intuïtie. Het kristal helpt je om dingen met meer helderheid te voelen en brengt stabiliteit en rust in je leven.

Hoe gebruik je de gouden driehoek?

De kristallen van de gouden driehoek zijn dus stuk voor stuk erg nuttig wanneer je spiritueel te werk gaat, maar hoe kan je de gouden driehoek het best gebruiken? Er zijn winkels en webshops waar je de drie kristallen in één keer kunt kopen, maar dat is niet altijd aan te raden, tenzij ze je alle drie evenveel aantrekken. Kristallen kies je namelijk bij voorkeur op je gevoel. Kies een bergkristal, een amethist en een rozenkwarts liefst op de aantrekkingskracht van jouw gevoel. Wanneer je de perfecte kristallen gevonden hebt, dan kan je ze best eerst reinigen. Daarna kan je ze vullen met energie.

Neem elke edelsteen apart vast en spreek telkens een intentie uit. Waarmee moeten deze edelstenen je helpen? Plaats de edelstenen daarna in de vorm van een driehoek, op een zorgvuldig uitgekozen plekje.

Gouden driehoek

Ook werken met kristallen?

Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in de helende kracht van kristallen? Dan is een Reiki cursus of de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen echt een aanrader. In de opleiding leer je alles over de energie, eigenschappen en werking van kristallen. Wil je het eens proberen? Volg dan eens een gratis proefles Reiki en Edelstenen en ontdek of het bij je past!