Home / Amethist

Amethist

Ken jij de kracht van amethist? De amethist is een van de bekendste en krachtigste kristallen die er is. Dit kristal kan je helpen met je spirituele ontwikkeling, maar de krachtige energie van deze edelsteen kan je ook ondersteunen op tal van andere gebieden!

Het mysterieuze kristal: de amethist

De amethist is een geweldig indrukwekkend kristal. Zeker wanneer je haar als geode ziet. Haar paarse violette kleurtonen die wit omrand zijn, trekken iedereens aandacht. Violet is niet voor niets een kleur die de nieuwsgierigheid wekt bij mensen, en zeker in de diepe tonen zoals de amethist ze reflecteert. Violet is namelijk de kleur van transformatie, heling en mystiek.

Amethist

Dat roept altijd vragen op. Als van nature worden we daarom bij het zien van de amethist getriggerd om te willen weten wat die diepe violette tonen herbergen. We bewegen dichter en dichterbij, in de hoop het dan beter te kunnen zien. Het enige wat de amethist hiervoor doet, is aanwezig zijn in het nu. Dat is dan ook één van de dingen waar dit mooie kristal je bij kan helpen: in het nu komen door gewoon te zijn. Daarnaast kun je haar ook nog voor andere dingen inzetten:

1. Amethist versterkt je spirituele vaardigheden

Een van de grootste krachten van de amethist is dat ze je spirituele vaardigheden versterkt. De edelsteen maakt het je namelijk makkelijker om contact te maken met hogere energie. Het violet en het wit helpen je hierbij. Violet is namelijk behalve de kleur van transformatie, heling en mystiek, ook de kleur van spiritualiteit en je kroon chakra. In spiritualiteit zit het woord ‘spirit’, wat geest betekent, verborgen. Via een open kroon chakra kun je je vanuit je spirit, je geest verbinden met de hogere energie. Het wit is de kleur van zuivering en zorgt ervoor dat alles rondom jouw kroon chakra heen gezuiverd wordt, zodat deze zich kan openen en jij je kan verbinden met de hogere energie. Hoe vaker je werkt met de amethist, hoe sterker jouw spirituele vaardigheden worden.

2. Amethist helpt je met het zuiveren van je eigen energie en beschermt je tegen negatieve energie van buitenaf

Als je naar een geode amethist kijkt, zie je dat het wit zich als een beschermend schild rondom het violet (de spirit, de geest) bevindt. Zo werkt dat ook bij jou of een ruimte. Het violet is dan jouw spirit, of de ruimte en het wit van de edelsteen is het lichtveld rondom jou of rondom een ruimte. Het wit, het lichtveld, zorgt ervoor dat er geen negatieve energieën kunnen binnendringen in de spirit, de geest. Dit is handig wanneer je spiritueel werk als edelstenen therapie verricht, want zo bescherm je jezelf en de andere. Maar ook als je geen spiritueel werkt doet, is het fijn om je dit elke dag te visualiseren. Zo blijft jouw energie beschermd en houd je haar hoog.

Wil jij graag je energie opkrikken of hoog houden? In deze meditatie begeleidt Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen, je om al je spanningen af te voeren, goed te gronden en vervolgens helende kristalheldere energie op te nemen uit de aarde. Jouw energiebron en die van jouw amethist – als je die hebt – zullen aan het einde weer goed aangevuld zijn met zuivere kristal energie.

3. Amethist heelt je emoties

We krijgen allemaal te maken met moeilijke situaties, pijn en verdriet. Het wit van de amethist helpt om je inzicht te krijgen in dit soort gevoelszaken waardoor je je ervaringen een plekje kan geven. Daarnaast schenkt deze edelsteen door haar zuiverende en helende kwaliteiten ook verlichting, wanneer je te maken krijgt met verlies. En omdat violet ook de kleur is van transformatie, ondersteunt de amethist ook hen die in hun laatste levensfase zitten. Overgaan naar de andere kant is namelijk één van de grootste transformaties die een ziel doormaakt in een mensenleven. Het zachte violet tezamen met het wit biedt tijdens dit proces verzachting en troost. Dit helpt de persoon om vredig over te gaan.

4. Amethist adviseert

Sta je voor je gevoel op een kruispunt in je leven? Ook dan kan je de hulp van de amethist inschakelen. Ze kan je namelijk inzicht geven in je fouten; wat meer helderheid schept over welke keuze voor jou de juiste is. De complementaire kleur van violet is namelijk geel, de kleur van ons derde chakra. Geel kan op verwarring duiden en daarmee op een onbalans in het derde chakra. Door de amethist om advies te vragen, schijn je licht – het wit – op de situatie. En met de zachtheid van het violet kan je je twijfels en onzekerheden in liefde ontwarren waardoor de balans zich herstelt en het weer helder wordt in je bovenkamer. De amethist is daarom ook een mooi kristal om in te zetten als je slechte gewoontes en verslavingen wilt aanpakken.

5. Amethist werkt positief op de hersenen en het zenuwstelsel

Ook bij fysieke problemen, kan de amethist je helpen. Als je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn of slaapproblemen, dan zorgt ze voor verlichting. Amethist kan daarnaast ook helpen bij:

  • Maagpijn
  • Piekeren
  • Stress
  • Problemen met hormonen
  • Huidklachten

Hoe gebruik je de amethist?

De amethist kun je dus voor veel dingen inzetten. Het moet echter wel gezegd worden dat de amethist, evenals andere kristallen, niet plaatsvervangend werken voor de algemene gezondheidszorg. Heb je dus bepaalde medicijnen voorgeschreven gekregen of een behandelplan van de dokter, gebruik de amethist dan als aanvullend middel in dit proces van heling en herstel.

Als je de amethist wilt gebruiken voor je slaapproblemen, dan is het een goed idee om haar onder je hoofdkussen of op je nachtkastje te leggen. Gebruik je de steen bij fysieke kwaaltjes? Dan kan je haar dragen aan een armband of kettinkje. Ook kan je het kristal in een glas water leggen en het water opdrinken. Zo wordt je van binnenuit helemaal gezuiverd door jouw eigen gemaakte amethist elixer! Als de amethist je moet bijstaan tijdens je spirituele werkzaamheden, zoals het balanceren van de chakra’s, stem je dan van te voren op haar af door middel van een meditatie. Tijdens de sessie kan je haar bij je leggen op de tafel of op je altaar waarop je misschien ook nog andere kristallen hebt liggen.

Leer werken met edelstenen

Dankzij hun krachtige helende werking, worden edelstenen ook vaak ingezet bij het helen van anderen. Dit gebeurt op intuïtieve wijze. Wil je dit graag leren? Kom dan een gratis proefles met het thema edelstenen volgen op locatie bij ZoMa Opleidingen. Hier vind je meer info!

Amethist oefening