Home / Intuïtie ontwikkelen

Intuïtie ontwikkelen

Tips om je intuïtie te ontwikkelen: we zijn allemaal geboren met intuïtie, alleen is deze bij de ene meer ontwikkeld dan bij de andere. Intuïtief zijn heeft heel wat voordelen. Het zal je helpen om de juiste beslissingen te nemen, om problemen op te lossen, om holistisch te leven en om geluk te vinden. Daarom is het interessant om je intuïtie aan te scherpen. Weet je niet goed hoe je dit moet doen? We geven je enkele tips!

Minder denken, meer voelen

Intuïtie betekent vertrouwen op je gevoel. Dit gevoel moet je eerst kunnen waarnemen, maar dat is soms moeilijk omdat je gevoel vaak overschaduwd wordt door je gedachten. Daarom is het belangrijk dat je je gedachten opzij leert zetten. Als je iemand bent die alles overdenkt, dan kan dit een moeilijke opgave zijn. Het helpt als je je leert bewust worden van je eigen gedachten. Op die manier kan je ze tijdig een halt toeroepen. Een ander goed hulpmiddel om je gedachten van je af te zetten is meditatie. Door meditatie kan jij je hoofd volledig leegmaken, waardoor je je meer zal kunnen focussen op je gevoelens. Als je vaak mediteert, dan zal je intuïtie zich dus sneller ontwikkelen. Je moet dan enkel opletten dat je deze nieuwe gevoelens accepteert. In het begin kunnen ze overweldigend zijn en duw je ze misschien weg. Laat ze toe, accepteer ze en leer erop vertrouwen!

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Visualiseren helpt je intuïtie te ontwikkelen

Op momenten dat je tot rust komt, kan het helpen om te visualiseren om je intuïtie te verscherpen. Visualiseren is niet moeilijk en helpt je om meer in verbinding te staan met je spiritualiteit. Visualisaties worden niet voor niets vaak gebruikt als hulpmiddel bij meditaties. Visualiseren doe je door je ogen te sluiten en je voor te stellen dat je je op een bepaalde plaats bevindt. Of als je je graag beter gegrond wilt voelen, kun je jezelf als een levensboom voorstellen en visualiseren dat jouw wortels ver de grond in schieten.

Of je nu een plaats of een levensboom visualiseert, maakt niet zoveel uit. De bedoeling is dat je het zo goed mogelijk voor je probeert te zien, met zoveel mogelijk details. Het leert je om meer op je helderziendheid en je heldervoelendheid te vertrouwen en je gedachten van je af te zetten. Hierdoor kun je ook synchronische tekens herkennen en volgen.

Intuïtie

Empathie als hulpmiddel

Intuïtie ontwikkelen doe je ook door je empathisch op te stellen. Empathie is het vermogen om je in andermans schoenen te verplaatsen, om anderen te leren begrijpen. Het is dus logisch dat dit je intuïtie versterkt, want empathie vereist dat je leert voelen door jezelf voor te stellen in de situatie van een ander. Empathie is niet enkel goed voor je intuïtie, maar ook voor de relaties met anderen. Als je je begrepen voelt door iemand anders, zal je je nauwer verbonden voelen met die persoon. Hoe train je je empathie? Simpel gezegd: oefening baart kunst. De volgende keer dat iemand je zijn probleem toevertrouwt, probeer dan eens te voelen hoe die persoon denkt of hoe de persoon zich voelt bij deze situatie. Stel ook jezelf voor in dezelfde situatie. Als je dit vaak doet, dan zal je makkelijker kunnen aanvoelen wat diegene denkt en voelt.

Intuïtie

In de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen leer je volledig vanuit je intuïtie een sessie te begeleiden met diverse methodieken die je tijdens deze 2-jarige opleiding op hbo-niveau krijgt aangereikt. Je intuïtieve vermogens worden sterk ontwikkeld en zo kun je ze gebruiken als unieke krachtbron voor heling, liefde en licht.