Ken jij de kracht van amethist? Als je nog niet met kristallen werkt, dan is het de moeite waard om ze te ontdekken, want kristallen hebben een krachtige energie die jou op verschillende gebieden kan helpen. Elke kristal heeft zijn eigen energie en wordt daardoor ingezet voor verschillende kwaaltjes. De amethist is een van de bekendste en krachtigste kristallen die er is. Dit kristal kan je helpen met je spirituele ontwikkeling, maar de krachtige energie van deze edelsteen kan je ook helpen op tal van andere gebieden!

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Amethist versterkt je spirituele vaardigheden

Een van de grootste krachten van de amethist is dat hij je spirituele vaardigheden versterkt. De edelsteen maakt het je makkelijker om contact te maken met hogere energie. Hij helpt je ook met het zuiveren van je eigen energie en beschermt je tegen negatieve energie van buitenaf. De edelsteen plaatst een lichtveld rond jou of rond een ruimte, waardoor er geen negatieve energieën kunnen binnendringen. Dat is handig wanneer je spiritueel werk verricht, want zo bescherm je jezelf en de andere.

Amethist heelt je emoties

We krijgen allemaal te maken met moeilijke situaties, pijn en verdriet. Amethist helpt om je inzicht te geven in gevoelszaken. Door deze edelsteen kan je je ervaringen een plekje te geven. Daarnaast geeft deze edelsteen ook verlichting, wanneer je te maken krijgt met verlies. Hij helpt je ook bij de keuzes die je in je leven maakt en geeft je inzicht in je fouten. Slechte gewoontes en verslavingen kunnen zo makkelijker aangepakt worden.

Amethist

Amethist werkt positief op de hersenen en het zenuwstelsel

Ook bij fysieke problemen, kan de amethist je helpen. Als je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn of slaapproblemen, dan zorgt hij voor verlichting. Amethist kan daarnaast ook helpen bij:

  • maagpijn
  • piekeren
  • stress
  • problemen met hormonen
  • huidklachten

En ook voor personen die in hun laatste levensfase zitten, biedt deze edelsteen verzachting en troost.

Hoe gebruik je de amethist?

Er zijn verschillende manieren om de amethist in je leven te brengen. Als je de amethist wilt gebruiken voor je slaapproblemen, dan is het een goed idee om hem onder je hoofdkussen of op je nachtkastje te leggen.

Amethist

Gebruik je de steen bij fysieke kwaaltjes? Dan kan je hem dragen aan een armband of kettinkje. Ook kan je het kristal in een glas water leggen en het water opdrinken. Als de amethist je moet bijstaan tijdens je spirituele werkzaamheden, dan kan je hem gewoon bij je leggen op de tafel of een altaar bouwen waarop je verschillende kristallen legt.

Leer werken met edelstenen

Dankzij hun krachtige helende werking, worden edelstenen ook vaak ingezet bij het helen van anderen. Wil je dit graag leren? Volg dan de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen! In deze opleiding komt de werking van edelstenen uitgebreid aan bod. Je leert alles over de kracht van hun energie en hoe ze kunnen helpen bij het helen. In de praktijk wordt er ook veel geoefend.
Ook kun je eerst een gratis proefles volgen met het thema edelstenen, om te kijken of de opleiding ook iets voor jou is. Hier vind je meer info!