Home / Reiki muziek

Reiki muziek

Wat is het belang van Reiki muziek? Bij het uitvoeren van Reiki is elk aspect belangrijk, de omgeving, de healer en voornamelijk ook de muziek. Reiki muziek zorgt niet alleen voor de juiste sfeer, maar is gewoon essentieel om deze alternatieve geneeswijze goed te kunnen uitvoeren. We vertellen je waarom!

Wat is Reiki en welke muziek past daarbij?

Bij Reiki wordt genezende energie overgebracht naar je lichaam. Het is een alternatieve geneeswijze waardoor er met behulp van handoplegging energie gestuurd worden naar geblokkeerde delen in je lichaam. De Reiki-healer maakt gebruik van universele energie, waarmee hij lichaam, geest en ziel geneest. Je energetisch lichaam bestaat uit energiecentra, chakra’s genaamd. Deze energiecentra kunnen geblokkeerd raken, waardoor we problemen ondervinden.

Een healer zoals een Reiki master zal universele energie gebruiken om deze blokkades op te heffen, waardoor ook de lichamelijke, emotionele en spirituele kwaaltjes verdwijnen. Reiki is ook nuttig voor het verbeteren van je levenskwaliteit.

Reiki muziek

Om Reiki goed te kunnen uitvoeren heeft een Reiki-healer een rustgevende omgeving en passende muziek nodig.

Waarom Reiki muziek zo belangrijk is

Tijdens het uitvoeren van Reiki wordt er gebruikgemaakt van Reiki muziek. Deze muziek is onmisbaar, want het helpt je te ontspannen. Reiki muziek is erg bepalend voor de sfeer tijdens een Reiki behandeling en biedt dus de perfecte ondersteuning voor de behandeling. Deze muziek zorgt niet enkel voor de juiste sfeer, maar verlaagt ook je bloeddruk. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat harmonieuze muziek, zoals Reiki muziek je hartslag naar omlaag brengt.

Wil je meer rust in je hoofd en leren hoe je dit in je drukke dagelijkse leven voor elkaar kunt krijgen? Volg dan de online cursus Rust in je hoofd. Met mooie meditaties, oefeningen en tips kan ook jij aandachtig naar jezelf leren luisteren!

Reiki muziek ook voor meditatiemomenten

Reiki muziek is niet enkel een essentieel onderdeel van een Reiki behandeling, maar ook een instrument om je dagelijks leven te verbeteren. Het is zeker aangeraden om af en toe een Reiki behandeling te laten uitvoeren, maar het is ook belangrijk om voldoende voor jezelf te zorgen.

Reiki muziek

Door regelmatig te mediteren zorg je ervoor dat je lichaam en ziel kunnen genieten van momenten van rust. Deze rustmomenten voorkomen blokkades en zorgen voor zelfheling. Een paar minuten per dag kan al een groot effect hebben.

Mediteren doe je het best met de hulp van rustgevende muziek. Deze muziek brengt je in een rustgevende staat, waardoor je beter kunt mediteren.

Waar vind je Reiki muziek?

Reiki muziek is voornamelijk uit Japan afkomstig, maar ook andere oostelijke muziekstijlen kunnen hieronder vallen. Vaak wordt er op de cd vermeld wat voor muziek het precies is en er zijn ook verschillende muziekapps waar je ontspannende reiki muziek kunt vinden. Reiki muziek kan je ook vinden onder ‘ontspannende muziek’, ‘yoga muziek’ of ‘meditatie muziek’. In principe is Reiki muziek voornamelijk rustgevende muziek die je vibratie verhoogt. Vaak wordt er gebruikgemaakt van zachte en/of natuurlijke geluiden.

Ontdek Reiki muziek bij ZoMa Opleidingen

Bij ZoMa Opleidingen kun je Reiki cursussen volgen, om zelf te leren Reiki behandelingen te geven. Als spiritueel persoon heb je vaak behoefte aan een manier om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Je wilt iets betekenen en voornamelijk anderen helpen.

Reiki muziek

Als je je intuïtie ontwikkelt, is dat een prachtige manier om dit te gaan doen.

Een Reiki cursus is de ideale manier om licht en liefde te verspreiden en helpt je om het beste uit jezelf te halen. In de Reiki cursussen wordt als Reiki muziek vaak gebruik gemaakt van klankschalen en Koshi’s.