Hoe gaat de helende kracht van kristallen in zijn werk? In de natuur zijn duizenden soorten kristallen terug te vinden. Ze zijn schatten van de natuur die je kunnen helpen met allerlei kwaaltjes. Als je nog niet met kristallen werkt, dan is het zeker de moeite waard om ze te ontdekken, want kristallen zullen een heel nieuwe wereld voor je laten opengaan!

Hoe maak je gebruik van kristallen?

Er zijn verschillende manieren waarop je de helende kracht van edelstenen kunt gebruiken. Zo kan je thuis een plekje inrichten waar je je kristallen plaats, op een altaar bijvoorbeeld. Dat kan een klein tafeltje of plankje zijn, dat je inricht met kristallen en eventueel kaarsjes, foto’s en andere voorwerpen die je kracht geven.

De bedoeling van een altaar is dat je een boodschap afgeeft aan het universum. Elke keer dat je je zwakker voelt, kan je er energie uit putten. Je kunt de kristallen ook gebruiken bij je meditatie. Leg ze op je nachtkastje en neem ze vast voor je gaat slapen. Stel je voor hoe de energie van het kristal jou de kracht geeft om goed te slapen of om helder te dromen. Je kunt ze in je dagelijkse meditatie gebruiken door ze op je chakra’s te leggen. Visualiseer hoe de energie van de edelsteen zich via de chakra’s door je lichaam verspreidt.

Kristallen

Kristallen en water

Geniet je graag van een relaxerend bad? Dan kan je de edelstenen gebruiken om nog meer tot rust te komen. Voeg ze toe aan je bad en laat je lichaam de energie van de stenen opnemen. Let wel op, want je kan dit niet met elke edelsteen doen. Je moet dus op voorhand wel weten welke stenen hiervoor geschikt zijn. Edelstenen die je zeker kunt gebruiken zijn: amethist, jade, agaat en labradoriet. Ook aan je drinkwater kan je edelstenen toevoegen, zo neem je de helende kracht op in je lichaam. Hiervoor heb je gladde edelsteentjes nodig die je toevoegt aan een fles met water. Laat de fles minstens 12 uur staan. Voor een extra effect, zet je de fles in het zon- of maanlicht. Let op, ook hiervoor kan je niet elke edelsteen gebruiken. Gebruik enkel de edelstenen die geen schadelijke stoffen bevatten.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Welke kristallen kunnen jou helpen?

Kristallen

Er zijn dus verschillende manieren om te profiteren van de helende kracht van kristallen, maar wist je ook dat elk kristal zijn eigen heilzame werking heeft? Kristallen kunnen ingezet worden tegen allerlei kwaaltjes, zoals ziektes, fysieke problemen, het opheffen van blokkades, bescherming van je aura, angsten, verminderd zelfvertrouwen, enzovoort.

Voorbeelden van kristallen

Welk kristal je het best kiest is een persoonlijke keuze. Je kunt het best een kristal kiezen dat je aanspreekt, omdat je zo de helende kracht krijgt die je op dat moment nodig hebt. Als je toch liever op zoek gaat naar een edelsteen met een specifieke werking, dan kan dat natuurlijk ook. Daarvoor moet je dus de werking van het kristal kennen. Enkele voorbeelden:

Bergkristal

Bergkristal is de edelsteen met de hoogste trilling en de ideale steen als je je spiritueel wilt ontwikkelen. Het stimuleert helderziendheid.

Amazoniet

Amazoniet is een edelsteen die stemmingswisselingen neutraliseert en stofwisseling ondersteunt. Deze edelsteen helpt je ook je eigen lot bepalen. Daarnaast helpt hij je evenwicht vinden tussen verstand en gevoel. Hij kan je ook helpen bij de communicatie en om je intuïtie te vergroten.

Amethist

De amethist is een edelsteen die ideaal is om te gebruiken tijdens meditaties. Hij kalmeert en beschermt je en vergroot tegelijkertijd je paranormale vermogens. De amethist bevordert ook spirituele wijsheid en verlicht stress.

Tijgeroog

Deze edelsteen verhoogt je zelfvertrouwen en je verantwoordelijkheidsgevoel. Hij helpt je ook bij astma, darmproblemen en verkoudheid. Daarnaast beschermt hij jou tegen negatieve energieën.

Agaat

Agaat is een edelsteen die je helpt bij innerlijke ontwikkeling, maar ook bij lichamelijke klachten zoals: te hoge bloeddruk, epilepsie, koorts, oogklachten, oorsuizingen, hartproblemen.

Alles over kristallen bij ZoMa Opleidingen

In de opleiding tot Holistisch Therapeut en de Reiki cursussen van ZoMa Opleidingen maak je op een diepgaande manier kennis met edelstenen en kristallen, de eigenschappen en de werking ervan. Het zijn hele waardevolle methodes om in een behandeling toe te passen, omdat ze ondersteunend en helend werken. Meer weten? Kom dan eens naar één van onze infobijeenkomsten of proeflessen!